Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
4
Boblerikon

Google-godfather vil revolutionere søgemaskinen

En tidligere medarbejder fra Google, italieneren Massimo Marchiori, vil forsøge at lave en søgemaskine som skulle kunne udkonkurrere og ændre verdenen indenfor søgemaskiner. "Det er et nyt perspektiv på søgemaskiner. Det er et radikalt bud på, hvordan fremtidens søgemaskiner kommer til at fungere," siger Massimo Marchiori.
Læs hele historien på www.business.dk
Profilbillede
Morten Madsen

Skulle nogen være interesseret i den nye "søgemaskine", eller den "kommende søgemaskine", så kan man se den her: http://www.volunia.com/, og tilmelde sig her: http://launch.volunia.com/, for at blive en af de første til at forsøge sig med søgemaskinen.

Om volunia har en chance tvivler jeg på, da Google lige nu sidder så stabilt på tronen, at det vil være svært at ryste dem. Google har vel en akilleshæl, men om den er til at komme til - det tivler jeg på.

Skrevet den 06-02-2012 21:02
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Andreas Herss

jeg tror det bliver en sindsyg hård kamp at kunne hamle op med google, men man skal jo aldrig sige aldrig..

Skrevet den 06-02-2012 21:45
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Morten Madsen

Jeg er ganske enig Andreas. Man skal aldrig sige aldrig, men hvis man tænker over hvad Google reelt set sidder på, så er det sgu svært :P

Skrevet den 06-02-2012 22:21
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Andreas Herss

helt enig, det er ikke nogen nem opgave de har givet sig i kast med, du kan jo bare se hvor svært google+ har ved at få vippet facebook af pinden, fordi de har sat sig så godt på markedet... google+ bliver næsten kun brugt af it nørder XD

Skrevet den 06-02-2012 22:23
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Carsten Jacobsen

Jeg husker dengang jeg sad på universitetet, og vi blev enige om, at ingen ville kunne slå Altavista af pinden som Internettets største søgemaskine...

 

Skrevet den 07-02-2012 05:43
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Morten Madsen

@Carsten, nu ved jeg ikke hvornår du gik på universitetet, men det har været et stykke tid siden kan jeg regne ud :) Der er dog en forskel som er værd at bide mærke i når man snakker om "dengang" altavista og yahoo, var på toppen. Yahoo, og Altavista sad måske godt på toppen en gang, men det havde heller ikke sat sig så godt til rette som Google.

 • Google Instant
 • Google Chrome
 • Google Mail (Gmail)
 • Google Adwords
 • Google Adsense
 • Google Android
 • Google Maps (Google Streetview)
 • Google Earth
 • Google Checkout
 • Googles Youtube
 • Google Analytics
 • Google+, som nu bliver en del af en personlig søgning
 • Google Picasa
 • Google Chrome OS
 • Google "Hardware" i form af mobiltelefoner, herunder Galaxy Nexus
 • Google's Blogger.com

Der er sikkert flere nævneværdige end overstående, og sikkert også nogen jeg har glemt. Der hvor jeg vil hen er, at forskellen på hvordan Google har gravet sig ned i skødet på os nu, og hvordan Altavista og Yahoo gjorde det. Jeg kan godt se at der er forskel på produkterne, og vi snakker om søgemaskinen Google, men hvis man implementere alle disse ting, og tager en samlet vurdering, så må vi se i øjnene at Google med succes (de fleste af gangene), er gået ind i forskellige brancher, som gør at de er svært at komme uden om, da de vil implementere deres søgemaskine i alle deres services, og jeg tror faktisk de kan gå hen og blive endnu mere aggresive hvis det blev nødvendigt.

Men som jeg også skrev før til Andreas, så skal man sgu aldrig sige aldrig, da det selvfølgelig KAN lade sig gøre, og det ér brugerne der bestemmer krigens gang. :) Det skal lige siges at jeg ikke tror at Google er gud, eller sådan noget. Nej, jeg er naturligvis interesseret i de bedste resultater når man søger, men jeg synes Google gør det fremragende, og de har erfaringen, og års arbejde med sig, samt årevis af koder, som er blevet forbedret konstant, og bliver det i dette øjeblik.

