Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Hvis du var skatteminister!

Side 2 ud af 4 (38 indlæg)
Fra Nyborg
Tilmeldt 6. Jul 08
Indlæg ialt: 72
Skrevet kl. 14:42
Hvor mange stjerner giver du? :

Hvad mon en tidligere skatteminister, og nuværende direktør, samt formand for en skatte kommision, kan bjerge i årsløn ?

Dem der har deres virke på borgen får en god hyre for et "halvtids job", det kvalificerer dem jo ikke ligefrem til at sætte sig ind i "kassedamens" hverdag.

Dem de studerer skal have noget mere for at studere, så de ikke skal spilde tiden med "fritidsjobs", de jobs er der andre der skal have, så de kommer ud af ledighedskøen.

dbh

 

Morten

Fra Farum
Tilmeldt 19. Jan 06
Indlæg ialt: 5951
Skrevet kl. 20:13
Hvor mange stjerner giver du? :

Ja jeg må jo så sige at jeg mener det er en gang ævl der bliver sagt her. Nu ligger landet jo sådan at lige præcist Carsten Koch har været direktør for Danske Invest i en årrække efter han stoppede som Skatteminister. Hvor tror du lige han tjente mest ?

Hvor tror du Henning Dyremose tjente mest. Som finansminister eller som direktør for TDC ?

Faktum er at de danske minister-lønninger, og folketings-lønninger er så lave at man ganske enkelt ikke kan tiltrække de folk der skal til for at træffe bæredygtige handlinger. Ude i erhvervslivet er lønningerne nemlig meget højere og det ses tydeligt (der er så også andre grunde): Det danske Folkting består primært af tidligere hjemmeplejere, folkeskolelærer, cand scient poler og fagforenings-ansatte uden egentlig erhvervserfaring. De få personer som har haft meget berøring med erhvervslivet og som er en mangelvare har relativt hurtigt forladt Folketinget igen.   

Du er også godt naiv hvis du tror at det at være folketingspolitiker er et halvdagsjob. Det er en livsstil og en arbejdsdag som i snit er længere end de fleste iværksætteres Smile

Skattekonsulenterne.dk Rådgivning til revisorer og advokater   Bent Zimmermann

 

Fra Nyborg
Tilmeldt 6. Jul 08
Indlæg ialt: 72
Skrevet kl. 22:03
Hvor mange stjerner giver du? :

Nu er det jo sådan at alle dem der er i folketinget er politikere, men alle politikere er ikke i folketinget, folketinget er et betalt job, det politiske arbejde er ikke en del af den pakke, og dermed ikke omfattet af det man får sin løn for.

Det er jo komplet ligegyldigt hvor de tjæner mest, det der er relevant, er at karsten koch og co., ikke har føling med hvad der foregår her hvor jeg er, de ævler om at man skal tilskynde folk til at arbejde mere, hvad er det lige der skal laves?.

Ifølge den dagspresse jeg orienterer mig ved, er hver tredie 3Fer idag arbejdsløs, og det ser ud til at det bliver værre for denne gruppe, og der er også blevet en del ledige ingeniører og andre med længere uddannelser der er blevet ledige, finanssektoren afskediger også personale.

Jeg er ret sikker på at danske ministre og folketingsmedlemmer får det de skal i løn, for det er jo dem selv der fastsætter den, og jeg kan ikke huske hvornår jeg har haft et job med så lang ferie, det de farer rundt og laver når de ikke er på tinge, er jo det samme som du laver når du dyrker din fritid.

nej faktum er og bliver at forslaget ikke er godt nok, for det skævvrider desværre vores samfund lidt mere.

 

dbh

 

Morten

Fra Farum
Tilmeldt 19. Jan 06
Indlæg ialt: 5951
Skrevet kl. 23:22
Hvor mange stjerner giver du? :

Ja jeg mener jo så at du er helt gal på den. Folketinget bliver man valgt til på grundlag af sine politiske holdninger og derfor er det politiske arbejde da i allerhøjeste grad det man får sin løn for. Det politiske arbejde udføres også i Folketingssalen men det er da det mindste af det hele. Der er også en pokkers udvalgsarbejde, forberedelse mv. som den alm. dansker ikke ser. Særligt ikke hvis vedkommende kun får sine oplysninger fra Ekstra Bladet, BT og andre dele af den kulørte presse.

Den Skattekommision som iflg. dit udsagn ikke har føling med hvad der foregår består af erhvervsfolk, folk fra forskellige interesseorganisationer m.v. og er sammensat netop med det formål at den skal være repræsentativ.

Karsten Koch, som i mine øjne er en særdeles kompetent person og formentlig også den fagligt mest kompetence skatteminister Danmark har haft gennem mange år - man kan så være politisk enig med ham eller ej -  er da helt sikkert helt klar over den arbejdsløshed som kendetegner Danmark lige nu på visse områder, men det vi taler om her, er jo ikke at det er 3F medlemmer der skal  bære Danmark, og det er iøvrigt også den typiske 3F arbejder der bor i lejet bolig som vil få de store skattelettelser med den fremlagte reform.

