Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her

Profil for Ase

Profilbillede
Ase
Aminomedlem siden: 25-02-2011
Statistik
Indsendte historier: 0 Har afgivet 0 stemmer på historier
Antal kommentarer: 2 Har afgivet 4 stemmer på kommentarer
Ase har ikke indsendt nogle historier!
Profilbillede Ase

Hej Jonas

Det er ikke et færdigt forslag endnu, men som vi ser det hos ASE har du ret. Det skal være seriøst for at berettige til SU.

Venlig hilsen

Thomas

Skrevet den 13-06-2012 15:53
1       0      
 
Profilbillede Ase

Hej Thomas

Jeg arbejder i ASE, som har lavet den analyse, der ligger bag. Erfaringerne med iværksætterydelsen i gamle dage var, at det blev vældig bureaukratisk og der opstod nogle muligheder for misbrug.

I dette forslag ser vi ikke samme faremomenter. Bl.a. fordi der er tale om penge, den studerende i forvejen kan få adgang til ved at søge ind på et tilfældigt kursus på universitetet. Dermed er det faktisk mere besværligt at få adgang til SU ved at stifte virksomhed end ved blot at følge et kursus.

Vi lægger op til, at hvis man afslutter sin uddannelse til tiden kan man i stedet bruge pengene på at starte en virksomhed op og have (et beskedent) beløb at leve af i starten.

Noget andet: Jeg kunne godt tænke mig at høre nogle holdninger fra selvstændige og iværksættere til, om det er konkurrenceforvridende?

Vil man som iværksætter/selvstændig føle sig truet eller snydt af, at en studerende i f.eks. 6-12 måneder får ca. 5.600 før skat i støtte under opstarten?

Venlig hilsen

Thomas Telving
Pressechef i ASE
thte@ase.dk
24 79 03 22

Skrevet den 13-06-2012 15:46
3       0