Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

? vedr. rykkergebyrer

Side 3 ud af 3 (22 indlæg)
Tilmeldt 9. Nov 06
Indlæg ialt: 8
Skrevet kl. 11:54
Hvor mange stjerner giver du? :
For det første så er den kommunale system ren fuskeri, de glemmer at fortælle
alt for mange ting som de burde under. For det andet så kan man bare lade være
med at betale gebyr, det slipper jeg sku fint med, hvertfald ved det private.

Fra København
Tilmeldt 1. Sep 05
Indlæg ialt: 1129
Fra  SANKT PETRI ADVOKATER Skrevet kl. 20:46
Hvor mange stjerner giver du? :
Bare sådan for god ordens skyld, der er ikke momsrykkergebyrer --- og så følgende kedelige visdom om inkasso:

 

Kreditor konstaterer, at et krav ikke er betalt til forfaldstid.

Der er tale om en inkassosag, dvs. der er tale om inddrivelse af en forfalden, ubetalt fordring, hvis størrelse og eksistens ikke bestrides af debitor - og som heller ikke forventes at blive bestridt af kreditor

Opstarten på enhver inkassosag er Kreditors rykkerbrev til debitor.


Renteloven fastlægger, at Kreditor kan sende en eller flere rykkere (dog max 3 stk. ) til debitor, og at Kreditor kan opkræve et rykkergebyr på 100 kr. pr. rykkerbrev. Rykkergebyret skal ikke tillægges moms. Der skal gå mindst 10 dage mellem hver rykker.


I det sidste rykkerbrev - eller det første rykkerbrev, såfremt Kreditor vælger kun at sende een rykker forinden overgivelsen af sagen til advokatinkasso - skal Kreditor forklare Debitor, at Debitors fortsatte manglende betaling kan medføre, at der tillægges inkassoomkostninger til den forfaldne gæld i en kommende rykker.


Som en del af rykkerbrevet bør Kreditor skrive følgende påkrav til Debitor:
"…Vi skal med dette brev meddele Dem, at Deres manglende betaling af nævnte skyldige beløb inden en frist på 10 dage fra afsendelsen af dette brev vil kunne medføre, at det skyldige beløb pålægges yderligere inddrivelsesomkostninger..."


Ved oversendelsen af sagen til advokatinkasso, skal advokaten sikre sig, at en sådan rykker er afsendt.


Efter udløbet af 10 dages fristen, og såfremt debitor ikke har betalt, kan Kreditor
- fortsætte med egen inkasso
- sende tilgodehavendet til advokatinkasso


Kreditor kan forsøge at indgå et frivilligt forlig med Debitor. For dette forsøg er Kreditor berettiget til at kræve en vis betaling, også selvom bestræbelserne ikke lykkes. Renteloven har fastsat maksimale grænser for, hvad Kreditor kan kræve. Beløbsgrænser herfor kan rekvireres ved henvendelse til mig.


Betaler Debitor ikke som aftalt - eller vælger Kreditor efter afsendelse af rykkerbrevet at oversende sagen til advokatinkasso - gælder følgende:


I forbindelse med at Kreditor oversender sagen til advokatinkasso, kan gælden pålægges et inkassogebyr på 100 kr. Herefter kan Advokaten fremsende inkassobrev til Debitor med tillæg af inkassoomkostninger.


Udmønter advokatens inkassoforsøg sig ikke i, at debitor betaler, eller opnås der ikke et frivilligt forlig, skal inkassoadvokaten nu fremskaffe et fundament for kravet mod debitor. Hidtil har advokaten blot anlagt sag mod debitor, men fra 1. januar 2005 gælder imidlertid følgende:


Lov om forenklet inkassoproces tilsiger en forenklet inkassoproces. Essensen er følgende forenkling:


Såfremt der er tale om forfaldne pengekrav på højest kr. 50.000, og såfremt kreditor ikke har en forventning om indsigelser fra debitor mod kravet, kan advokaten nu sende sagen direkte i den relevante forgedret

Side 3 ud af 3 (22 indlæg)