Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
6
Boblerikon

De rigeste får beskåret børnechecken

Én af mine kæpheste har længe været at man ukritisk sender den såkaldte børnecheck ud til alle med børn, uden at skele til indkomsten. Det er åbenlyst at der er mange der ikke har brug for den, så det glæder mig at man nu begynder at være lidt mere fornuftig med pengene. Om grænsen for hvornår man er så rig at man skal have skåret i denne ydelse er sat rigtigt, er jeg dog ikke helt sikker på.
Læs hele historien på epn.dk
Profilbillede
Tonny Skov Pedersen
Jep, vi er igang med et af de største VÆLGERBEDRAG vi nogensinde har set fra en regering.
Skrevet den 26-05-2012 10:24
Er kommentaren brugbar? 1       3       Svar Svar
 
Profilbillede
Mads

Det er jo en øgning af marginalskatten - for dem med børn. Ikke noget der skaber ekstra arbejdsudbud...

Skrevet den 26-05-2012 10:26
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Thorborg

Så længe de så også fjerner en del af topskatten, så fint med mig. Men det gør de nok ikke, så jeg er ikke imponeret.

Skrevet den 26-05-2012 10:30
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
igang

@Mads; Dermed også sagt at man har øget marginalskatten for os uden børn igennem alle årene. Det er fint at man udligner lidt på den konto :o)

Jeg er enig betragtninger om topskat osv. og jeg er ikke tilhænger af at man skal fratages goder og rettigheder fordi man tjener penge.

Men at alle uden undtagelse skal have tilsendt penge fra staten fordi man for børn, har jeg aldrig forstået. Det virker som et ufatteligt spild af penge.

Skrevet den 26-05-2012 10:40
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Martin Thorborg

Ideen er vel at man gerne vil have at folk giver børn gode vilkår og det syntes jeg er helt i orden og jeg syntes bestemt også at man kun skal give til dem der ikke har nok. Men så syntes jeg til gengæld også at man skal bruge de sparede penge på direkte at sætte skatten ned i toppen, ellers giver det ingen mening.

Skrevet den 26-05-2012 10:53
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Tonny Skov Pedersen
Jeg forstår ikke retorikken! @igang: Denne argumentation giver ingen mening - Jeg synes også det er hamrende uretfærdigt, at jeg skal være med til at betale for naboens børn går i daginstitution, når jeg ved, at egenbetalingen kun udgør ca. 40% af den reelle udgift. Nåh nej, det mener jeg ikke mere, nu da jeg selv har et barn - LOL De rigeste - aka "De rige pensionister" - Det er simpelthen beton-socialisme udover alle grænser.
Skrevet den 26-05-2012 10:55
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
igang

Jeg har ikke tænkt over hvordan de sparede penge skal bruges, men det er selvfølgelig nærliggende at man istedet giver en skattelettelse til dem der bliver frataget dette.

Men på den anden side bryder jeg mig heller ikke om, at os uden børn ikke skal have en tilsvarende skattelettelse :o)

Men der er sikkert en dybere mening med børnechecken, som jeg ikke kender.

Skrevet den 26-05-2012 11:01
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Tonny Skov Pedersen
@Martin Jeg er helt enig i dine betragtninger, særligt i de tilfælde hvor en lempelse i skatten giver den enkelte en reel valgmulighed fremadrettet. Nu er børnchecken ikke det eneste kritisable i den såkaldte nye skattereform, som vi først for bekræftet den 29. maj 2012. Det bliver meget dyrt at være dansker!
Skrevet den 26-05-2012 11:03
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
igang

@Tonny: Jeg mener nu ikke jeg er specielt retorisk.

Indtil for få år siden, kendte jeg slet ikke til begrebet "Børnecheck". Det var kun fordi at en af mine venner en dag grinende fortalte at han lige have fået 3.000 kr. af staten fordi han havde fået et barn, at jeg fandt ud af at der fandtes dette begreb.

For ham (dem) gør de 3.000 kr. ingen forskel. Jeg ved ikke hvor længe han modtager penge fra staten for at have et barn, men hver gang han får disse penge sidder han og griner lidt af det. Så da jeg fandt ud af at alle mine venner og bekendte med børn, uanset indkomst, fik disse penge, kunne jeg godt regne ud at man spilder frygteligt mange penge på den konto. Og jeg kan bare ikke se formålet.

Skrevet den 26-05-2012 11:08
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Nicolaj Thomasen

Fjern børnechecken helt og gør daginstitutionen gratis. Problemer med integrationen i folkeskolen kan helt sikkert løses via SFH, men ikke hvis forældrene hellere vil spare pengene.

Skrevet den 26-05-2012 11:12
Er kommentaren brugbar? 3       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Nicolaj Thomasen

@igang - ved du så også, at enlige forældre kan få forhøjede børnepenge, og endnu mere grotesk, så kan de derudover betale hinanden det samme beløb og begge få fradrag for det.

