De beder som arbejdsgiver om retten til at lede og fordele arbejdet for deres ansatte.
Hvad hårdt er der i det?
Problemet er netop ledelsen på skolerne slet ikke har en ledelsesstruktur, som kan bruges, da skolerne er bygget op omring selvstændige ”team” med en ledende lærer pr. projekt.
Skolens ledelsesstruktur skal jo bygges helt anderledes op, da en skoleleder ikke kan lede 100 skolelærer, det ville jo aldrig ske i en privat virksomhed, at man har opbygget sådan en organisation.
Jeg ser det som skolerne nu skal til at have en skole ”direktør” og dernæst en masse ”uddannelseschefer” pr. 10- 12 underviser.
Jeg kender da mange virksomheder, der arbejder med teamledelse ;o)!
ledelsen står i samme fagforening som lærerne og den går ikke!
Lederne må i egen forening!
Det er vel ikke helt rigtigt ?
Hvorfor er så Anders Balle formand for skolelederne ?
Og Anders Bondo Christensen for Danmarks Lærerforening ?
Men det her er vel ikke andet end den klassiske konfliktmodel, så snart der fratages en gruppe nogle privilegier, så bliver der et ramaskrig. I dette tilfælde lærerne.
Men mon ikke dette ramaskrig snart slutter, det håber jeg da.
Vi oplevede næsten noget lignede i 1999 med sygeplejerskerne.
Vi har krise - ERGO så må alle tage og give. Ikke plads til særinteresser. "Få "banket" lærerne på plads.
Der er ca. 4000 skoleledere der er medlem hos lærenes fagforening - så du har ret men 4000 skoleleder betyder jo at lærenes fagforening kan sende dem i en arbejdskamp!
Og man skal jo altid kunne skelne mellem fagforening og forening. , som jo langt fra behøver at være det samme. og i andre tilfælde kan have sammenhæng.
jo altid kunne skelne mellem fagforening og forening
ja det er rigtigt men der er jo "organisationsfrihed" selvom vi jo har set, at man presser personer til at blive medlem af den eller hin fagforening. Men det er ikke så godt at arbejdsgiver - "ledere" står i samme fagforening som de personer der skal ledes! Derfor har man da også organiseret sig med en leder forening - men ikke alle er flyttet derover! - Måske de ser sig selv mere som lærer end som leder!
Der er nok en del af problemet! Har skolerne en ledelse?
Der er nok en del af problemet! Har skolerne en ledelse?
Som tidligere ansat i underviserverden, har jeg i den grad oplevet manglende ledelse. Alt skulle være i teams, hvor der mange steder herskede kaos lignende forhold.
Mange lærer har den opfattelse af sig selv, at de er glimrende ledere, og kan sagtens lede sig selv m.m.
Hvorfor skulle netop folk der er uddannet som lærere være bedre til dette, end andre på arbejdsmarkedet ?
Lad os få synlige ledelser rundt omkring på undervisnings stederne rundt i Danmark. ligesom på det øvrige arbejdsmarkedet.
Men det her er vel ikke andet end den klassiske konfliktmodel, så snart der fratages en gruppe nogle privilegier, så bliver der et ramaskrig. I dette tilfælde lærerne.
Mener du seriøst at lærerne fratages privelegier Ib?
Deres grundløn er lav, ligesom politifolk, de får oftest utak for deres indsats, og de skal rette ind efter folk (Skoleledere) som generelt ikke er rekrutteret ud fra deres lederevner. Du må endelig ikke tror at skolelærere har verdens mest taknemmelige job. Men som jeg tidligere har fastslået, så er staten Danmark ikke klar til at betale prisen for ændringen, derfor vil der komme et kompromis på denne konflikt og konflikten vil så fremstå som nytteløs og tidspilde, med leverne som gidsler.
Det er synd for debatten at der kommer så mange synspunkter frem der slet ikke relaterer til den metode hvorpå lærerne arbejder, men alene efterspørger et skolevæsen som en "normal" ledet arbejdsplads. Normale ledere kan ikke fungere i folkeskolen og de ansvarlige for efteruddannelse af ledere pålægger skoleledere for mange opgaver som burde topstyres, så som økonomi eksempelvis.