Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her
7
Boblerikon

3F varsler nye blokader mod Vejlegården

En ny konflikt kan være på vej mellem Vejleafdelingen af fagforbundet 3F og Restaurant Vejlegården, skriver Politiken Søndag. Til tv2.dk siger gruppeformand for 3F i Vejle Henning Troelsen, at man ikke har tænkt sig at slippe Vejlegården, da det ville sende et dårligt signal til andre arbejdsgivere.
Læs hele historien på nyhederne.tv2.dk
Profilbillede
slettetbruger
Konflikten handler om Vejlegården - ikke om Amin Skovs person. 3F vil have Vejlegården til at tegne overenskomst med DEM og ikke de gule, som giver medarbejderne ringere vilkår. Med undtagelse af en løftet pegefinger fra Arbejdsretten angående blokering for afhentning af affald, er blokaden lovlig og lige efter bogen. Om man så kan lide bogen eller ej, er en anden sag. Den nye ledelse har valgt at bide sig fast i gulvtæppet. Nå ja, siger jeg bare, så må de jo føle.
Skrevet den 02-09-2013 07:24
Er kommentaren brugbar? 4       7       Svar Svar
 
Profilbillede
Kristian Toft Lønborg

Konflikten handler i mine øjne(jeg arbejder hos KA), om at 3F vil have magten. Hvis den handlede om løn og ansættelsesvilkår, kunne 3F jo koncentrere sig om dem der virkelig underbetaler deres medarbejdere. Desuden har Heninng Troelsen også selv udtalt at "økonomisk lønner han sine folk bedre end overenskomsten"(http://vafo.dk/article/20120313/ARTIKLER/303139765)

Hvornår mon 3F lærer at danskerne ikke accepterer tvang, men ønsker et frit valg.

At konflikten så er lovlig, er jo et eksempel på, at der virkelig trænger til at ske en lovændring på dette område!

Skrevet den 02-09-2013 12:26
Er kommentaren brugbar? 5       1       Svar Svar
 
Profilbillede
slettetbruger

Jamen selvfølgelig handler det også om magt og størrelse, da dette er hele grundlaget for at have indflydelse på udviklingen. Forsvarede man ikke sin opnåede position, men lod stå til, ville man jo sygne hen.

Kamp om magt findes overalt i vort samfund, lige fra de interne i kernefamilien, til den der rykker på Christiansborg. Jeg kan ikke se, at det er særskilt forkert, at 3F forsøger at holde skansen i en tid, hvor det er trængt på både medlemstal og indflydelse.

Som du også anfører, handler konflikten ikke i første række om timeløn, men om øvrige ansættelsesvilkår. At der findes arbejdsgivere der behandler deres medarbejdere endnu ringere, bør vel ikke forhindre, at 3F også forsøger at forbedre forholdene på Vejlegården?

Du udtaler dig på danskernes vegne. Nej, hvis du spørger folk på gaden, om de har lyst til at arbejde under tvang, vil de helt sikkert svare nej. Hvis du derimod spørger: "Synes du at det er i orden, af fagforeningerne udøver moderat gruppepres for at opretholde den styrke der ligger i, at danne fælles forhandlingsstyrke, såvel lokalt, som på landsplan", så vil temmelig mange svare Enig eller Delvist enig.

Hvis du mener at der trænges til en lovændring, står hele det demokratiske apparat til din rådighed.

Skrevet den 02-09-2013 12:50
Er kommentaren brugbar? 3       2       Svar Svar
 
Profilbillede
Kristian Toft Lønborg

Problemet i forhold til Vejlegården er, at der allerede er tegnet overenskomst med en fagforening. Dette vil 3F ikke acceptere, fordi de vil have monopol. 

Jeg vil gerne anerkende 3F's model, som bygger på mulighed for strejke og lockout. 3F vil modsat dog ikke anerkende, at der er andre der gerne vil bygge en overenskomst op omkring principper som dialog og samarbejde.

Skrevet den 02-09-2013 13:25
Er kommentaren brugbar? 3       1       Svar Svar
 
Profilbillede
slettetbruger

Jeg anerkender ikke de kristelige som en fuldgyldig fagforening. Det er et lavprisprodukt med deraf følgende begrænsninger i services.

Strejker og blokade er dels blevet begrænset til næsten ingenting, men uanset om muligheden er til stede eller ej, foregår 99,x af det daglige arbejde gennem dialog og samarbejde - ganske som det du mener er unikt for KA; det hører man bare aldrig om.

Skrevet den 02-09-2013 13:30
Er kommentaren brugbar? 2       4       Svar Svar
 
Profilbillede
Kristian Toft Lønborg
Arbejdsretten anerkender Kristelig Fagforening som en fuldgyldig fagforening, og denne overenskomst betegnes som en rigtig, kollektiv overenskomst: http://www.ka.dk/lige-nu/konflikten-paa-vejlegaarden/dokumenter/arbejdsrettens-dom-af-27-maj-2003-at-2003-s-36/
Skrevet den 02-09-2013 14:07
Er kommentaren brugbar? 3       1       Svar Svar
 
 

Få det bedste fra Buzz

Tilmeld dig det daglige nyhedsbrev.

Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere