Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er en debitor?

Hvor mange stjerner giver du? :

Hvad er en debitor?

En debitor er den regnskabsmæssige betegnelse for en person/virksomhed der skylder penge til en kreditor. Som iværksætter/virksomhed vil du ofte være begge dele, da du både køber og sælger med andre. Det kan både være til andre virksomheder (B2B) eller direkte til privatpersoner (B2C). Det afhænger af din virksomhed og hvem du henvender jer til.

Set fra din egen virksomheds side er dine debitorer dine kunder, da det er dem, der skylder din virksomhed penge for de produkter eller ydelser, der er leveret til dem. Et andet eksempel er hvis din virksomhed har lånt penge, vil virksomheden stå som debitor, mens pengeinstituttet altid vil stå som kreditor.

Du kan nemt holde styr på dine debitorer i et debitorkartotek. Om en virksomhed har behov for et, afhænger primært af hvor stor en virksomhed det er.

Da din virksomhed er kunde hos dine leverandører (kreditorer), så er din virksomhed dine leverandørers debitor.

Er du yderligere interesseret i debitorer og debitorregistrering, kan du gå ind blive klogere på Debitor Registret, som er Danmarks næststørste skyldnerregister kun overgået af RKI.

Betaler din kunde/kunder ikke, kan du sende dem til inkasso.


Annonce

Med Meneto får du et regnskabsprogram, hvor du slipper helt for at bogføre selv. Du opretter nemt fakturaer til dine kunder og send dine kvitteringer via den smarte app - så klarer Meneto automatisk hele dit regnskab for dig, inkl. momsindberetning og årsregnskab!


Hvor mange stjerner giver du? :