Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Billig tekstil printer?

Side 1 ud af 2 (11 indlæg)
Fra Aalborg
Tilmeldt 14. Jan 07
Indlæg ialt: 143
Skrevet kl. 08:41
Hvor mange stjerner giver du? :
Hej,
Jeg har kigget lidt omkring på nettet efter en billig tekstil printer..
Det mest aktuelle jeg kunne finde var noget omkring de 90.000,- KKR
Er der andre alternativer?
Det skal være digitalt (altså.. noget man kan koble til en computer.. )
og helst kunne trykke på lyse såvel som på mørke tekstiler..

Hilsen
Steph

Fra København
Tilmeldt 30. Nov 07
Indlæg ialt: 250
Fra  Deducta Search Skrevet kl. 22:34
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Steph

 

Jeg er ligeledes på udkig efter en - har du fundet ud af noget? :)

 

 

Head of SEO & Owned Media i Group M | Blogger om SEO, e-handel, online marketing, content marketing og sociale medier.

Fra Allerød
Tilmeldt 28. Mar 05
Indlæg ialt: 3352
Fra  MediaMouse ApS - Trykkeri Skrevet kl. 23:12
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 2 person

  80.000 - 90.000 kr. er nogenlunde det prisleje som du skal regne for en fornuftig tekstilprinter som kan de ting som du ønsker.

Men, der er dog nogle ting som man skal være opmærksom på - og som mange nye inden for branchen falder i:

- Først og fremmest hastighed. Det tager tid at printe en t-shirt på sådan en printer, set i forhold til f.eks. at trykke det i serigrafi.
- Oplag. Hvis du skal trykke mange unikke t-shirts, så er den realistisk. Men hvis du f.eks. skal trykke mange med samme motiv, så er dens omkostninger og hastighed ikke så attraktiv set i forhold til et traditionelt silketryk eller en transfér.
- Holdbarhed og muligheder vedrørende trykket. Ved silketryk er der mange forskellige muligheder hvad angår selve trykket - f.eks. tryk med metallic-farver, puff m.m. De muligheder har du ikke med en tekstilprinter. Endvidere har du heller ikke de samme muligheder for forskellige typer farver og kraftigere dækning som du også har i silketryk.

I det hele taget støder jeg på mange som fejlagtigt tror at en tekstilprinter er en let måde at trykke t-shirts på; man skal bare lægge en t-shirt i "printeren" og så ellers trykke på "UDSKRIV" i et eller andet tegneprogram og vupti så har man en færdig t-shirt.
Det er det måske også overordnet set, men det kræver noget indsigt i hvordan teknikken fungerer, forskellige former for tekstiler og hvor begrænsningerne ligger - ellers kan man hurtigt ende med at bruge meget tid på at bøvle med tingene og ødelægge mere tøj end man får solgt. Endvidere kræver sådan en maskine altså vedligeholdelse. Den kan ikke bare stå urørt i en uge som en normal kontor-blækprinter. Den skal holdes i gang, renses og serviceres for at fungerer optimalt.

MEN, hvis du primært skal trykke standard tøj med unikke motiver i ren CMYK (plus eventuelt hvid / hvid bund), så er sådan en maskine skam udemærket.


Det var blot lige mit indspark Geeked

/Jesper

Fra København
Tilmeldt 30. Nov 07
Indlæg ialt: 250
Fra  Deducta Search Skrevet kl. 23:40
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Jesper - endelig en med forstand på digital tekstil print

Nu ved jeg godt tråden handlede om print på t-shirt, men det jeg specifikt søger er i langt højere grad print til tørklæder i silke og polyester.

Leder efter en printer der er ydderst flexbelt, da der kun skal produceres 1 stk tørklæde af hvert design af gangen

Den skal kunne printe på silke og polyester tørklæder i størrelsen 33X33 og op til 70X70. De ensfarvede tørklæder hvor der skal printes på kommer med en kant så det skal den også kunne printe på - de kommer desuden i flere forskellige farver.

Håber du kan smide lidt mere input :)

/Nikolaj

Head of SEO & Owned Media i Group M | Blogger om SEO, e-handel, online marketing, content marketing og sociale medier.

Fra Allerød
Tilmeldt 28. Mar 05
Indlæg ialt: 3352
Fra  MediaMouse ApS - Trykkeri Skrevet kl. 21:06
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 2 person

 Hmm... med de mål som du ønsker at kunne trykke i, så kan det godt blive et problem med en tekstilprinter.
De fleste af dem er ombyggede Epson-mekanismer som håndtere en størrelse på ca. A3-format. Det vil sige at deres printareal ligger omkring 30 x 42 cm. +/-.
Så at gå op i 70 x 70 kan godt blive et problem.

Et alternativ til en tekstilprinter vil være dyesublimation. Den teknik er nemlig ret god til polyester - men desværre ikke til silke, da teknikken kræver opvarmning til lige under 200 grader. Teknikken består i at du printer (på en Epson eller Roland-printer med specielle tonere til dyesublimation) motivet spejlvendt ud på et specielt stykke papir. Derefter lægges papiret over materialer og under pres og varme bliver toneren til en gas-art som indfarver polyesteren. Printere som kan køre med dyesublimation-blæk findes i størrelse fra A4 og op til formater over 60". Problemet er så blot, at så snart du er over A3-størrelse så skal du ikke blot investere i en ret dyr printer, men du skal også have fat i en dyr maskine til varm-laminat, da en normal klapvarmer ikke er stor nok.

Så, som du kan læse af ovenstående, så er du ude i noget ret komplekst og navnlig dyrt, hvis du vil kunne håndtere tekstiler som er større end A3.
Sålænge du er ikke overstiger det format, så er der nogle løsninger som er til at komme i nærheden af - men du er dog stadig oppe i en prisklasse på ihvertfald en 40.000 kr. før du overhovedet er i nærheden af en løsning. Og hvis du skal kunne trykke på andet end blot polyester, så er du så oppe i et endnu højere prisleje.

/Jesper

Fra København
Tilmeldt 30. Nov 07
Indlæg ialt: 250
Fra  Deducta Search Skrevet kl. 21:42
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Jesper

Tak for et lækkert svar...

Har set lidt på 2 stk digitalprintere:

Den her fra m&r:

http://www.mrprint.com/en/ProductOverview.aspx?id=119

Umidbart en udemærkert maskine :) men problemet er igen den forholdsvise lille størrelse, plus jeg ikke tror den er så vanvittig god til silke og polyester. Dog noget i den boldgade jeg er på udkig efter.

Den anden:

den her er fundet på alibaba , hvilket jo får enhver op at stejle :)

http://www.alibaba.com/product-gs/201621077/Heat_Transfer_Machine_for_YX1600_Digital.html

transfer ville være en god løsning, og her er der mulighed for at printe i lidt større størrelser, men spørgsmålet er om den klar et enkelt tørklæde, hvor der tilmed er en lille kant på.

 

Mht den anden løsning (dyesublimation) du nævner lyder det rigtig spændende - dog er silke det primære materiale der skal printes på. Havde egentlig troet at silke og polyester skulle håndteres ens, så hvis det skal være enten eller bliver det silke.

Hvad prisen angår havde jeg regnet med, at der skulle investeres omkring 150000 i maskineri.

Må nok måske begrænse størrelsen til en 50X50, men der skulle meget gerne kunne findes en løsning :)

/Nikolaj

Head of SEO & Owned Media i Group M | Blogger om SEO, e-handel, online marketing, content marketing og sociale medier.

Fra Allerød
Tilmeldt 28. Mar 05
Indlæg ialt: 3352
Fra  MediaMouse ApS - Trykkeri Skrevet kl. 22:44
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

  Den du har fundet fra M&R er netop den mest benyttede og pt. mest funktionelle tekstilprinter til direkte print.
Dens mekanik kommer fra en Epson ColorProofer og fungerer ret godt. Men den kan dog ikke slå hvad der kan lade sig gøre i silketryk - men omvendt er silketryk ikke godt til små unikke oplag.

Den maskine du har fundet på Alibaba er altså ikke en tekstilprinter - sælgeren har copy/pastet teksten ind på en eller anden anden maskine. Men det han sælger og har vist et billede af er en kraftig varmelaminator som man netop skal bruge i forbindelse med dyesublimation-tryk for at overføre trykket til tekstilet. Så hvis du køber den maskine, så mangler du altså stadig selve printeren, hvilket er den dyreste Smile.

Hvis du vil køre i en 50x50cm., så er du måske over i noget i stil med en Roland HIFI-jet. Den serie af printere kører netop med dyesublimation-blæk, men så er du også over i at du netop skal have en varmelaminator og er begrænset til syntetisk og coatede tekstiler så som polyester.

Så jeg tror at det bliver svært på nuværende tidspunkt at finde en løsning som kan passe til dine behov. Men der er ingen tvivl om at et stykke ude i fremtiden vil der være tekstilprintere som kan klare opgaven - men de eksisterer så vidt jeg ved ikke endnu. Men efterspørgelsen på små unikke oplag er stigende, også inden for tekstiltryk, så der sker også hele tiden en udvikling på det felt.

/Jesper

Fra København
Tilmeldt 30. Nov 07
Indlæg ialt: 250
Fra  Deducta Search Skrevet kl. 23:06
Hvor mange stjerner giver du? :

Hvis man så må tage til takke med at lave tørklæder i 30X30 +-, hvordan er kvaliteten så ved tekstilprinteren fra M&R? Produktet skal gerne være i kvalitetsmæssig top - især på silketørklæderne. Ville printet være i en kvalitet der svarer til et tørklæde til 600 kr?

Hvad bruger i egentlig til jeres bannere? hvad har i af printere? :)

Kender du nogle danske forhandlere man kan snakke med?

Man kan vel smide en mail til M&R og sige de skal nosse sig sammen og lave en tekstilprinter til silke, der kan tage op til 70 cm i bredden :D men det er vel desværre ikke lige sådan til...

/Nikolaj

Head of SEO & Owned Media i Group M | Blogger om SEO, e-handel, online marketing, content marketing og sociale medier.

Tilmeldt 19. Aug 09
Indlæg ialt: 1
Skrevet kl. 10:45
Hvor mange stjerner giver du? :

Hei alle sammen.

M&R og flere andre lignende printere bruker vannbasert pigment blekk som egner seg best til bomull og bomull blandinger opp till 50% men med forskjelig resultat. Fikseres med varme f.eks. 2 min. i 180 drader. Til silke, ull etc.  brukes andre type blekk som f.eks. reactiv og andre typer som kan kreve etterbehandling i damp eller vask. Skal du trykke på andre klær enn bomull, må du undersøke nøye med leverandøren av printeren (og blekk) om det går.

Fra Farum
Tilmeldt 29. Jul 10
Indlæg ialt: 4
Skrevet kl. 23:02
Hvor mange stjerner giver du? :
Side 1 ud af 2 (11 indlæg)