Infotidende.dk

Aktivt Kul

Aktivt Kul
Det private marked er begyndt at indse fordelene ved aktivt kul, men dens gode og mange egenskaber er velkendt gennem mange år i industrien. Aktivt kul er kort sagt kul, som igennem en forfinet proces har fået et utal i mikroskopiske porrer huller.

I industrien bruges aktivt kul bla. til luftrensning i kontorbygninger, ved biogasanlæg, pharma, industriel produktion og mange andre steder hvor der er behov for rensning af luft, lugt eller gasser. Ved biogasanlæg renses gassen for forurenende stoffer førend den kan omdannes til energi i form af elektricitet og/eller varme. Aktivt kul er eminent til at indgå i en rensningsprocess for at fjerne eksempelvis siloxaner som er miljøskadende.

Granulat (GAC)

Aktivt kul som granulat er ofte brugt i forbindelse med luftrensning, og med god grund. Granulater måles i millimeter og tillader større mellerum mellem hvert granulat for luftgennemstrømning. Hvorimod PAC (pulveriseret aktivt kul) er mere kompakt. Dog skal det siges at begge typer kan bruges i forbindelse med luftrensning. Det hele afhænger af i hvilken forbindelse, hvor og hvad der skal renses for. Herefter kan kvalitet, type og mængde defineres. Det og meget mere kan du læse om på Carbon Service’s webside.
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
OK Læs mere