0230 ApS

Få gratis virksomhedsprofil

Firmaprofil Sidst opdateret 23/01-20

0230 ApS
Kærmindevej 34

2820 Gentofte

Besøg 0230 ApS's website

0230 ApS
CVR-nummer:35855599Virksomhed startet:aug 01, 2012 Antal ansatte:1 - 5

Ejere og medarbejdere

De følger virksomheden

Hair Blog

TEST: læbepomader med farve testet

10-06-2020 00:00:00

Hvad er læbepomade med farve?

Som titlen antyder er der simpelthen tale om læbepomade med farve i.

Produktet er en blanding mellem den klassiske læbepomade og lipgloss. Med denne type produkt får man lidt fra begge verdener; pleje og farve. Der er ingen tvivl om, at man med en farvet læbepomade kan få et friskere look og samtidig sikre en god pleje af læberne alt i mens.

Hvor startede trenden med farvet læbestift?

Tilbage i ultimo 2018 blev læbepomade med farve et samtaleemne over hele Asien. Vi har med tiden også samlet trenden op her i Skandinavien, men vi har dog været lidt senere til og fange trenden og de åbenlyse geniale fordele ved netop sådan et produkt.

Læbepomade med farve går også under det engelske navn ‘lip tints’. Lip tints blev populære da de kunne skabe den perfekte ombré lip. Det var et udtryk mange asiatiske skuespillere og kendte mennesker hurtigt fangede - og dermed blev populært blandt menigmand.

Da trenden med farvet læbepomade var allemandseje skiftede den mere over i et ensartet ‘fadet look’. Dette udtryk fik navnet ‘blurred lip’.

Hvad er ombré lip?

Ombré lip er navnet på en metode hvor man har en lysere tone på ‘indersiden af læberne’, som fader ud som man nærmer sig læbens kant.

Man kender også ombre hair, som er lidt derhen af - blot i håret, men farven fader ud og changerer som man kommer ud langs hårets længde.

Frisørens 7 tips til perfekte krøller i håret

10-06-2020 00:00:00

1. Highlights i krøllet hår fremhæver formen

At have sin naturlige farve er selvfølgelig altid bedst eftersom enhver farvning vil påvirke hårets vitalitet og sundhed. Det er nok ikke noget nyt. Men. Har du et ønske om at skifte hårfarve eller måske pifte krøllerne lidt op med en ny vil jeg foreslå dig at overveje highlights i lokkerne.

Lyse striber i håret fremmer krøllernes fremtræden og booster dit farvespil i håret. Jeg vil til hver en tid anbefale dig og gå til en frisør der har forstand på netop highlights til krøller da man for alt i verden ikke skal ende med striber…

2. Krøllet hår elsker fugt!

Alle krøller, uanset oprindelse - elsker fugt. Store mængder af fugt - og pleje. En god shampoo, balsam og hårkur der er beregnet til krøller er et musthave i badet!

 • Jeg er måske lidt uortodoks på den her, men jeg bruger stort set altid hårkur og balsam - og i den rækkefølge. Jeg har en teori om, at hårkuren trækker længere ind i krøllerne hvis jeg bruger den før min balsam. Prøv det - det virker for mig.
 • I frisørsalonen anbefaler jeg kunderne i stolen og bruge hårkur og balsam i spidserne. Jeg har dog fra tid til anden selv eksperimenteret med og bruge plejeprodukterne i hele håret. Prøv det - det virker for mig.
 • Jeg vasker krøllerne med shampoo, så hårkur og slutteligt med balsam. Jeg gør mig ikke voldsomt umage med og vaske al’ balsam ud da jeg har en teori om, at det der måtte være ‘tilbage’ blot kan agere lidt leave-in plejeprodukt.

Om jeg vil anbefale ovenstående tre punkter til kunder i frisørsalonen? Måske - nu er de ihvertfald online her på Hair blog. Man kan jo altid blive klogere - ovenstående er hvad der virker for mig lige nu :-) Jeg lover og opdatere artiklen her hvis det skulle ændre sig.

