Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
2
Boblerikon

Hvad blev der af ytringsfriheden?

Så lykkedes det tilsyneladende for Søren Pind og Pia K. at få lukket munden på en irriterende kritiker af deres grænsekontrol. Jeg håber ikke at dette er fremtiden, for folk der tillader sig at kritisere regeringens beslutninger, for det er da en stor lussing til demokratiet. Og det er samtidig tankevækkende, at det er samme regering og støtteparti, der for ikke så mange år siden, slet ikke kunne forestille sig at blande sig i ytringsfriheden..
Læs hele historien på www.b.dk
Profilbillede
Tonny Skov Pedersen

Når man udtaler sig offentligt på denne måde, så må man i sagens natur også tåle at blive modsagt.

 

Skrevet den 16-06-2011 23:28
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Thomas Rosenstand

Det har ikke noget med ytringsfrihed at gøre. Det har noget at gøre med en naturlig reaktion på hysteriske udbrud fra en "ekspert", der gik i selvsving.

Skrevet den 16-06-2011 23:32
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jacob Rohde

Ikke helt enig med indsender.

Ytringsfriheden er slet ikke i fare her. Hun har mulighed for at ytre sig som hun vil.

Som ekspert er det super vigtigt - for at kunne bibeholde sin ekspertstatus - at man hovedsageligt udtaler sig om sit felt, og ikke forsøger at brede sig ud over alt muligt andet. I min optik har Wind udtalt sig om enmner der lå uden for hendes felt og mere var en slagt politisk kommentator; og så er man ikke længere ekspert, men politiserende akademiker. Og så har spillets regler ændret sig markant.

At Pind - efter min smag - så opfører sig som et barn er noget helt andet.....

Skrevet den 16-06-2011 23:35
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Lars Birkedal

På tidde at nogle fik luket munnen på hende! Men det har da ikk nogt med ytringsfrihedden at gøre...

Skrevet den 16-06-2011 23:38
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
igang

Det er vi enige i, Men det er ikke min opfattelse, at det er det der er sket her, men at det er en personhetz.

Og der må være sket et eller andet, siden Lars bo Kaspersen for bare to dage siden støttede fuldt op om hende, men så er vendt på en tallerken. men noget må der være sket.

Og jeg skal da ellers love for at Søren Pind ikke har været bange for at begå karaktermord på hende, blandt andet på sin egen blog på Berlingske, hvor han både får frihed til at kalde hende "ekspert" og skive at hun vurderer og ofte vurderer forkert. Jeg har ikke læst alt det galde han har fået lov til at komme ud med, men jeg har noteret mig, at brug af øgenavne nu også er en del af at modsige folk der kritiserer. Og det er jo iøvrigt ikke længe siden, at han havde en lignende sag. Dengang blev den sø ført på Facebook.

Jeg synes i hvert fald det er tankevækkende, at der bliver brugt så mange kræfter på at gå til modangreb, og jeg undrer mig over den pludselige kovending fra Marlene Winds chef..

Skrevet den 16-06-2011 23:41
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jacob Rohde

Søren Pind er jo nærmest et barn i hans reaktionsmønster. Men når det så er sagt, så synes jeg faktisk at det er ok at politikerne bider lidt igen. Fjernsynet er efterhånden fyldt med den ene kommentator efter den anden der kommer med det ene feljskøn efter det andet. Det må fandeme være irriterende.

Efter min mening krydesede Win klart grænsen fra ekspert til kommentator...og så er bolden altså i spil. Hun skal da bare holde sig til EU-ret....

Skrevet den 16-06-2011 23:47
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
igang

Jeg har intet problem i at politikerne svarer igen, men har en forventning om at det foregår på et fornufigt plan.

Og tilbage til det med ytringsfriheden. Det kan godt være at jeg "ser spøgelser", men det er bemærkelsesværdigt at Lars Bo Kaspersen udtaler sin støtte til Marlene Wind, senere samme dag bliver KU opfordret til at ransage sig selv, og 2 dage efter er støtten lige pludselig væk, og "de har besluttet" sig for at hun skal have mundkurv på.

