Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er avance?

Hvor mange stjerner giver du? :

Hvad er en avance?

Avancen er den fortjeneste virksomheden tjener på sin varer eller ydelser. 
Det er på markedet, at en virksomhed skal vise sin eksistensberettigelse ved at levere varer/ydelser som tilfører køberne en sådan værdi, at de er villige til at betale en pris, som kan dække varens/ydelsens omkostninger plus en avance til virksomheden.  

Avancen kan opgøres både forskellige måder nemlig enten i kroner eller i procent. For at opnå en avance skal ens omsætning være større end omkostninger, således der bliver skabt en fortjeneste. 

Man udregner avancen på følgende måde: 

Hvis man fx indkøber en computer til 5000 kr. og man sælger den for 8000 kr. Man tager derefter salgsprisen og minusser med indkøbsprisen.  

8000 – 5000 = 3000 kr. 

Hvis man ønsker at summen skal være i procent kan man gøre følgende. 

3000/8000 x 100 

Man dividerer fortjenesten med salgsprisen og ganger med 100. 
I dette tilfælde bliver avancen 37,5 % 

Dit overskud på varerne eller ydelserne skal også dække de omkostninger, man har udover indkøbspriserne før virksomheden genererer et overskud og dermed en indtjening

Det kan være forskelligt fra branche til branche hvad den typiske avance er på varer eller ydelser. I Danmark har man ingen begrænsninger på, hvor meget ens indtjening må være på varerne og ydelserne, men som virksomhed kan man selvfølgelig være begrænset af, hvad ens konkurrenter prisfastsætter, og hvad forbrugerne er villige til at betale. Derfor bliver man nødt til også at overveje markedet i stedet for kun egen profit.

En lav avance kan skyldes, at man ofte har udsalg på sine varer eller at man ikke får en høj mark-up på ens indkøbspriser. 


Annonce

Meneto er det eneste regnskabsprogram, hvor du slipper helt for at bogføre selv. Opret nemt fakturaer til dine kunder og send dine kvitteringer via den smarte app - så klarer Meneto automatisk hele dit regnskab for dig, inkl. momsindberetning og årsregnskab!


Hvor mange stjerner giver du? :