Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Opstart af vinhandel

Side 1 ud af 4 (38 indlæg)
Tilmeldt 1. Mar 09
Indlæg ialt: 8
Skrevet kl. 21:56
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej alle!

Vi har allerede fundet en rigtig god kontakt til et italiensk vinslot gennem bl.a. noget familie, og de har virkelig gode vine på "hylderne". Vi afventer blot endeligt svar fra dem, at de er interesseret i at vi repræsenterer dem i Danmark !

Det regner vi ikke med bliver et problem og er derfor allerede nu gået i gang med at finde svar på mange af de spørgsmål/problemstillinger vi vil støde på.

Vi håber, at der er nogle kyndige folk herinde, der kan give svar på mange af de spørgsmål, vi har nedenfor samt komme med input/erfaringer m.m.

1.       Kunder 

Vores idé er at sælge B2B, men vi er lidt i tvivl om, hvad fremgangsmåden/kutymen er indenfor salg af vin. Vi ønsker at sælge direkte fra Italien til kunderne, dvs. uden varelager. Sælger man direkte til restauranter, mellemhandlere, vinbutikker..

       Hvad er den typiske betalingsbetingelse overfor kunderne på dette segment?

2.       Logistik

For at sikre levering til tiden af rette kvalitet, mangler vi en kontakt til en pålidelig og prisvenlig speditør.

Kender I nogle gode speditører man evt. kan kontakte, der er specialister på transport af vin?

3.       Konkurrence/prissætning

Vi ved, at Danmark er et af de lande med flest vinimportører pr indbygger og er derfor også klare over, at der er hård konkurrence. Vi har et klasseprodukt, men er alligevel lidt i tvivl om den generelle prissætning.

Kender i noget til den gennemsnitlige mark-up i branchen, i.e. hvor mange procent er normalt for billigere vine og hvad er normalt for dyrere vine?

Vi håber, at I kan hjælpe med lidt input – alt konstruktivt er selvfølgelig velkomment!

Mvh Vinbonden

Fra København
Tilmeldt 13. Feb 09
Indlæg ialt: 217
Skrevet kl. 16:57
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Vinbonde,

Jeg er ikke kendt indenfor vinbranchen, er blot en af dem der elsker at drikke det.

Men jeg har arbejdet i et firma i mange år, hvor vi fik besøg af et vinfirma 2 gange årligt, der smagte vi vinene og kunne der igennem bedre overskue, hvilke vi ønskede at købe. Vi syntes at det var rigtig godt og medarbejdere samt firma købte ind samme eftermiddag. De havde vinen på lager i Jylland og sendte en samlet faktura med et mindre administrationsgebyr og 8 dages kredit. De havde sælgere der kørte rundt i marken udelukkende til restaurationer og privat firmaer, man kunne ikke finde deres vine i forskellige butikker og det gjorde dem spændende, for os andre.

Hvordan det ser ud økonomisk, omkring levererancer til hver enkelt kunde direkte fra Italien, lyder for mig som en dyr løsning. Du meddeler selv, at du er klar over konkurrencen på markedet og derfor bliver pris også et essentielt spørgsmål. Måske skulle du kigge på det oplæg en gang til, så snart at du er i besiddelse af  den gænge mark-up

Held og lykke

Anne  

 

 

 

Tilmeldt 29. Nov 10
Indlæg ialt: 0
Skrevet kl. 17:25
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 4,0 stjerner givet af 1 person

vinbonden:
Sælger man direkte til restauranter, mellemhandlere, vinbutikker..

Direkte salg. Som du selv er inde på er det danske marked præget af stor interesse og med mange små garageimportører. For dem er det ikke altid pengene der tæller men hjertet.

Det er svært at komme ind i restauranter mv med kun 1 vinhus i sortimentet. Hvis I skal nå udover nærområdet og personligt netværk kræver 1 vinhus at det er tale om et kendt vinhus med mange toppriser som folk ikke kan leve foruden på vinkortet.

vinbonden:
For at sikre levering til tiden af rette kvalitet, mangler vi en kontakt til en pålidelig og prisvenlig speditør.

