Jeg serverer det samlede overblik over HVOR TIT vejr rekorder brydes... Bare i det sidste årti. Men nok mere fremadsigtet... Det stopper jo nok ikke.
Jeg tror vist ikke rigtigt du forstår de artikler du læser. Når du slår artikler om storme og regnvejr op som værende rekorder for jorden, så kan man vide det med 0 % sikkerhed. For man aner ikke om der var flere store regnbyger for 500 mill. år siden, man aner heller ikke om det stormede mere.
Du er glad for medier, og derfor får du lige Guadians svar omkring Haiyan her:
http://www.theguardian.com/world/2013/nov/08/typhoon-haiyan-facts
"Is it the biggest ever?
This we cannot say because recorded history is limited to humans' ability to measure and verify wind speed and pressure. But it is the largest recorded since Allen."
Præcis min pointe. Der er en MASSE vejrrekorder, som kun er rekorder mens man har målt, men som intet siger om det historiske vejr på jorden. Så alle de vejrrekorder du ser omkring f.eks. regnfald og storme, er ikke historiske rekorder, kun rekorder i den korte tid vi har målt, men det virker lidt som om du præsenterer det som rekorder for moder jord, og ikke bare rekord i den mikroskopiske tid vi har målt og registreret vejret.
Hvis du betragter dig selv som objektiv (Jeg kender dig jo ikke) - så kommer du jo aldrig videre med det. Hvis ikke du kan tage en beslutning, fordi der er for mange teorier, så virker det blindt.
Så du kender ikke forskel på at være objektiv og ubeslutsom eller hvad? :-)
Man kan tage beslutninger på et objektivt grundlag og man kan tage beslutninger på et subjektivt grundlag. Det kan nogen gange kræve mere arbejde at tage en informeret beslutning, fremfor en hvad man lige føler for, men man bliver ikke nødvendigvis ubeslutsom, blot fordi man kræver et ordentlig grundlag at beslutte sig ud fra.
Du kan f.eks tage et kig på EPICA, som er et projekt hvor man har udboret iskerner 800.000 år tilbage i tiden, fra Antarktis. Du kan se grafen over temperatursvingninger her:
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:EPICA_temperature_plot.svg
Tre (måske fire) perioder indenfor 800.000 år har det været varmere på antarktis end det er nu.
Jorden er 4,5 mia år gammel, så hvis mønsteret med istider og mellemistider fortsætter tilbage i tiden har det været varmere på antarkis end det er nu 4.500.000.000/800.000= 5625 perioder.
Så når der skrives om temperaturrekorder, så skal man altså bare lige huske at der har været varmere mange gange før, i hvert fald på antarkis, hvor vi kan analysere det historisk. Og når der skrives om rekorder for regn og storm, så husk det kun er en ultra mikroskopisk data serie vi har, for vi aner intet om præcis hvor store storme der var for 100 mill. år siden, eller præcis hvor meget regn der faldt for 100 mill. år siden.
Det er fint du ønsker at kæmpe for noget, men hvis du vil have nogen med, så er det vigtigt du ikke skriver om rekorder, hvis det eksempelvis ikke er rekorder, for så virker det modsat. Hvis du vil skrive om en rekord, så husk at skriv hvilken tidsperiode det er indenfor. De fleste vejr-misinformationer er i de almindelige medier, og det er synd hvis det bare er det du vil videreformidle, for så har det igen ingen slagkraft, da det jo oftest er fyldt med fejl og antagelser der ikke bygger på andet end gætterier.
Vi mennesker gør en masse skidt, vi er bl.a. ved at fylde hele vores jord med kemikalier og tungmetaler, som det tager tusindvis af år at nedbryde. Det er 100 % bevist at tungmetaler er skadelige for levende organismer, men vi gør reelt intet. Selvom vi ved hvad der sker med vores elektronikaffald når vi sender det til Afrika, så gør vi det alligevel, bare for at tage et lille eksempel. Ikke engang når vi kender konsekvenserne af vores handlinger gør vi noget. Det bliver svært at få folk til at gøre noget, ved noget vi ikke ved 100 %.