Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Opstart af vinhandel

Side 2 ud af 4 (38 indlæg)
Tilmeldt 29. Oct 08
Indlæg ialt: 21
Skrevet kl. 09:18
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Vinbonden

 

Lækkert projekt du(i har gang i.

Jeg tror du brænder dig selv ved at køre varer direkte fra leverandør til kunde.

Hvordan havde du forestillet dig af en sættevogn skulle levere varer til mindre restauranter og lign, det er en af grundende til at et varelager i dk er at foretrække. Udover dette tror jeg ikke du får mange restauranter til at indkøbe en hel palle med vin (600-750fl) - hvorfor skulle de det, når de andre steder kan nøjes med leveringer en gang ugenligt og kun feks. 200 fl. og stadig få 30 dages kredit.

Du vil højst sandsynligt også få en bedre transport udgift ved at trække hele læs hjem til dk. Find en god distributør/lager, så du har en samlet pakke.

Du er velkommen til at kontakte mig: dell2008@jubii.dk

 

Mvh

A.Andersen

 

Fra København
Tilmeldt 25. May 06
Indlæg ialt: 801
Fra  House of Visions Skrevet kl. 10:39
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 4,0 stjerner givet af 1 person

Hej Vinbonde

Har selv haft en restaurant med speciale i Vin, hvor jeg endte med at være på god talefod med vores leverandør og fik et lille indblik i deres hverdag.

Men som du så rigtig skriver er der utrolig mange importører af vin, vi havde i perioder 1-2 om ugen der kom med prøver til os, hvorefter vi til sidst sagde nej til prøver, materiale o.l., da vi ikke havde tid til at kigge på det og endda smage vinen, så det gælder virkelig om at skille sig ud.

Herudover er du på vej til at bevæge dig ind i restaurationsbranchen, som ligesom håndværkere er fyldt med dårlige betalere, fortravlede indehavere, der aldrig har tid til noget som helst og enormt troløse og forkælet. Jeg vil ikke tage initiativet fra dig, blot beskrive markedet for dig.

Jeg tror sagtens det kan lade sig gør, hvis du er meget opmærksom på følgende:

Med henblik på markup, sørg for at få hentet nogle prise hjem fra dine fremtidige konkurrenter, så de først og fremmest ved hvorledes du står med dit produkt og om det skaber det rigte grundlag set i forhold til dit budget

Du skal enten specialiser dig i meget få sjældne vine som er superbillige og gerne fra et nyt vinland (Ungarn ex. har super billig vin – eller et mere eksotisk land). En anden mulighed er økologisk vin. Dette vil være svært at løfte, men en mulighed.

Den bedste løsning er derimod en kombination, hvor du er skarp på dine kunders behov, tag evt. ud og snak med en 10 – 20 cafeer og hør om du kan drage nytte af deres viden, bedste måde at åbne døren ind til dit eget salg (restauratører ligesom ”håndværkere” elsker at tale om sig selv og deres forretning, og hvor gode de er, specielt hvis du kan få kokken med til samtalen). Det som jeg tror du vil komme frem til er følgende:

Du skal have eget lager og have mulighed for at kunne levere flere gange om i ugen

 

Du skal kunne give kredit, men være skarp her, da du kan brænde fingrene

 

Merchandise, stiller du køleskab, vinreol, marketingsmateriale, vin værktøj til rådighed – dette vil jeg for så vidt undgå bortset fra marketingsmaterialet (kommer jeg tilbage til senere)

 

Lav vinsmagning for deres kunder, hvor i deler profitten eller du gør det gratis med henblik på at få folk ned i din egen shop, vinshop de fleste restauranter har ikke en webshop og har ikke tilladelse til at sælge vin, da det kræver en anden licitation fra det offentlige.

 

Herunder kommer sortimentet ind i billedet, vil du have de samme vine overfor alle restauranter – dette vil begrænse dig i nogle områder, da alle vil have noget unikt.

Overvej evt. muligheden for White Label

Se om du kan partner op med andre butikker der eksempelvis sælger andre delikatesser eller lignende til restauranter

Lav vinsmagning og konkurrencer for de ansatte, i sidste ende er det dem du skal have fat i, fordi hvis de bliver glade for din vin, forøger du salget, mange gange er det ikke indehaveren eller kokken der sælger vinen. 

Vær fleksibel, restauratør er enormt dårlig til at overholde aftaler om sidste bestillingstidspunkt, så du bliver nød til at bevæge dig udover almindelige åbningstider.

Vær skarp på din vin, med henblik på hvad den går godt til mad, desserter o.l. – de fleste restauratører og kokke endda ved ikke en pind om det, og søger derfor støtte i deres leverandører.

Marketingsmateriale brug deres restaurant som udstillingsvindue til din egen shop

Få din vin anmeldt, der findes masser af websider, aviser o.l. der anmelder vin og folk elsker at købe stjerner

Før skarp på prisen, selvom folk gerne vil købe dyr vin, gør de det sjældent – køb eksempelvis på udbudet i supermarkederne

Sidst men ikke mindst, vær storyteller, du skal fortælle historier og historier og hvilke bedre produkter end vin til det og sørg for at dine historier kommer helt ud til de ansatte og slutkunden, det er nøglen, da det er det folk køber, mange køber blot på etiketterne for at få bare lidt historie – ser den gammel, traditionel, dyr, billig eller god ud, sjovt fænomen at folk overbeviser sig selv om at de kan bedømme det på det.

Nå, men en masse ideer håber ikke det blev for rodet

Fra Århus
Tilmeldt 5. Apr 07
Indlæg ialt: 391
Skrevet kl. 11:00
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Vinbonden

Tak for dit spændende indlæg, som jeg med stor interesse læser med på.

Jeg vil nemlig også til at sælge vin, ligesom de cirka 8000 andre danskere der arbejder i den slags.

Det bedste ved vinbranchen er efter min mening at en eventuel EXIT STRATEGY ligger lige for, og er meget tiltalende - man drikker selv varelageret. Surprise

Held og lykke med det

Mvh

Jan

www.vine.dk - (Vine.dk som ikke er online endnu)

Fra Hørve
Tilmeldt 17. Dec 08
Indlæg ialt: 212
Skrevet kl. 11:46
Hvor mange stjerner giver du? :

Vedr fragt.

Der kan Danske Fragtmænd anbefaldes de køre idag for nogle af de store vinhandler her i danmark.

se mere på www.fragt.dk

Hvis du mangler en kurer så kan vi hjælpe. har erfaring med tranport af vin fra Danske Fragtmænd.

Du er velkommen til at kontakte os

www.trines-univers.dk eller ring 40429019. og lad os se hvad vi kan gøre for jer

H.H. Fotografen. www.hh-fotografen.dk  Webprogramering. H.H Production Alarmer & Vagtservice

Tilmeldt 29. Nov 10
Indlæg ialt: 0
Skrevet kl. 11:48
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Fragt af vin er vist lige en opgave for www.Vingaloppen.dk!

Fra Hørve
Tilmeldt 17. Dec 08
Indlæg ialt: 212
Skrevet kl. 11:55
Hvor mange stjerner giver du? :

Klovn et lille spørgsmål.

Synes hver gang vi nævner noget her på Amino er du rimelig hurtig til at kommentærer det

Forfølger du os eller hva???Wink

H.H. Fotografen. www.hh-fotografen.dk  Webprogramering. H.H Production Alarmer & Vagtservice

Tilmeldt 29. Nov 10
Indlæg ialt: 0
Skrevet kl. 12:04
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 4,0 stjerner givet af 1 person

Næ.... det kunne måske være at jeg blot havde abbonnement på en tråd der interessere mig.  Wink

Men jeg vil da gerne uddybe min bemærkning og sige at Danske Fragtmænd ALDRIG vil være mit førstevalg til transport af vin, der ikke er på paller!. Deres maskinelle sortering og håndtering iøvrigt er simpelthen for dårlig i relation til vin med mindre man vil ompakke vinen til mere sikkeret emballage.

Vingaloppen derimod har en god og personlig service og er specialiseret i levering af vin.

Fra Hørve
Tilmeldt 17. Dec 08
Indlæg ialt: 212
Skrevet kl. 13:11
Hvor mange stjerner giver du? :

Nu var det bare fordi at de er distriutører for nogle af de Større vinfirmaer i danmark, Kan ikke lige huske hvem. på navn.

Men vinimporten køre de for.

Kender ikke lige til vingaloppen. Men tror at jeg vil kikke lidt nærmere på det.

Man kunne også bruge en selvstændig vognmand som ikke er så stor.

Men det er op til vinbonden hvad han vil bruge nu har han da fået lidt at kikke på.

H.H. Fotografen. www.hh-fotografen.dk  Webprogramering. H.H Production Alarmer & Vagtservice

Tilmeldt 29. Nov 10
Indlæg ialt: 0
Skrevet kl. 17:36
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Vinbonde

Følgende har jeg ikke set før (men har heller ikke undersøgt det!):

Få vinen hjem i 2-3 forskellige størrelser vintønder og sælg dem til firmafester, receptioner, konferencer, restauranter, julegaver mm. Kun fantasien sætter grænser. Mange synes, at det er ret blæret at tappe sin egen vin, og chefen kan lige tappe en flaske vin til kunderne, mm.

Husk at få sat dit navn - evt et fedt logo - på tønderne, så alle kontakterne ved konferencerne og receptionerne ved, hvor de skal få fat i sådan en tønde. Spørg gerne om du må deltage på konferencerne og ved receptionerne med information om vinen - det er jeg sikker på kun vil være et plus i salgsøjemed.

Håber du kan bruge det!

Når du er lykkedes med dette, kan du jo få fat i en god skotsk leverandør af whiskey. Whiskey med firmalogo har jeg ikke set før heller!

Fra Odense
Tilmeldt 23. Apr 09
Indlæg ialt: 25
Skrevet kl. 15:57
Hvor mange stjerner giver du? :

Umiddelbart kan det at sælge vin være en god forretning, men man skal være godt forberedt. Jeg har været med i et projekt i Tyskland, med markedsføring over internettet af en vingrossist. Har også erfaring fra en spansk side om pinot noir - verdens bedste vin..!! - den er ved at blive markedsført nu og er klart om ca. 3-4 måneder.

Side 2 ud af 4 (38 indlæg)