3. Husk frisøren

De fleste ‘glemmer frisøren’ da de frygter og skulle have klippet for meget af spidserne. Man bør dog anskue det hele lidt i omvendt rækkefølge. Får man ikke klippet spidserne i tide - kan og vil de måske blot spalte endnu længere op. Det resulterer så i, at den næste tur til frisøren betyder endnu større afklip. Jeg vil derfor altid anbefale at man husker sin frisør da det modsatte kan betyde at der skal klippes endnu mere af når man så endelig kommer afsted.

4. Føntør håret med en diffuser

For nogen kan ordet diffuser måske være helt nyt og for andre blot et “nå ja, den har jeg da”, men husker du så og bruge den?

Det vigtigste redskab for os med krøller der vil føntørre lokkerne - en diffuser. En diffuser fordeler varmen og skaber lidt cirkulation under brug af en føntørrer. Selv i fitnesscenteret springer jeg tørringen over fremfor og tørre det uden diffuser.

Jeg krammer i stedet krøllerne med den bedste krøllecreme i mit sortiment af stylingprodukter. I øjeblikket bruger jeg en Amplifier fra TIGI. Føntørring med diffuser er dog ikke spor svært:

 • Vend hovedet nedad lad din hårtørrer pege “op” på krøllerne.
 • Stop føntørring af krøllerne førend de bliver knastørre. Hold dem håndklædetørre for og undgå unødvendig slid og skade på hårstråene.

Det er vigtig og finde den bedste føntørrer der kan matche ens ønsker og behov. Jeg er utrolig glad for min ghd føntørrer.

5. Stylingprodukter til krøller er ALT

Jeg har gennem tiden afprøvet et af af forskellige styling- og plejeprodukter specielt egnet til krøller. Nogen med større succes end andre. I stedet for og udpege enkelte produkter får du her min liste over produkttyperne jeg ikke selv kan undvære:

 • Krøllespray: Piftes i hele den håndklædetørre manke
 • Krøllecreme: Jeg krammer produktet ind i krøllerne og skaber dermed formen på krøllerne. Man kan også med stor succes sno krøllen om fingeren og dermed skabe lidt ekstra form på krøllen. Des strammere der rulles des mindre vil den blive. Krøllecreme kan bruges i både håndklædetørt og tørt hår.
 • Hårspray: Jeg sprayer hårspray ved rødderne for og skabe volumen helt nede fra. Dette tip kan selvfølgelig også bruges til dem uden krøller i håret.

6. Vi vil (måske) altid det modsatte?

I min tid som frisør har jeg af flere omgange oplevet kunden med krøller der ønskede glat hår og kunder med glat hår der ønskede krøller. Jeg har blot fortalt opmuntret begge ‘partier’ med viden om hvordan krøller kan blive glatte og hvordan glat hår kan få krøller. Det er jo ikke spor svært.

I bund og grund handler det blot om og have et godt glattejern eller krøllejern. Uanset hvilken vej du måtte gå vil du opleve omverdenens reaktion. At gå fra krøller til glat og vice versa er en stor omvæltning i dit look. Jeg er sikker på at det ville blive en succes!

7. Hårvask af krøllerne

Krøller eller ej - man bør minimere sin hårvask til det minimale. Det er ikke et nyt tip, men dog fortsat meget aktuelt. Det gælder også for dig med krøller.

Jeg selv vasker krøllerne max fire gange om ugen. Det er måske nok nærmere tre gange. Føler jeg behov for ekstra opfriskning af krøllerne plejer jeg og vaske det med vand og tilføre en leave-in conditioner efterfølgende. Et andet godt tip er tørshampoo - så slipper man helt for vand…

Når du så et par gange om ugen vasker krøllerne bør du vælge shampoo og balsam til krøller. Der findes mange forskellige mærker derude. Jeg selv har været glad for idHairs krølleserie.

Bedste Foundation: Makeupartistens guide til foundation

09-06-2020 00:00:00

Foundation eller måske bb cream, cc cream, mineralpudder eller bruncreme? Mulighederne er mange og hver og især har de i min optik hver deres fordele. Jeg vil dog vove den påstand, at finder man den bedste foundation til netop sin hudtype vil det være et godt udgangspunkt for enhver makeup. Sagt med andre ord vil du ikke opleve dårlige makeup-dage!