Skrevet den 26-05-2012 11:15
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Tonny Skov Pedersen
@igang Din argumentation er stadig ikke holdbar, idet det netop ikke er muligt at adskille de forskellige forhold på denne måde - Børnecheck, eller tidligere børnetilskud/børnepenge er netop ment som et tilskud til børnefamilier ene og alene grundet det forhold, at børnefamilier faktuelt har væsentligt højere leveomkostninger end andre. Iøvrigt så betaler vi jo også til, eks. biblioteket (som jeg aldrig bruger), alle mulige og umulige såkaldte samfundsnyttige forhold. Min holdning på dette område er også helt klar - Det kan ikke være rigtigt, at man som skatteyder evner at spare op og uddanne sig til en højere løn m.v., så skal straffes på den anden side, simpelthen ud fra en betragtning af, at nu kan man klare sig selv.
Skrevet den 26-05-2012 11:18
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
igang

@Nicolaj: Nej, det vidste jeg heller ikke :o) Jeg har ingen intentioner om at få børn, så jeg har aldrig rigtigt brugt tid på dette emne.

Men det lyder også helt grotesk. Der er vist basis for en generel oprydning. Men det er der i øvrgt i hele det offentliges brug af penge,

Skrevet den 26-05-2012 11:19
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
igang

@Tonny: Jeg er helt med på at børnefamiler har højere leveomkostninger. Men det er jo et valg de selv har truffet, ved at få børn. Der er ingen der tvinger folk til at træffe det valg, og ligesom med alle andre "anskaffelser" ved man at det er forbundet med ekstra udgifter.

Jeg har ikke noget problem i at mine skattepenge bruges til institutioner, biblioteker, og andre ydelser jeg ikke selv bruger, hvis når det nu engang er noget der er vedtaget er en udgift samfundet skal afholde. Og de må hjertens gerne bruge endnu flere penge på især skolerne. Jeg undrer mig bare over at man skal have penge for at få børn, og er enig med Nicolaj i at man burde fjerne børnechecken helt. Men når man nu ikke gør det, så synes jeg at man som udgangspunkt kun bør dele pengene ud hvor der er behov for dem.

Hvorfor ikke bruge denne børnecheck som en form for kontanthjælp. Dvs. dem der har brug for denne økonomiske støtte skal have den, alle andre skal ikke. Det ville give mere mening i min verden.

Skrevet den 26-05-2012 11:28
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Tonny Skov Pedersen
@igang - Der er nu stadig meget retorik i dine indlæg... Jeg kan ikke følge din argumentation "det de jo selv valgt", så må de jo også leve med omkostningen, idet den giver netop ingen mening. Du kan jo vende den 180 grader og så argumentere for: "Hvorfor skal jeg betale for noget, jeg ikke selv har valgt?" Nu er børn trods alt en vigtig "ressource" i ethvert samfund, hvorfor de netop skal have en særlig bevågenhed fra landets ledelse. Jeg er derimod helt enig i, at der skal være en udstrakt brugerbetaling på mange områder, herunder biblioteker, kollektiv transport, aviser og dagblade m.v., men så snart vi kommer ind på sundhedsområdet, sygehuse, læger, uddannelse, børn m.fl., så er og bliver det en samfundsopgave at drage omsorg for, at alle har samme muligheder, uanset det økonomiske fundament.
Skrevet den 26-05-2012 11:39
Er kommentaren brugbar? 4       0       Svar Svar
 
Profilbillede
Mads

@igang, det må jo være fordi man godt ved, at danskerne bliver flået i skatter og afgifter og ikke kan klare sig selv, at der skal almisser tilbage, for at kunne klare det at have børn.

Og en anden ting - så synes jeg det er absurd at tale om "de rigeste", når man taler om en husstandsindkomst på 700.000 kroner. Især når man samtidig taler om at hæve grænsen for at skulle betale topskat til 420.000 kroner, fordi helt almindelige mennesker betaler topskat. Så helt almindelige mennesker, er altså folk med en husstandsindkomst på op til 840.000 kroner, men i børnecheckdiskussionen, der er man rig, når man tjener 700.000 kroner.

Skrevet den 26-05-2012 13:34
Er kommentaren brugbar? 1       0       Svar Svar
 
Profilbillede
igang

@Tonny: Kan du ikke forklare mig at det ikke giver mening at vi hver især står til ansvar for vores handlinger, og dermed lever med de økonomiske konsekvenser vores valg medfører? Jeg kan ikke se hvorfor det ikke giver mening.

Jeg har ikke børn, og jeg skal selv stå til ansvar for de omkostninger mine valg fører med sig. Jeg får ikke en "bilcheck" eller en "huscheck" eller hvad ved jeg check fra staten, fordi jeg træffer valg der medfører omkostninger. Dvs. jeg ville kunne få en "lånecheck" i form af et fradrag, hvis jeg skulle låne penge. Men det er også idioti i mine øjne :o)

Hvis argumentet for at uddele en børmecheck er, at de er en vigtig ressource for samfundet, accepterer jeg det. Men så giver det ingen mening at tale om at skære i checken. Den burde jo istedet forhøjes.

@Mads: Jeg er helt enig i dine betragtninger :o)

 

Skrevet den 26-05-2012 15:21
Er kommentaren brugbar? 2       0       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere