Hej alle, Jeg er medejer af et website, som genererer e-leads. Serveren står i udlandet (EU), og arbejdet bliver ogsåudført fra andet land.
Vi er klar over at der er et krav om momsregistrering ved et salg over 50.000,-. Mit spørgsmål går på om der er noget til hinder for at vi ligger det hele i et offshoreselskab, da der ikke umiddelbart er en fysisk binding til Danmark?
Håber at der er en offshore sagkyndig derude, som kan hjælpe!
/Claes |
Offshore
|
Så vidt jeg ved venter på folk på en sag ved højesteret der muligvis kan skabe en præcedens for den omtalte problemstilling. Men hvis du holder dig til at alt er i udlandet, så er der ingen problemer. |
|
Hejsa, Tak for svarrene. Det lyder som om der er ''Go'' for et messingskilt i Berliz
/Claes |
Hej Claes Der er faldet en dom (husker ikke om det var højesteret eller EU-domstolen) som dikterede at siden vi er medlemmer af EU så har en hver dansker ret til, på lige fod med andre europæiske statsborgere, at drive virksomhed i andre EU lande.
Også selv om de derfra udelukkende driver et dansk selskab og hele strukturen udelukkende har til formål at omgå en eller flere danske regler...
Det er altså primært op til ens egen samvittighed...
|
Jeg driver dykkersitet DIVE.in og freelancer med Bottomline
|
Offshore er en betegnelse for selskaber, der har hjemsted i lande, der typisk har en meget lempelig eller slet ingen beskatning, regler der muliggør fuld anonymitet med hensyn til ejerforholdet til selskaberne, samt ofte en udvidet bankhemme-lighed. Disse offshore lande elller områder omtales ofte som "Skattely". Offshore selskabernes selskabsretlige konstruktion er i princippet den samme som danske aktieselskaber, dog skelnes der i de fleste områder mellem tegnet kapital og indbetalt kapital. Den tegnede kapital kan være så stor, som man faktisk måtte ønske, medens den indbetalte kapital skal svare til den faktisk indbetalte kapital. Alle selskaber skal have en registreret adresse i det land, hvor det har hjemsted. Dette betyder ikke, at den faktiske aktivitet skal foregå der, ligesom bogføringen ej heller behøver at finde sted der. I langt de fleste offshore områder er der end ikke bogførings- og regnskabspligt! I mange offshore områder kræves det desuden, at selskabet har en lokal agent & Company Secretary til hvem officielle meddelelser kan sendes. I mange tilfælde ønsker de egentlige ejere af et offshoreselskab at være anonyme, og der indsættes derfor såkaldte nomineeshareholders og nomineedirectors. Dvs. en eller flere personer der udadtil står som aktionær eller direktør, men i realiteten ikke er det. Der udstedes derfor en generalfuldmagt "Power of Attorney" til selskabets ejer, der med denne i hånden kan optræde på vegne af selskabet. Der findes mangfoldige anvendelsesmuligheder, hvorfor nedennævnte eksempel ikke er udtømmende: Import/Export firmaer kan etableres i offshoreområder. Herved opnås at fortjenesten bliver skattefri. Midler der akkumuleres i et offshoreselskab kan investeres overalt i verden, medens afkastet eller renterne af sådanne investeringer normalt beskattes lokalt, findes der en lang række offshoreområder, hvor midlerne kan placeres skattefrit i obligationer eller bankkonti. Offshore holdingselskaber kan investere i datterselskaber i andre lande, hvorved forrentningen af lån fra offshoreselskabet til datterselskaber kan fradrages i datterselskabets skatteregnskab, medens der ikke sker beskatning af renterne i offshoreselskabet.
er det svar nok ? |
Det lyder jo fint og flot men det er desværre ikke helt sandt. Uanset hvor man placerer et offshoreselskab eller andet selskab henne i verden anses selskabet for skattepligtigt til Danmark hvis ledelsens sæde er i Danmark. Det vil unægteligt være tilfældet i 99 ud af 100 tilfælde når/hvis aktionæren bor her.
Det betyder at offshore selskabet er skattepligtigt til Danmark, og de pågældende renteindtægter beskattes derved i Danmark, præcist på samme måde som alle de andre "skattefri indtægter" du nævner.
Du kan så sige som du også gør at det kan man klare ved at indsætte en fiktiv aktionær/en fiktiv bestyrelse. Det der også populært kaldes en stråmand. Til det kan jeg kun sige:
Jeg er glad for at det ikke er min rådgiveransvarsforsikring der bliver sat ind på det. Når/hvis de danske skattemyndigheder finder ud af realiteterne bag så falder der brænde ned. ![]() |
Skattekonsulenterne.dk Rådgivning til revisorer og advokater Bent Zimmermann
Hvor stor er chancen for at de opdager det |