Det vi taler om er at det er svært at tiltrække og fastholde udenlandske forskere og specialister til et land hvor skatten er i top. De kan være her 3 år (eller 5 hvis de vælger den blødere ordning) og så er det ud igen, hvis de vil undgå at betale 60% af den sidste lønkrone. 

Hvad politikerne og ferie angår så vil jeg vove den påstand at en politiker, som offentlig kendt person, aldrig kan holde 100% ferie.

Men du må jo forklare hvorfor du mener at man skævvrider.      

Skattekonsulenterne.dk Rådgivning til revisorer og advokater   Bent Zimmermann

 

Fra Nyborg
Tilmeldt 6. Jul 08
Indlæg ialt: 72
Skrevet kl. 07:47
Hvor mange stjerner giver du? :

En folkevalgt politiker har IKKE mødepligt i folketingssalen, vedkommende har kun pligt i forhold til sine vælgere, og det vil sige frem til næste valg, hvis man som folkevalgt, (som Peter Brixtofte i stort set en hel valgperiode, Pia C. Møller, inden hun blev løsgænger osv.) vælger ikke at give fremmøde i salen, medfører dette ikke at man ikke får sin løn, bliver bortvist eller lignende, man har altså tid til andet end folketingsarbejde.

det politiske arbejde udføres naturligvis i salen, men det har jo ikke noget med sagen at gøre det du ikke har fået fat i er at når en folkevalgt hele sommeren tager rundt til møder i vælgerforeninger osv., så har det jo ikke noget med jobbet på tinge at gøre, det er frivilligt politisk arbejde.

Vi er så heldige her hvor jeg bor, at vi har internet og radiosignaler, det hjælper os til den daglige orientering, så sparer vi lidt på papiret.

Karsten Koch er helt givet en kompetent person, og kommisionen er sikkert også bredt sammensat af dygtige mennesker, men det betyder i denne sammenhæng ikke at det resultat de kommer frem til er godt nok. Der er i vores samfund stadig overvægt af faglærte og ufaglærte, og de bidrager også med skat, og bor i parcelhuse.

der er lang sommer- og vinterpause i folketinget, og jeg er ret sikker på at du trods din store viden ikke ved hvem alle er, og som tidligere nævnt skal man adskille arbejdet på tinge, og politisk interessearbejde.

en af de ting der gør at samfundet bliver skævvredet, er at der bliver lettet på høje indkomster, men fordi det skal være finansieret, bliver det pålagt bredden, det kan da godt være at der står det skal være virksomhederne, men de skal jo også have pengene et sted fra, og de virksomheder der ikke er socialfilantropiske, vælger nok at lade priserne stige, og dermed blev "leverpostejen" dyrere, og dem med de høje indkomster har fået bedre råd, og dem med de lave inkomster har ikke fået mere ud af det, det er da en skævvridning.

dbh

Morten

 

Fra Farum
Tilmeldt 19. Jan 06
Indlæg ialt: 5951
Skrevet kl. 09:20
Hvor mange stjerner giver du? :

Vi bliver nok aldrig enige må man bare konstatere. 

Hvad folketingsvalgte politikkere angår mener jeg det er værre at en politiker som eks. Karen Jespersen kan konvertere fra Soc.dem til Venstre i løbet af en valgperiode. Dvs. hun konverterer til nogle helt andre holdninger end det hun er valgt på. Det er forkasteligt i mine øjne. Hvad Brixtofte angår så mener jeg kritikken bør falde på de folk der har valgt ham fremfor på systemet. Det er "folket" der har valgt ham og det er demokratiets spilleregler. 

Du taler om skævvridning af samfundet. Hvis man vil have gang i hjulene og sikre vækst så er man nødt til at lette både i toppen og i bunden. Jeg må indrømme at jeg griner lidt når jeg hører om folk der klager over at de ikke vil kunne klare hvis rentefradraget nedsættes fra 33% til 25%. Så er det udtryk for at de har sat sig for dyrt. Derimod er det noget andet med dem som klager over samme på grund af arbejdsløshed, arbejdsudygtighed m.v. 

Det er jo det der er problemet. Man kan dårligt nok ændre en tomme ved det danske skattesystem for så bliver der talt om løftebrud m.v. Men hvem har noget imod at fradragsretten for renteudgifter sænkes med 8% hvis det samtidig betyder at skatten på indkomst sænkes med 8%.

Hvis du kigger på de økonomiske konsekvenser af forslaget så lægger man jo netop op til at mellemskatten fjernes og de fleste lønmodtagere i dag, faglærte som ufaglærte, betaler mellemskat. Dvs. her vil både højtlønsgruppen og lavtlønsgruppen få lettelser.    