 ALPI kan anbefales - men fragtpriserne baserer sig stort set altid på 2 paller som minimum (prisen er den samme om du sender  1 eller 2 paller)....  og hvis du vil lave direkte forsendelse til restauranten der bestiller 12 eller 24 flasker - så glem det - den udgift er der ingen der vil have oveni i vinen.

vinbonden:
Kender i noget til den gennemsnitlige mark-up i branchen, i.e. hvor mange procent er normalt for billigere vine og hvad er normalt for dyrere vine?

Markup i vinbranchen er alt lige fra 30 til 200%.  ..... et gennemsnitligt bud afhængig om der skal være plads til et mellemled er 80%.

God fornøjelse -med 1 vinhus bliver det op af bakke!

Tilmeldt 16. Sep 08
Indlæg ialt: 420
Skrevet kl. 20:45
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Hejsa Vinbonde.

Herligt at der kommer nogle folk frem med smag for gode italienske vine Big Smile

Dog går det lidt galt for mig ved punkt 1!
At sælge vin B2B kan blive svært, for hvordan vil du kunne sælge NOK vin til en virksomhed? En pakke med 3 blandede flasker er nok ikke det du skal sælge din forretning på. Derfor tror jeg at du skal prøve at tænke på en kombi af B2B og B2C istedet for.

Omkring Punkt 2. Så skal du jo enten finde en som vil kører ud hver dag for dig, eller samle dine ordre og så kører feks. hver torsdag, og det ved jeg ikke lige hvor mange der er tændte på at lave forretningsgrundlag på.

 

Håber på det bedste for dig.

Mvh w.

 

Tilmeldt 1. Mar 09
Indlæg ialt: 8
Skrevet kl. 19:37
Hvor mange stjerner giver du? :

 

Kære alle

 

Tak for jeres input – rigtig rart at få nogle gode kommentarer med på vejen!

 

På baggrund af jeres kommentarer, vil jeg dog meget gerne sikre mig, at jeg har forstået indholdet af kommentarerne korrekt – det virker nemlig som om, at jeg måske ikke har været helt skarp i mit første indlæg :o)

 

Anne:

Mht. din gamle arbejdsplads lyder det som en super idé med at tage rundt og lave noget vinsmagning og salg til virksomheder på den måde. Dette vil vi selvfølgelig tage til efterretning!

Mht. logistikken er det helt klart, at selve ordren hos leverandøren først bliver givet, når vi har kunnet akkumulere en tilstrækkelig størrelse. I starten vil det naturligvis være en udfordring i forhold til leveringstider, men her er tanken at supplere med egenbestilling. Vi skal under alle omstændigheder have vinene selv for at kunne tage ud og vise dem frem. Vi kommer altså ikke helt uden om et varelager, men vil forsøge at holde det på et minimum. Dette giver også adgang til B2C salg blandt familie, venner og bekendte.

Fokus vil dog stadig være på B2B.

 

Klovn:

Tak for dit input omkring direkte salg. Jeg er lidt i tvivl om, hvordan man forstår ”1 vinhus” i branchen. Det vinhus, som vi er i kontakt med, har over 70 forskellige titler på rødvine, hvidvine, champagne (ja, de har et ”datter-hus” i Champagne-området), spumante, og andet godt. Det lyder på dig som om, at restaurationer ikke er villige til at prøve noget nyt, i.e. det er ikke nyt, hvis man skal komme ind med et ”kendt vinhus med mange top-priser”, og i så fald ville der jo ikke være meget at komme efter for ny vin! Jeg er derfor i tvivl, om jeg har forstået dig korrekt..?

Mht. ALPI skriver vi navnet bag ørene – har du en idé om, hvor mange flasker/kasser, der cirka kan lastes på en palle?

 

Winther & Winther:

Som ovenfor nævnt tror jeg, at vi grundet manglende viden om branchen har skrevet et indlæg med lidt for få detaljer. ”En pakke med 3 blandede flasker” er meget, meget langt fra det, vi havde tænkt os. B2C er med i tankerne, men er ikke det, vi vil bygge forretningen på.

Som også nævnt ovenfor, vil vi kigge nærmere på logistikken – har hørt andre steder fra, at der findes speditører i Danmark, som er specialister på området.

 

Vi er selvfølgelig stadig interesserede i gode råd og forslag!!

 

Mvh Vinbonden

Tilmeldt 16. Sep 08
Indlæg ialt: 420
Skrevet kl. 20:48
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Hej Vinbonde.

"Grundet manglende viden om branchen" Vil mene at du skal have styr på meget når man vil have en vin-biks. Altså feks. hvilken passer til bøf og hvilken til Juleaften osv. Surhed, Tør. eks.

Dejligt at du ikke vil 3 flaske pakkeløsningen! Big Smile

Vil meget gerne følge med i dit projekt. Og muligvis en dag selv måske købe lidt ved dig på den ene eller anden måde :)

Ps. se evt. denne artikel om vinsalg og denne artikel

Mvh

 

Fra Svendborg
Tilmeldt 31. Aug 06
Indlæg ialt: 422
Skrevet kl. 21:06
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Vinbonde

Antal pr. eur. 600 til 750 = 100 - 125 kolli

Schenker og WHT (google dem selv) er rimelig specialicerede i vin transport, eller har i hvertfald været det, da jeg sad i en varemodtagelse for vin og spiritus ved et af dk´s største vin og spiritus importører.

Jeg tror i øvrigt at alle transportører kan klare opgaven, hvis bare pallerne er pakket og viklet ordentligt står de bedre end så meget andet gods.

Held og lykke med projektet..

Thomas Bonde

Fra Svendborg
Tilmeldt 31. Aug 06
Indlæg ialt: 422
Skrevet kl. 21:18
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej igen

Oplagt ville være at tage fat i de butikker der handler med Italienske fristelser / specialiteter. Vi har en i Svendborg og mon ikke der er i flere byer i samme størrelse og størrer. Det vil selvfølig kræve temmelig meget benarbejde at komme dem alle rundt.
´

Thomas Bonde

Tilmeldt 29. Nov 10
Indlæg ialt: 0
Skrevet kl. 21:07
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

vinbonden:
Det vinhus, som vi er i kontakt med, har over 70 forskellige titler på rødvine, hvidvine, champagne (ja, de har et ”datter-hus” i Champagne-området), spumante, og andet godt.

Ja - så er udvalget af mulige vinhuse jo rimeligt begrænset. Og i dette tilfælde vil det efter min mening være fornuftig at satse på mængde. Dertil kommer at I skal være sikre på at få en aftale om eneimport. Vinbønder er noget af det mest troløse når det kommer til salg ;-).... Det er næsten altid et spørgsmål om mængde....

Fra Nærum
Tilmeldt 13. Mar 09
Indlæg ialt: 22
Skrevet kl. 10:01
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Vinbonden

Det lyder som et spændende projekt, Jeg er reklamefotograf og vil godt komme med nogle gode idéer, til nogle imagebilleder der kan fange dine kunders interesse. Kort sagt et lille gratis / uforpligtende inspirations møde.

Jeg kan selvfølgelig også tilbyde dig en super pris på vin optagelser hvis du er interesseret.

Jeg kan sende dig eksempler på nogle vin- og andre "flaske" -optagelser. Eller du kan kikke lidt inde på min hjemmeside. (der er vist kun nogle få Tuborg optagelser i småt).

 

 

Tlf. 35366005 - mob. 40501660.

Hvis du er med på at holde et lille møde, så skal jeg lige have lidt information om hvordan du/firmaet er.

Målgruppe, billede stil - vildt eller stilrent, sjovt, mærkeligt mm.

Hilsen Jasper

 

.www.jasperfoto.dk eller send en mail på info@jasperfoto.dk så kan du få nogle større filer at kikke på.

Side 1 ud af 4 (38 indlæg)