Pointerne i dit indlæg er korrekte, da der ligger en psykologisk tankegang bag. Men det er værd at bemærke, at effekten er større jo mere overvejelse, der skal til, før kunden køber et produkt. Med andre ord så virker det primært ved overvejelseskøb.
Besøg evt din nærmeste brugtvognsforhandler. Ingen priser er runde. 31.500 kr eller 48.200 kr osv. Men hvorfor gør de det?
For det første er mange mennesker delvist talblinde. Dvs de ser 49.999 kr som billigere end 50.000 kr. Det kan lyde tosset, men sådan er det altså. Og jo større tallet er, des flere kan ik overskue det mere.
Dernæst er rigtig mange mennesker sky, når det gælder forhandling af prisen. De "tør" enten ik, fordi de føler at de træder på sælgeren, eller de forstår ganske enkelt ik ideen bag at forhandle ned. Især kvinder er meget tilbageholdende på det punkt.
Så får en køber f.eks en bil til 31.500 kr, så signalere det skæve tal til venner/veninderne, at der har været et afslag. Uden at man overhovedet har nævnt andet, så vil de fleste mennesker tænke, at der har været et afslag på bilen/huset/what ever, fordi tallet er skævt. Ergo tilgode ser man personer, som ik er gode til at prutte om prisen.
Tidligere var samme trick også meget brugt i supermarkeder osv. Men folk har gennemskuet 9,95 kr eller 16,95 kr. Iøvrigt er effekten idag så lille, at det nærmest har udvandet det. Men dem som kan huske 5 og 10 øre, der vil mange stadig se på prisen, og tænke at den er billigere end 10 kr og 17 kr.
Men jeg vil gerne sætte min tvivl ved, om man mister ordre på det der. For det afhænger altså rigtig meget af andre ting.
- Prisfølsomheden
- Udbuddet
- Servicen
- Hvordan kunden har fundet produktet/servicen
- mm
Så inden alle begynder at ændre deres priser, så bør de nok gennemgå ovenstående, samt lure lidt ved konkurrenterne eller hos firmaer i andre brancher, som har en lignende målgruppe ;D
Men 5 x
for dit indlæg ;D