 

Skrevet den 16-06-2011 23:52
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Tonny Skov Pedersen

Jeg undrer mig imidlertid meget, idet jeg faktisk erindrer, at Anders Fogh Rasmussen udtalte at der skulle ryddes op i alle de eksperter, som der altid findes til snart sagt alle mulige og umulige forhold.

Iøvrigt mener jeg i lighed med øvrigt, at der altid kan findes en ekspert til formålet, så nu er det jo et spørgsmål om "at målet helliger midlet". Vi finder bare en ekspert, som kan støtte vores opfattelse af historien!

Det er for min del fuldt acceptabelt, at politikere tager til genmæle, når de finder, at grænsen overskrides.

Skrevet den 16-06-2011 23:54
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Jacob Rohde

Det er også et spørgsmål om at journalisterne anvender ekspertnere korrekt, og ikke bare som "cover" for en vinkel. Helt enig Tonny.

Skrevet den 16-06-2011 23:58
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mads

Hold da op - det er svært at vide hvor man skal starte... Hvis trådstarter mener at det har noget som helst med ytringsfrihed at gøre, så bliver det svært at forklare vedkommende noget. Det har intet med ytringsfrihed at gøre.

For at vende den om - du vil altså begrænse ministres ytringsfrihed, så de ikke må sige forskere imod? Du kan godt høre hvor forkert det lyder. De må alle sige hvad de har lyst til - de skal bare stå til ansvar for det de siger. Punktum.

Skrevet den 17-06-2011 00:12
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Boysen

Moooon politikerne havde fået samme opbakning, hvis de kom fra rød fløj... jeg tvivler!

Jeg forstår mere og mere de blå farver på amino :)

Skrevet den 17-06-2011 00:13
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
igang

@Mads jeg siger ikke at de ikke må sige forskerne /"eksperterne" imod, men hvis det bl.a. skal ske ved brug af øgenavne, må jeg erkende at jeg står af. Især søren Pind er jo ikke bleg for at kalde kritikere for løgnagtige bedragere og idioter. Og det er bare ikke et plan jeg forventer fra en politiker, som jeg tidligere har haft stor respekt for.

Og som jeg skrev lidt højere oppe, synes jeg at det er mærkeligt at der sker sådan en vending i opbakningen. Man kan vælge at tolke det på flere måder. Min fortolkning er, at der er blevet lagt pres på KU, for at de skulle lukke munden på Marlene Wind. Og hvis det er rigtigt (det er der af gode grunde ingen af os der ved), så er det et slag mod ytringsfriheden. I hvert fald i min verden.

Skrevet den 17-06-2011 00:30
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mads

@igang - hvem begyndte? Hun kaldte politikerne for populister, der leflede for den indre svinehund. Hvis man må komme med sådanne udtalelser, så må man forvente at få igen af samme skuffe.

Og så kan det godt være at du har skiftet mening undervejs - så det går fra at være en diskussion om ytringsfrihed, til en konspirationsteori om hvem, der har lagt pres og hvem der har lukket munden på hvem.

Skrevet den 17-06-2011 00:56
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
igang

Jeg ved at dette ikke er noget endegyldigt bevis, og at der nok ikke er nogen der ændrer holdning af et par links :o)

Men noget tyder på, at jeg nok ikke gættede helt forkert. Og ved en hurtig gang Google fandt jeg ud af at der allrede i janaur blev udtrykt bekymring for at den politiske styring af universiteterne ville blive for stram, med den nye universitetslov. Og det er vel helt klart: Gør som vi siger, ellers er der ingen penge. Og penge kan jo være et godt incitament, til at rette ind.

Og jeg har bestemt ikke ændret mening undervejs, jeg har bare forsøgt at forklare hvordan jeg gætter på at man har forsøgt at lægge en dæmper på ytringsfriheden, overfor en irriterende kritiker. Og det kan du sagtens kalde for en konspirationsteori, for det er det :o)

Skrevet den 18-06-2011 14:22
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mads

Jeg ændrer ihvertfald ikke holdning. Og et par af Marlene Winds kollegaer, synes at det er godt, at nogen tager bladet fra munden og taler for at politiserende forskere skal have verbale tæsk.

Mener du at alle forskere skal sige hvad de har lyst til - uden på nogen måde at stå til ansvar for det de siger? At ingen må sige dem imod?

Og du svarede heller ikke på mit spørgsmål om du ikke begrænser ministrenes ytringsfrihed, hvis ikke de må sige noget om forskerne.... Så kunne forskerne blive ved med at kalde politikerne skældsord, mens politikerne bare skal tage imod.

Og når hun så begynder at tale om at vi er tilbage i Sovjetunionen - så bliver det sgu ikke mere kvalmt. Det er så historieløst, at komme med sådanne udtalelser.

Skrevet den 18-06-2011 16:05
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
igang

Jeg mener bestemt at forskerne skal have lov at sige hvad de har lyst til, indenfor lovens rammer. Og at de selvfølgelig skal stå til ansvar for deres udtalelser, ligesom alle andre. De skal også kunne tåle kritik og - for at bruge Søren Pinds egne ord - kunnue tåle politisk argumentation. Og det nok her jeg ikke forstår "Politisk argumentation", for det er ikke noget jeg tidligere har forbundet med bl.a. brug af øgenavne. Og det er heller ikke første gang at Søren Pind trækker "løgner-kortet", når han er uenig med en modstander. Det blev i øvrigt trukket igen idag i en anden sag. Men det er så åbenbart politisk argumentation.

Og så er der en verden til forskel på at kalde en grænsekontrolaftale noget "valgflæsk" og noget der "appellerer til den indre svinehund", også at begynde en personhetz med brug af øgenavne. Det er et lavmål uden lige. men jeg håber at de voksne snart blander sig, og forklarer Søren at han altså er 41½, så han er en af de store drenge. Og når man er en af de store, så er der bare ting man er blevet for gammel til.

Og på samme måde har politikerne også deres ytringsfrihed. Men jeg forventer dog at når ytringerne kommer fra de folkevalgte, så er de nogenunde velovervejede og spaglige. Men mon ikke Søren Pind også snart beslutter sig for at tage en pause fra pressen? Nej det gør han nok ikke, for der er næppe nogen der ringer til folketinget og fortæller at det godt kan gå hen og blive lidt besværligt at få gennemført ønskede bevillinger fremover, hvis han ikke snart holder kæft.

Men det er sjovt som der bliver trukket paralleler til fortiden, i denne grænsebom sag, som det hele jo trods alt handler om, Pia K vælger at trække nazi kortet overfor tyskerne, som også tillader sig at være kritiske. Ja, det er politisk argumentatione på højeste plan. Desværre har man ikke mange sanktionsmuligheder overfor tyskerne, så man kan lukke r**** på dem.

Men faktisk burde regeringen og DF sende et takkekort til Marlene Wind, da man med hendes hjælp (eller ved brug af hende), har fået fjernet fokus fra den oprindelige debat. Det er til gengæld flot arbejde. Me

 

Skrevet den 19-06-2011 03:28
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mads

Det du kalder personhetz med brug af øgenavne, er det når han kalder Marlene Wind for Marlene halv-vind på sin lukkede Facebook-profil? Hvis ikke man kan tåle det, når man i den grad politiserer og kommer med politiske forudsigelser (som senere ikke holdt stik), så er man sgu for ømskindet.

Det glæder mig at du mener at politikerne har ytringsfrihed. Men du mener, at når ytringerne kommer fra politikerne, så skal de være velovervejede og saglige. Men det er ikke noget du kræver af forskerne? For Marlene Wind er j gået amok i denne sag - og blandt andet sammenlignet med Sovjetunionen - hvilket jo er så langt ude, at det udelukkende siger noget om hendes historieløshed.

Skrevet den 19-06-2011 10:06
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere