Jeg tror det bliver som udbytte...og herefter beskatning ved salg/lukning mv.
/peter
Det vil ihvertfald være tilfældet hvis man ikke lovgiver særskildt om det - Man kan nemlig ikke efter praksis få tilladelse til dispensation efter 16A som Henrik skriver. Det forudsætter at det 1) sker som led i et salg af alle aktierne/at man afgiver sin indflydelse i selskabet eller 2) at det skyldes en nedgang i aktiviteten som gør at man ikke behøver så høj anpartskapital fremover (vandret nedsættelse). I mangel af sådan dispensation vil beskatning ske som udbytte.
Indskuddet er lavet med beskattede midler. Jo men det betyder jo bare at man får fradrag for indskuddet når man skal opgøre avance/tab ved en likvidation af selskabet eller salg af anparterne. Indskuddet kan ikke fratrækkes i udbytte, heller ikke udbytte der udloddes v/kapitalnedsættelse medmindre man får dispensation som beskrevet ovenfor.
At Skat beskatter en kapitalnedsættelse med udlodning er ikke bare sandsynligt. Det er 100% sikkert, idet det følger af ligningslovens §16A. Så kan man kalde det nok så uhensigtmæssigt. Det samme kan jo siges om udbytte iøvrigt der altid udloddes af selskabets frie midler.
Glem også alt om sorte penge her - det har intet med hinanden at gøre
"Der er faktisk taget stilling til det dengang kapitalen blev nedsat til 125.000 fra 200.000. Derfor vil et udtræk, ifølge E&S, højst sandsyndligt blive beskattet, da en nedsætning af egenkapitalen kun har det ene formål, at undgå at betale skat."
E&S udtaler sig normalt ikke om skatteforhold men naturligvis vil der ske beskatning - Det her handler om hvorvidt der sker ren udbyttebeskatning eller man vil acceptere det som avancebeskatning (forbrug af ansk.sum), og der hælder jeg til det første.