Skrevet den 07-02-2012 08:24
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Andreas Herss

præcis Morten, google er efterhånden så indgravet i folks hjerner at det bliver svært at få folk til at skifte, nogle lande vil det måske være nemmere end lige i Danmark, men du kan jo bare se på at udtrykket "at google" er med i de danske ordbøger nu, det må jo vidne om hvor stor en del google er blevet af vores hverdag, hvilket jeg ikke brokker mig over, jeg elsker deres android, og kan for det meste finde relevante resultater på meget få minutter :)

Skrevet den 07-02-2012 08:47
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Morten Madsen

Er Google med i de danske ordbøger? Damn, det vidste jeg faktisk ikke! Det lyder vildt. Ja, så må man sige at det er noget som er blevet godt og grundig printet fast i skallen på os [:D]. Du har ret - Google er blevet en stor del af hverdagen. Hvis man ser diverse film, så viser de også ofte Google som søgemaskine, hvor der bliver søgt informationer om våben der er blevet begået mord med, baggrundscheck osv. osv. Det er vildt så stor de er blevet, og det er næsten uhyggelig at tænke på, at hvis Google gik ned I DAG, så vil millioner af mennesker stå uden egentlig indkomst verdenen rundt på stående fod :)

Jeg kan også godt lide Android. Jeg har en HTC Incredible S, og den synes jeg sgu er meget god.

Skrevet den 07-02-2012 08:55
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
How2Office.com

Jeg siger ikke, at det vil lykkes ham at ryste Google, men Carsten har en pointe. Lige nu ser vi et firma som Apple, der  - på trods af, at de er forholdsvis små - faktisk har sat Microsoft under hårdt pres. Dermed ikke sagt, at Apple har vundet den kamp, for Microsoft har stadig LANGT det største marked. Men Apple har tvunget Microsoft til at tænke i nye baner med f. eks mobil, tablets, browser, brugervnlighed osv.

Hvis Massimo kan tvinge Google til at forbedre sig på nogle punkter, det kunne eksempelvis være søgemaskineoptimering, jamen, så er han godt på vej. Han skal finde de ting, som han kan gøre nemmere og bedre, lige som Apple har gjort det.

Skrevet den 07-02-2012 09:16
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Andreas Herss

jep Morten, her er lige et link til en artikel som fortæller at udtrykket "at google" er blevet accepteret af dansk sprognævn og medmindre der skulle ske noget uventet ville det komme med i den danske retskrivningsordbog i 2011 :)
http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/2008/09/05/210454.htm 

 

puuha Morten, jeg tør da slet ikke tænke på hvad jeg skulle gøre hvis google lukkede ned.. både søgemaskine, adsense, android... jeg ville være fortabt!

Men ja how2office.com, du har ret med hensyn til apple, og jeg synes det er fedt at han prøvet at ryste google, og som du er inde på, det kan godt være det ikke kan lykkedes, men det kan være med til at få google til at tænke i andre baner somkan forbedre oplevelsen for os endnu mere! 

Skrevet den 07-02-2012 09:22
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Morten Madsen

Det er jeg enig i, dog nægter jeg at se Apple som et lille foretagende, da de har 60,400 ansatte, og knap 360 fysiske forretninger hvor de sælger deres udstyr. Til sammenligning har Microsoft 92,000 ansatte, men de bevæger sig også på mange flere områder en Apple gør, så jeg tror måske at de ansættelsesmæssig, i den branche de konkurrere i er lige store.

Begge virksomheder har kapitalen til at forbedre sig hele tiden og konstant, hvilket de gør. Nu kender jeg ikke Massimo Marchiori, og jeg ved ikke hvor mange penge han har til rådighed, og hvor mange ansatte han har, men man kan da HÅBE på at han kan presse Google, da konkurrence altid ender ud i forbedringer!

Dog kaldte man Wolfram Alpha for Google-dræberen når det kom til detaljeret informationssøgning. Wolfram Alpha er genial når det kommer til diverse specielle søgninger, men faktum er at når Google bliver brugt til SÅ mange andre ting, så er det nemt lige at smutte derind også og søge efter informationer.

Cuil, kalte man også for Googledræberen. Teamet bestod af en bunke søgemaskineeksperter, som tidligere arbejdede for Google. Masser af omtale, 121 milliarder indekserede sider, 2 år efter lukkede den ned, trods en startkapital på 33 millioner dollars.

Som skrevet HÅBER jeg at Massimo Marchiori kan gøre det godt, men som tidligere "Google-killers" har bevist, så er kapital, og omtale ikke nok - der skal vises seriøse forbedringer i resultaterne ift. Google.

Skrevet den 07-02-2012 09:33
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Carsten Jacobsen

Ja, Morten, jeg er helt enig i at Google har flere ben at stå på end Altavista og Yahoo havde. Men indimellem kommer der bare nogle nye på banen som rammer det folk vil have, selvom de har været tilfredse med det de tidligere har haft. Tænk også på MySpace. Det var jo kongen af sociale medier, og pludselig kom en nørdet studerende ved navn Mark og ændrede det hele med et site kaldt thefacebook.com.

Det bliver svært at ryste Google. Microsoft har førsøgt flere gange med Bing, men har ikke rigtigt haft succes. Måske skal der en sulten iværksætter til at ændre ting :-) 

 

Skrevet den 07-02-2012 15:13
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere