Hej Avetar: Din bemærkning: Jeg er fast ansat men som selvstændig, og jeg opsøger selv mine kunder. Betyder det, at du ikke er ansat som lønmodtager, men at du skriver regninger ud til hende, du kalder din arbejdsgiver? Hvis det er tilfældet er det jo 2 erhvervsdrivende, der handler med hinanden, og det har umiddelbart ikke noget med lønmodtager/arbejdsgiverforhold at gøre, og hvis det forholder sig sådan, er det jo kun kontraktens ord, der gælder. |
Det her bunder jo i noget langt dybere: Steffen omtaler kunderne som sine kunder. Men hvis det vi taler om er et egentligt ansættelsesforhold (tjenesteforhold) så er det rent faktisk arbejdsgiverens kunder og Steffen arbejder og agerer på arbejdsgiverens vegne. Derved er arbejsgiveren i sin gode ret til at lave kontrol, og Steffen kan få gevaldige problemer hvis han fastholder ikke at ville udlevere numre m.v. Det svarer jo i realiteten til at man bz'er arbejdsgiverens ejendom. .
Når det så er sagt så er det udtryk for mistillid hvis denne vil ringe ud til alle besøgte kunder og kontrollere om Steffen nu også har været der og en sådan mistillid kan man ikke bygge et ansættelsesforhold op på. Der bør man overveje at tale tingene igennem eller at skilles.
Er det derimod Steffens kunder vi taler om, så vil jeg stille spørgsmålstegn ved om Steffen overhovedet er i et ansættelsesforhold. Så er der i højere grad tale om at han får en betaling for at give en anden virksomhed adgang til sin kundekreds, og så skal han naturligvis ikke udlevere oplysningerne.