Den rigtige type foundation til din hudtype

Tidligere var foundation primært tiltænkt det visuelle udtryk, men i dag er denne type af produkt mindst ligeså meget tiltænkt hudpleje. Man bør derfor vælge ud fra ens hudtype da man i 9 ud af 10 produkter vil få plejende egenskaber ‘med i nakken’. Det er helt genialt!

De fleste fremtrædende foundation mærker har øget fokus på hudens ve og vel ‘under produktet’. Egenskaber som fugtgivende eller modsat oliefrit produkt o.l. er populære sellings points.

Man bør have øje for, at den bedste foundation til netop din hudtype og situation måske ikke er den bedste for veninden, vica versa. Jeg har nedenfor taget udgangspunkt i en række forskellige hudtyper og hvilke egenskaber du bør se efter i en foundation til de respektive typer.

Foundation til tør hud

Har du tør hud bør du vælge en foundation der tilfører huden fugt og / eller fedt. Er du ikke helt afklaret med hvorfor din hud er tør? Om det skyldes noget genetisk eller noget udefrakommende, som vind og vejr? I så fald bør du afprøve nogle forskellige varianter. Vær’ åben overfor og skifte foundation hvis huden bliver alt for fedtet ved brug.

En god tommelfingerregel når du skal vælge foundation til tør hud og valget skal stå mellem fedt-og fugtgivende; så kan du se efter de her to ingredienser:

 • Fugtgivende foundation indeholder ofte hyaluron
 • Fedt-givende foundation indeholder ofte glycerol

Foundation til fedtet hud

Vidste du, at selv fedtet hud kan have behov for fugt? Man bør dog holde sig for øje, at man vælger en oliefri foundation. En foundation med olie vil selvsagt blot gøre huden endnu mere fedtet. Det handler om og finde et fedt-neutralt produkt, som mindsker produktionen af fedt i huden.

En god tommelfingerregel når du skal vælge foundation til fedtet hud er og se efter en lerart i ingredienslisten. Det kunne være glasurt, rødt ler o.l.

Tip: Du kan evt. kombinere med en god matterende primer for og være på den sikre side - og undgå fedtet hud hele dagen.

Foundation til ‘normal hud’

‘Normal hud’ i citationstegn. Simpelthen. Hvad er en normal hud? Jeg betegner ofte normal hud, som værende en mellemting mellem tør og fedtet, ingen rødme eller irritation osv.

Hvis du er så heldig og have en helt og aldeles ‘normal hud’ bør du vælge en foundation til normal hud… tadaa! Ofte indeholder disse varianter en række fugtgivende ingredienser, men ikke alle de ‘aktive egenskaber’ til bekæmpelse og forebyggelse af f.eks. tør/fedtet/sensitiv hud osv.

Foundation til sensitiv hud

Har du sensitiv hud? Oplever du at din hud nemt reagerer på omgivelserne? Det kan være temperatursvingninger, allergiske reaktioner eller måske reaktion på speciel creme og makeup? Frygt ej - der findes nemlig også foundation til sensitiv hud!

Det kan for nogen være svært og finde den bedste foundation til netop deres sensitive hud. Kan man få indsnævret sin hud til ‘hvorfor’ den er sensitiv vil man få det nemmere. Helt overordnet set handler det om og vælge en foundation med så få ingredienser som muligt. Den skal være mild og ikke indeholde parfume.

Tre forskellige typer af dækning med foundation

Det er ofte en smagssag hvor meget man ønsker sin foundation skal dække. Måske man vil dække urenheder, pigmentpletter, fregner eller blot fuld dækning. Jeg vil dog, som altid, anbefale at man ikke går med fuld dækning blot fordi det er nemmest. Huden har aldrig godt af og blive ‘lukket inde’ af en foundation. Jeg har derfor fundet tre alternativer til en fulddækkende foundation, som man i min optik bør undgå.

Let dækkende foundation: Den bedste foundation til et naturligt look (no-makeup makeup-look)

Er du mest til et naturligt look og er du måske så heldig og have en fin og fejlfri hud? I så fald kan et klassisk no-makeup makeup-looket være ‘din vej’. Du bør derfor vælge en let foundation.