Skattekonsulenterne.dk Rådgivning til revisorer og advokater   Bent Zimmermann

 

Fra Klostertorvet 6, 2. tv 8000 Århus C
Tilmeldt 31. May 06
Indlæg ialt: 1541
Skrevet kl. 11:37
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg tror lidt problemet er med de personer som ikke når op i mellem/topskatten.

Der findes vitterlig en hel del som ikke kommer der op og disse personer er i særdeleshed at finde i forskellige offentlige jobs. Pædagoer og andre som passer mennesker helt generelt. Det er ikke lang tid siden vi havde større demostrationer og strejker fordi disse mente (med god ret) at de ikke fik nok i løn, så går der et års tid og så vælger politikere/skattekomission igen at kigge hen over hovedet på dem.

Skal vi antage at en pædagogmedhjælper for i omegnen af 18-19k pr. måned? Og så med det nuværende udkast får 100-200kr i skattelettelser? Hvis en i denne gruppe har været så "tåbelig" at investerer i fast ejendom (naturligvis i et lavt befolket område, ellers så er situationen nok ikke tænkelig) så tror jeg roligt vi kan gå ud fra det kommer til at se lidt svært ud (selv hvis vedkommende ikke har investeret i ejendom bliver han/hun nok ramt temmeligt hårdt af de øgede grønne afgifter).

Jeg syntes det ligner lidt en omgang vi sparker på dem vi plejer at sparke på men forsøger at pakke det lidt ind som en nødvendighed.
Disse ekstremt lavlønsjob som vi har personer der besidder er jo ikke de mest eftertragtede i forvejen, hvis vi så gør det endnu hårdere at sidde i sådan en stilling kommer vi nok ret hurtigt til at mangle endnu flere til at passe vores børn, gamle og alt der i mellem.

Som jeg ser forslaget (som jeg har forstået det indtil videre) så har det en ekstrem social slagside.

Det er fair nok at være (økonomisk) liberal og mene at folk skal have noget ud af deres arbejdsindsats, men så syntes jeg i samme ombæring at man bliver nød til at affinde sig med at jobs i det offentlige har løndannelse på markedsvilkår.

Så vigtige jobfunktioner som disse mennesker udfylder, syntes jeg ikke man kan blive ved med vedvarende at gøre mere og mere uatraktive som det sker lige for tiden.

Mvh Peder

Fra Nyborg
Tilmeldt 6. Jul 08
Indlæg ialt: 72
Skrevet kl. 21:44
Hvor mange stjerner giver du? :

som tidliger skrevet, er det ikke muligt at få "skattemotoren" til at gå rigtigt, da den desværre er defekt, hvorfor man skal udskifte den med en bedre.

Fra Farum
Tilmeldt 19. Jan 06
Indlæg ialt: 5951
Skrevet kl. 13:56
Hvor mange stjerner giver du? :

Peder TakeTwo.dk:

Jeg tror lidt problemet er med de personer som ikke når op i mellem/topskatten.

Mvh Peder

Det er vel lige netop her at der ikke er noget problem i og med at de pågældende personer betaler et sted mellem 35 og 40% i skat. Det kan da ikke siges at være meget. Problemet opstår for mig at se først når der lige kommer 21% oveni i form af mellem og topskatter. Hermed afviser jeg ikke at der er nogle lønmodtagergrupper som åske ikke får en anstændig løn og for lidt i løn, men det er et problem som man bør løse på andenvis og ikke via skattesystemet.

Skattekonsulenterne.dk Rådgivning til revisorer og advokater   Bent Zimmermann

 

Fra Klostertorvet 6, 2. tv 8000 Århus C
Tilmeldt 31. May 06
Indlæg ialt: 1541
Skrevet kl. 07:33
Hvor mange stjerner giver du? :

Til dels enig. (Jeg er ganske rød når dete kommer til fordelingpolitik Big Smile)

Men der er bare tale om to sider af samme sag. Effektivt så er det der sker at disse "passe andre" job blive mere uatraktive, det tror jeg ikke at vi som samfund kan affinde os med på sigt. Og taget i betragtning at det vel hovedsageligt er denne gruppe som vi har øget behov for arbejde fra (job markedet og ikke væksten taget i betragning) så tror jeg det er en rigtig skidt ide.

En sygeplejer som får 200kr mere til forbrug  om året, som forøvrigt nok blive spist af sænket rentefradrag og øgede grønne afgifter, har bare ikke fået meget incitament til at arbejde mere. Man kan selvfølgeligt håbe på at de kommer til at tjene så lidt at de bliver tvunget til at arbejde yderligere for at kunne overleve, jeg tror bare ikke det er den rigtige måde at gøre det på.

Side 2 ud af 4 (38 indlæg)