USD: Valutakurs USD / DKK - Omregn Amerikanske dollar til DKK

Brug Aminos valutaomregner og få styr på dollarkursen (USD) eller følg dollarkursens udvikling nøje.

Den aktuelle kurs på dollar er 6.8725.

Med Aminos valutaomregner kan du både regne dollar (USD) til DKK og DKK til dollar (USD)

Fandt du ikke hvad du søgte efter?

Se 35 andre kurser her

Valutakursen pr. 04-03-2024

USD
Amerikanske dollar
1
DKK
Danske kroner
6.8725
USD
Amerikanske dollar
1
USD
Amerikanske dollar
1.0000

Valutaomregner

BELØB:
DATO:
Resultat:
687.2500
 

Graf: USD / DKK - Nationalbanken

Graf: Forex - Realtidskurs

Powered by Saxo Bank

Krydsvaluta

 
1 USD
Inverse
 
EUR
Inverse
0.9248
1.0813
GBP
Inverse
0.7915
1.2634
SEK
Inverse
10.3526
0.0966
NOK
Inverse
10.5831
0.0945
CHF
Inverse
0.8861
1.1285
CAD
Inverse
1.3575
0.7366
JPY
Inverse
150.5788
0.0066
AUD
Inverse
1.5386
0.6499

Facts om Amerikanske dollar

Den amerikanske dollar er USA's valuta.

Valutakoden for amerikanske dollar er USD og symbolet er $.

Desuden anvendes US$ som en forkortelse for at adskille den amerikanske dollar fra de andre valutaer, der benytter sig af dollartegnet ($), f.eks. Australien, Singapore og Hong Kong.

Den amerikanske dollar er den mest benyttede valuta i internationale transaktioner, og er derfor velkendt og konstant i fokus over hele verdenen.

Den amerikanske dollar benyttes også som alternativ valuta udenfor USA’s grænser, særligt i lande der oplever høj inflation med en ustabil lokal valuta til følge. Faktisk er op mod 2/3 af de amerikanske dollars i cirkulation uden for USA.

USD bliver brugt i mange sammenhænge, men et af de mere velkendte er til fastsættelsen af værdien af signifikante råvarer såsom olie og guld.

USAs Central bank går under navnet the Federal Reserve Bank (ofte forkortet "The Fed").

Navn for mindste enhed: cent

Symbol for mindste enhed: ¢

Værdi af mindste enhed: 0.01

Symbol: $

Format: $1,000.00

Sedler: 1;2;5;10;20;50;100

Mønter: 0.01;0.05;0.10;0.25;0.50;1

Centralbank:  Federal Reserve Bank

Brugere: USA;Ecuador;El Salvador;Puerto Rico;15 amerikanske territorier

Alt om dollarkursen

Handler du med USA, så brug Aminos valutaomregner, så du har 100% styr på dollarkursen.


Her på siden om valutaen dollar, kan du:

  1. Se den aktuelle dollarkurs fra Nationalbanken
  2. Se realtid på dollarkursen
  3. Omregne dollar (USD) til danske kroner (DKK) eller en anden ønsket valuta
  4. Følge dollarkursens udvikling
  5. Få facts om dollaren


Dollar til DKK - DKK til dollar

Du kan omregne dollar (USD) til danske kroner (DKK) og danske kroner (DKK) til dollar (USD) samt følge dollarkursudviklingen nøje.


Hvad skal du være opmærksom på når du veksler USD to DKK og DKK to USD

Det er værd at holde øje med 2 ting når du veksler amerikanske dollars til danske kroner.

  1. Ved veksling i udlandet: Det kan virke bøvlet at tage dollars med hjem til Danmark igen, men der kan være penge at spare på vekselgebyrer. Det kan potentielt belønne sig at holde på pengene indtil du er retur til din lokale bank, da nogen banker tilbyder lavere vekselgebyrer - nogen dropper det endda helt. Den mulighed er ikke lige så stor i udlandet.
  2. Hold øje med aktuelle valutakurser: Der kan være penge at spare ved at holde øje med valutakursen. Dette gælder for alle valutakurser, da disse kan være i konstant frem- og tilbagegang. Hvis du har mulighed for at holde på pengene, er det værd at vente med at veksle til valutakursen er høj igen. Så smider du ikke unødige penge ud ad vinduet.


Kan dollarsedler blive for gamle?

Dollarsedler kan ikke udløbe. Selvom du bærer på ældre sedler, kan de fortsat bruges, og kan på sigt gå hen og blive aldeles værdifulde med henblik på salg som samlerobjekter.

På nuværende tidspunkt findes der 7 forskellige slags dollarsedler, som hver især besidder en værdi på 1 dollar, 2 dollars, 5 dollars, 10 dollars, 20 dollars, 50 dollars og 100 dollars.

De enkelte typer sedler er hver især udsmykket med tidligere Amerikanske præsidenter på forsiden, og på alle dollarsedler på nær 2 dollarsedlen bliver bagsiden prydet af populære bygninger i USA. 2 Dollarsedlen bærer i stedet maleriet "Declaration of Independence" malet af John Trumbull, som et symbol på underskrivelsen af Uafhængighedserklæringen.

Dollarsedler er lavet af 75% bomuld og 25% linned. Denne sammensætning gør sedlerne særdeles modstandsdygtige og vanskelige at forfalske. De fleste sedler har desuden et vandmærke og en tråd, som synliggøres når sedlen holdes op mod en lyskilde.

Ifølge FED bliver dollarsedler vurderet ubrugelige, hvis de har huller større end 19 millimeter, eller hvis de er for beskidte eller slidte. Sedler produceret før 1996 bliver ligeledes automatisk destrueret og erstattet af nye.


Historien om valutaen dollar

Valutaen i USA kan spores helt tilbage til 1690 før landets fødsel, da regionen stadig var et patchwork af kolonier.

Her startede Massachusetts Bay kolonien med at bruge papirsedler til finansiering af militære ekspeditioner. Efter Massachusetts havde indført sedlerne, fulgte de andre kolonier hurtigt efter.

Få her et historisk overblik over højdepunkter for valutaen dollar:

1996: Blev designet af sedlerne ændret, da der blev udført en række forbedringer over en tiårig periode for at forhindre forfalskning af sedlerne.

1971: Guldindløsningen blev trukket tilbage, og amerikanerne kunne ikke længere veksle deres guld til dollars - og omvendt. Dette blev gjort af Præsident Nixon med den forhåbning at nedsætte den høje arbejdsløshed som landet var påvirket af. Beslutningen havde dog stor konsekvens for befolkningen, og det diskuteres stadig til den dag i dag, hvordan den beslutning har påvirket og påvirker både økonomien nationalt og globalt nu. Effekten efter guldindløsning blev trukket tilbage bliver i mange sammenhænge omtalt som "The Nixon Shock".

1914: Blev den første federalseddel udstedt i form af en 10 dollar seddel. Federal Reserve Board besluttede også at fremstillingsomkostningerne skulle sænkes ved at reducere sedlernes størrelse med 30%.

1913: Oprettede Federal Reserve Act en centralbank og organiserede et nationalt banksystem, der passerede til landets daværende økonomiske behov. Federal Reserve Board oprettede også en ny valuta kaldet Federal Reserve Note.

1863: Blev det nationale banksystem sammensat af kongressen. Det medførte at den amerikanske statskasse nu havde tilladelse til at overvåge udstedelsen af de nationale pengesedler. Samtidig gav det de nationale banker bemyndigelse til at fordele penge og til lettere at købe amerikanske obligationer, mens de stadigvæk var reguleret.

1861: Blev der introduceret sedler, for at hjælpe med at finansiere borgerkrigen. Sedlerne blev lavet med stats stemplet og indgraverede underskrifter med formålet om at mindske forfalskning af sedlerne.

1792: Blev mønter i guld, sølv og kobber en realitet, efter at Coinage Act hjalp med at skabe et organiseret system.

1775: Da kolonisterne var forberedte på at gå i krig med Briterne, introducerede den kontinentale kongres “Continental currency”. Continental currency er en serie af amerikanske sedler og mønter lavet i tin, sølv og messing og med trykket "Continental Currency".


Ofte stillede spørgsmål om USD

Hvad er USD?

Amerikanske dollar er valutaen i lande som USA, og forkortes til ISO 4217-valutakoden USD. De første 2 bogstaver "US" beskriver valutaens oprindelsessted som er "United States of America" og "D" beskriver møntfodens navn "dollar".

Hvad er kursen på amerikanske dollars?

Den amerikanske dollarkurs er frit flydende, hvilket betyder at den konstant er påvirket af udviklingerne på både det internationale valutamarked og tilstanden på USA's økonomi.