En let foundation kan være en farvet dagcreme (tintet day cream) eller BB cream / CC cream. Produktet skal blot lige udligne farvetonerne i huden og skabe et ensartet udtryk.

Den lette foundation er perfekt til hverdagsbrug og til fest - når du ønsker et helt naturligt look, som er meget oppe i tiden.

Medium dækkende foundation: den bedste foundation til en mellem dækning

Har du i dag en flydende foundation er du allerede godt på vej mod en medium dækkende foundation. Det forholder sig nemlig sådan, at (næsten) alle flydende foundations har en medium dækning. Det vil typisk være dette ‘niveau’ af dækningsgrad, som de fleste Skandinaviske kvinder vælger.

Har du mørke pletter eller urenheder? Så start med en god concealer og plet-dæk problemstederne førend du påfører foundation.

Fuld dækkende foundation: den bedste foundation til fuld dækning

En foundation med fuld dækning er typisk en variant man anvender til aftenbrug eller hvis man elsker et meget makeuppet look.

Går man med en fulddækkende variant bør man holde sig for øje, at man finder en foundationfarve der matcher ens hudtone. Er den valgte foundation farve for langt fra ens naturlige hudfarve vil man opleve tydelige ‘linjer’ der hvor hud og foundation mødes.

De fleste fuld dækkende foundations kommer i en cremet konsistens.

Find den bedste foundation farve

At finde den bedste foundation farve til netop ens egen hudtone hud kan være en større opgave. I mit arbejde som makeup artist blander jeg ofte flere forskellige varianter for og få den rigtige farve til netop den kunde der sidder i stolen. Hermed har du fået mit hemmelige tip…

Det er typisk når sæsonen skifter, at vores hudtone kan variere i større eller mindre grad. Selv når vi blot bevæger os meget ud i solen henover sommeren sammenhold med de mange timer indendørs vi har om vinteren. Solen gir’ en let glød, som selvsagt gir’ en anden hudtone. At finde den bedste foundation farve kan derfor til tider være udfordrende. At sige man skal finde den rigtige hver gang man hiver produktet frem fra sin makeup taske er måske og overdrive, men jeg håber du fanger pointen.

For lang, lang tid siden blev foundation kaldt bruncreme. Den tid er ovre. I dag handler det for de fleste om og finde en foundation farve der falder i et med ens naturlige hudtone og dermed ikke skabe en synlig kant i overgangen på f.eks. halsen.

Sådan finder du farven

Det er lidt svært, men så alligevel ikke. Du skal blot kende fremgangsmåden.

Læg en lille ‘streg’ foundation på dit kæbeben - lige ved overgangen mellem ansigt og hals. Du kan evt. med fordel teste flere nuancer ved siden af hinanden.

Hvornår har jeg fundet den bedste foundation farve til min hud? Det har du når tonen smelter ind i din hud, ikke kan ses og går i et med den omkringliggende hud. Jokeren vil dog nok desværre altid være, at ens hudtone kan variere fra pande til kindben...

Vælger du en foundation variant med en let dækning, f.eks. en BB-cream - kan du med fordel vælge en farve der er en anelse mørkere end din hudtone. En let dækkende foundation er ofte så ‘let’, at den ikke er synlig som sådan, men blot bryder lyset og udvisker eventuelle farveforskelle.

Går du derimod med en medium eller måske fuld dækkende foundation bør man vælge en farve der går mere i et med ens egen hudtone. Ellers vil man opleve en meget tydelig overgang fra ansigt til hals. En god tommelfingerregel vil være, at man i givet fald så hellere skal vælge en lidt for lys variant frem for en mørk. Afslut evt. din makeup med din yndlings bronzer.

Kend din hudtone; kold, varm eller neutral?

Det er nu, at du skal holde tungen lige i munden. Udover det faktum, at foundation kommer i forskellige farver kan jeg nu også løfte sløret for, at der er er forskellige undertoner. De changerer typisk i spektret gul til lyserød (kold, varm og neutral).

Anskue det sådan, at der er kolde, varme og neutrale toner i foundation. Disse har betydning for dit valg af foundation farve - fordi din hud har enten kolde, varme eller neutral undertoner. Er du stadigvæk med?

 • Kolde undertoner: Har du synlige blå blodårer på håndleddet og går du ofte med sølvsmykker - fordi du synes disse klær’ dig bedst? Så har din hud formentlig kolde hudtoner.
 • Varme undertoner: Har du synlige grønne blodårer på håndleddet og går du ofte med guldsmykker - fordi du synes disse klær’ dig bedst? Så har din hud formentlig varme undertoner.
 • Neutrale undertoner: Har du synlige blågrønne blodårer på håndleddet har din hud formentlig neutrale undertoner.

Sådan påfører og anvender du foundation

En god tommelfingerregel vil være, at jo mere velplejet basen for ens makeup er - des bedre vil resultatet af ens anstrengelser blive. Så er huden fin er du godt på vej mod en flot makeup.

Om du påfører foundation med fingrene, en pensel eller måske en makeup svamp ala Beautyblender er nok i sidste ende mere et spørgsmål om præference. Uanset hvilken metode du måtte vælge - bør du sikre dig, at fingre, pensel eller svamp er rene inden brug.

 • Klargør huden: En god base gir’ et godt resultat. Plej huden med en god ansigtscreme.
 • Påfør primer: En god primer kan forberede din hud og dermed sikre at din foundation lægger sig pænere. Lider man af pigmentforskelle i huden, en lettere fedtet hud eller med store porer - vil en primer være alfa og omega for et godt resultat.
 • Påfør foundation: Start fra midten af ansigtet og blend foundation ud til siderne. Sådan får man blendet farven god ind i huden og undgår samtidig de synlige kanter på overgangene.

Et godt tip. Påfører du foundation med en pensel bør du stryge i en nedadgående retning og afslutte bevægelsen med at køre udad. Med denne fremgangsmåde for påførsel minimerer du risikoen for, at farven lægger sig i porerne.

Makeupartistens fem foundation-hacks til et naturligt look

Jeg er selv tilhænger af det naturlige look. Jeg har gennem tiden arbejdet med kunder i stolen der ønskede både det naturlige, men også meget makeuppede look. Jeg har dog her fem tips til det naturlige foundation look:

 1. Less is more. Brug kun den nødvendige foundation og ikke mere. Læg kun produkt de steder hvor du synes det er nødvendigt. Har du et behov for og dække det fulde ansigt har du måske valgt en forkert foundation farve og bør prøve med en anden.
 2. Bruger du en flydende foundation bør du lægge den på i små dots, og blende den ud efterfølgende. Igen - start indefra og arbejd dig udad.
 3. Prøv om muligt kun og lægge foundation i ét område af ansigtet af gangen. Du kan jo altid vende retur hertil om nødvendigt.
 4. Har du tendens til røde øreflipper? Så kan du måske med fordel duppe dem med lidt foundation og dermed undgå farveforskellen.
 5. Til dækning af pigmentforskelle og knopper bør du anvende en concealer i samme farve som din foundation. Påfør evt. med en lille makeup pensel.

Brug de rigtige redskaber til foundation

Som jeg tidligere har nævnt her i artiklen er påførsel metoden i sidste ende nok mere en smagssag frem for et facit. De fleste makeupartister, inkl. jeg selv - anvender både makeup pensel, makeup børste, makeupsvamp ( Beauty Blender ) og fra tid til anden fingrene. Prøv dig frem og find den metode der virker bedst for dig.

Fem typer af foundation

Den ‘store forskel’ på de forskellige typer af foundation ligger primært i dækningsgrad og konsistens. Den lette BB-Cream og mineralpudder ligger i enden med let dækkende foundation hvorimod kompaktpudder ligger i den helt anden - fuld dækkkende.

Jeg vil nedenfor gennemgå de fem forskellige typer af foundation. Jeg vil forsøge og komme ind på de forskellige varianters fordele og ulemper. Jeg håber at mit lille overblik kan gøre dig klogere på de forskellige foundationtyper.

BB Cream foundation

 • En let farvet dagcreme, som giver en let dækning
 • BB Cream har ofte SPF ( solbeskyttelse ) indeholdt
 • God til udligning af store pigmentforskelle i huden

Mineralpudder foundation

 • Det foretrukne valg til en naturlig makeup
 • Smelter nemt ind i huden og giver’ et let, naturlig og mat look
 • God til normal og fedtet hud da den lukker porerne i huden
 • Kan virke for tør på tør hud
 • Kan samle sig i ansigtets linjer

Cushion foundation

 • Foundation BB-creme i en pude der nemt kan tages med
 • Ofte er cushionfoundations lette i dækning og med samme egenskaber som traditionel BB creme

Flydende foundation

 • Fås i alle dækningsgrader (let, medium og fuld dækkende)
 • Fås til alle hudtyper
 • Lægger sig pænt på huden
 • Nem og påføre med foundationpensel, makeup blender ( makeup svamp ) o.l.

Kompaktpudder foundation

 • Ekstra dækkende og mere mat look uden tyngde
 • Nem og have med i tasken
 • Påføres med en foundationsvamp (medfølger ofte) - brug evt. en pensel hvis du ønsker et lettere udtryk
 • God til normal og fedtet hud
 • Kan lægge sig i ansigts linjerne

Hvor længe holder foundation?

Holdbarheden på foundation kan variere fra produkt til produkt. Man kan dog altid se holdbarheden på emballage. Holdbarheden er symboliseret på produktet med en krukke med låg hvori der står et tal efterfulgt af M, som betyder måneder. Det kan f.eks. være 12M. M angiver måneder efter åbning.

En god tommelfingerregel kunne dog være:

 • Flydende foundation holdbarhed: 12-18 måneder efter åbning
 • Pudder-og mineralfoundation: 24 måneder efter åbning

Når det kommer til holdbarhed på foundation afhænger det også af hygiejne. Husk og lukke produkterne når de har været brugt så de ikke tørrer ud - eller suger fugt for den sags skyld. Anvender du en makeup svamp eller pensel bør du også rengøre denne efter brug. Med lidt sund fornuft kan man forlænge holdbarheden på ens foundation gevaldigt!

Test af hårolier: Få glansfuldt og blødt hår med en god hårolie

03-06-2020 00:00:00

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast mascara

01-05-2020 00:00:00

For langt de fleste kvinder – inklusiv mig selv – er mascara nok det skønhedsprodukt, som vi helst ikke vil være foruden. Dette gælder også selvom man er på ferie. Her bliver den almindelige mascara ofte skiftet ud med en vandfast version.

Dog kan det være svært at finde den bedste vandfaste mascara, der bliver siddende og ikke klumper.

Hvilken vandfaste mascara er den bedste?

Når det kommer til vandfaste mascaraer, så er der utrolig mange at vælge imellem på markedet. Men hvilken en er den bedste vandfaste mascara, af alle dem der findes?

Det er svært at svare på, da vi alle har individuelle behov. Du skal derfor gøre dig nogle overvejelser, inden du skal ud og købe dig en god vandfast mascara. Du kan blandt andet overveje om du har brug for en mascara der kan give dig:

 • Tætte vipper
 • Buede vipper
 • Lange vipper
 • Farve på dine vipper

Uanset hvilke behov og ønsker du har til din vandfaste mascara, kan den helt rigtige variant hjælpe dig et langt stykke hen ad vejen til at opnå det look, som du er ude efter.

Hvor tit skal jeg skifte min mascara ud?

Hvis din mascara begynder at drysse, eller hvis du har haft den i mere end 3 måneder, så er det ved at være tid til, at du skal skifte din mascara ud. Dette gør sig gældende for både en vandfast og ikke vandfast mascara. Vandindholdet i mascara fordamper nemlig med tiden og derfor begynder den at drysse, hvilket er tegn på, at den er ved at være for gammel. Desuden bliver din mascara dagligt udsat for luft og bakterier, og derfor har den en kort levetid.

Fordele og ulemper ved vandfast mascara

Ligesom med så meget andet er der også fordele og ulemper ved en vandfast mascara. Nogle af dem kan du læse her:

Fordele:

 • Selv på de varme sommerdage, hvor tanken om makeup er fuldstændig fjern, kan du holde ud at have en vandfast mascara på.
 • På kølige og regnfulde dage kan vandfaste mascaraer være et hit. En vandfast mascara ender aldrig under øjnene, lige meget hvor våde dine øjne bliver af regn, hedeture og tudeture.

Ulemper:

 • De ingredienser der gør den vandfaste mascara så holdbar, som den er, kan godt være skrappe sager. Bruger du den dagligt i flere måneder, kan den godt slide på dine vipper.

Hvordan lægger jeg den perfekte mascara?

Denne lille guide vil hjælpe dig med, hvordan du kan lægge den perfekte vandfaste mascara uden al for meget besvær.

 1. Du skal altid have en lille børste liggende sammen med din mascara. Herved vil du altid få selv de mindste øjenvipper med.
 2. Børst forsigtigt så langt ind mod huden ved næsen som muligt. Pas på at mascaraen ikke rammer øjenlågene.
 3. Ved at lave zigzag bevægelser, når du påfører mascaraen, undgår du, at dine vipper ikke klumper sammen.
 4. Det er altid en god idé at tage et kig på dine vipper i spejlet, når du er færdig med at lægge mascara. Her har du nemlig mulighed for at fjerne overskydende mascara i form af klumper. Hvis du ikke får det fjernet, vil du risikere, at dine vipper føles tunge og slasket, hver gang du blinker.

Hvor mange lag mascara skal jeg lægge?

Hvor mange lag af den vandfaste mascara du ønsker at lægge, er helt op til dig. Du får det bedste resultat ved at påføre et par lag, men det er dog også vigtigt at du ikke lægger al for mange lag på. Dette vil resultere i, at dine vipper klumper sammen. Det kan også se meget voldsomt og tungt ud, hvis man har smurt al for meget mascara på vipperne.

Det skal nævnes, at ingen mascaraer er ens – dette gælder også for de vandfaste varianter. Derfor kan resultaterne også variere meget fra mascara til mascara. Her vil jeg anbefale, at du mærker dig forsigtigt frem til hvad der virker bedst for dig samt dine ønsker til den bedste vandfaste mascara. Hvor mange lag mascara du skal påføre og hvilke udtryk det giver, kan du se her:

 • 1 lag: Mest brugt til hverdag og til det afslappende udseende, men hvor du stadig ønsker at skabe smukke øjne.
 • 2 lag: Skaber et mere sensuelt udtryk og giver dine øjne mere opmærksomhed.
 • 3 lag: Dine øjne vil her få et mere intens og dramatisk look.
 • Hvordan fjernes vandfast mascara?

  Når du har fundet den bedste vandfaste mascara, kan det være en udfordring og få det af igen på en skånsom måde, uden at være al for hård mod vipperne – særligt hvis dine renseprodukter ikke egner sig til at fjerne vandfast mascara.

  Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, om din makeupfjerner kan fjerne en vandfast mascara, da det ellers kan komme til at slide rigtig meget på dine øjenvipper.

  Skab de perfekte øjenvipper

  Hvis du gerne vil være sikker på, at din mascara sidder flot hele dagen igennem, så kan du med fordel følge nedenstående punkter for at skabe de perfekte vipper.

  • Det er vigtigt, at du plejer dine vipper. Husk derfor at rense dine øjenvipper for rester af mascara inden du går i seng. Hvis du ikke fjerner den gamle mascara, kan du risikere at få øjenbetændelse. Derudover kan dine vipper knække, hvis du sover med mascara på. Fjern derfor mascaraen før du går i seng, så dine vipper kan få den ro, som de har brug for.
  • Brug en øjenvippebukker for at give dine øjne et mere åbent blik samt gøre dem mere buede. Klem ikke for hårdt, da det kan resultere i et unaturligt knæk i dine vipper. Husk at bukke vipperne før du lægger mascara på. Ellers kan du risikere at knække dem.
  • Undgå klumper ved at tørre mascarabørsten i en ren klud før du putter mascara på.
  • Pump aldrig din mascara op og ned for mange gange, da det udtørrer mascaraen.
  • Påfør mascara ved at zigzagge børsten hen over øjenvipperne. Hermed vil du undgå, at vipperne klistrer sammen.
  • Udskift altid din mascara efter 3 måneders brug. Herefter begynder der nemlig at komme bakterievækst i den.

  Kort

  Kærmindevej 34
  Gentofte 2820


  Latitude:
  Longitude:
  Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
  OK Læs mere