Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Hvor vigtig er uddannelse?

Side 4 ud af 6 (54 indlæg)
Fra Viby J
Tilmeldt 24. Feb 07
Indlæg ialt: 604
Fra  HelpSoft ApS Skrevet kl. 23:45
Hvor mange stjerner giver du? :

Det kan godt lade sig gøre - men det er hårdt arbejde, du skal virkelig bevise at du kan noget, og så skal du finde en virksomhed der er villig til at lukke dig ind i branchen. Det betyder, at du ikke kan gå lige ind og lave det, du gerne vil. Du skal formentlig starte med en eller anden supportstilling eller lignende, så dine kompetencer kan komme til syne. 

Der er ikke plads til at være alt for selvfed og have holdninger som "jeg kan det hele". Det handler om at bevise sit værd og være en rigtig ildsjæl. Hvis du ingen uddannelse har, så skal du overbevise på anden måde om at du ved hvad du laver.

Det er en stor opgave, så du skal være forberedt på at der ikke nødvendigvis er noget der er nemmere ved at vælge vejen uden om uddannelsen. 

/Frands - HelpSoft ApS

Mangler du et SSL Certifikat? Vi sælger billige SSL certifikater 

Fra Sandkrogvej 12, 7790 Thyholm
Tilmeldt 14. Apr 05
Indlæg ialt: 8725
Fra  Kjers ApS Skrevet kl. 00:02
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 3 person

Hr. Hedam:
Jeg kan php, cocoa, java, javascript, C# mm. og føler derfor ikke at jeg har mere at lære indenfor mit fag. Kan sagtens lære et nyt sprog, hvis jeg skulle få brug for det.


Hedam, du vil gerne sidde i den stol, som Carsten sidder i.
Carsten fortæller dig, at vejen derhen blandt andet går via uddannelse.

Hvad vælger du?
1. Lytter du til Carsten?
2. Tror du, Carsten lyver?

Jeg ville hellere give Carsten 10.000 kr. for at løse en opgave, end jeg ville give dig 100 kr. for at løse den samme opgave.
Det ville jeg fordi jeg ved, at Carsten har en teoretisk baggrund for at forstå opgaven og løse den ud fra en analytisk tilgang.
Carsten er så vidt jeg husker uddannet på Aalborg Universitet - correct me if I'm wrong - med én eller anden ingeniøragtig titel.
Det betyder, at Carsten ikke blot taler de der programmeringssprog flydende - han ved også hvad han kan forvente af det næste sprog, og han ved, hvordan en bestemt opgave gribes mest praktisk an.
Derudover ved han, hvordan han skal dokumentere sin programmering på en måde, så andre programmører (med uddannelse) kan arbejde videre på den i stedet for at måtte starte helt forfra.

Så længe man taler om små programmeringsopgaver er det ikke så vigtigt, men jeg har selv haft den tvivlsomme fornøjelse at skulle have lavet en lille rettelse i et system, hvor en leverandør havde brugt en underleverandør, der ikke havde dokumenteret ordentligt - og som pludselig var væk. Det betød, at hele systemet måtte programmeres fra bunden. Den situation gider jeg ikke igen, så hvis jeg skal bruge en programmør til noget seriøst, så vælger jeg én, hvor jeg ved, hvilken dokumentation, der følger med arbejdet.

En programmør uden uddannelse eller certificeringer ville jeg kun bruge til "ligegyldige" små opgaver.

God vind med din uddannelse.

De. der argumenterer med at der findes masser af rige mennesker, som ikke har uddannelse, glemmer en detalje i deres historier:
Der findes også masser af fattige mennesker uden uddannelse - ret mange endda. 

Hans 

Fra 3210 Vejby
Tilmeldt 2. Mar 11
Indlæg ialt: 47143
Fra  John Hannover Skrevet kl. 00:12
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Hans Stokholm Kjer:
De. der argumenterer med at der findes masser af rige mennesker, som ikke har uddannelse, glemmer en detalje i deres historier:
Der findes også masser af fattige mennesker uden uddannelse - ret mange endda. 
Uha ja - og så kan vi lige lægge en af mine andre teser til - 14 DAGES EKSPERTEN - det betyder ikke at det kun er 14 dage, men alle har en tendens til, efter kort tid med et arbejde, at tro de kan gøre det ligeså godt som chefen - Et godt førstehjælpskursus og 14 dage på en skadestue - og mange mener de ved nok til at køre det uden back-up. Det er den der 14 dages forbandelse - hvor man ikke helt virkeligt kender kravene, før man er langt længere.

Den kan også ramme dig Mr Hedam - du TROR du er home and safe nu - det gør næsten ALLE på det tidspunkt og den niveau du nu er på - men uha - det er ikke garanteret rigtigt. Iøvrigt tror jeg næsten du har bestemt dig og bare søgte OK for at slutte - og det fik du så ikke klart svar på generelt, men det er OGSÅ typisk - man har besluttet sig, og søger bare alibi for at den er god nok - selv om man godt har hørt der kan være andre synspunkter

vh

6 stærke Ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER 
Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER

Min gratis blog www.johnhannover.com 

Fra Struer
Tilmeldt 15. Mar 11
Indlæg ialt: 340
Fra  Emplate ApS Hauthorn IT Skrevet kl. 00:27
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Hr. Hedam:
Jeg kan php, cocoa, java, javascript, C# mm. og føler derfor ikke at jeg har mere at lære indenfor mit fag. Kan sagtens lære et nyt sprog, hvis jeg skulle få brug for det.

Jeg synes du skal passe på med at tro, at du har lært alt. Der er stor forskel på at "kunne" et sprog som PHP, og så på at være god til det, forstå programmerings-paradigmer, og ikke mindst forstå at arbejde sammen med andre udviklere på større projekter.

Som Hans Kjer også nævner, er det de færreste af os selvlærte, som vil kunne indgå i større projekter, og have succes.

Tilmeldt 26. Oct 11
Indlæg ialt: 188
Skrevet kl. 03:49
Hvor mange stjerner giver du? :

Hr. Hedam:
Jeg kan php, cocoa, java, javascript, C# mm. og føler derfor ikke at jeg har mere at lære indenfor mit fag. Kan sagtens lære et nyt sprog, hvis jeg skulle få brug for det.

Jeg tror du mener objective-c og ikke cocoa som er et API.

Efter min tid på HTX arbejdede jeg for IBM i skotland et år hvorefter jeg startede som selvstændig.

Jeg overvejer hvornår jeg skal læse videre, det bliver noget jeg kan bruge i min virksomhed - software ingeniør f.eks.

Jeg tror stadig der er masser af ting du kan lærer.. Kan du lave et 3D spil? jeg kan ikke endnu, men jeg ved lidt om det og jeg ønsker at jeg kunne huske mere af det vi lærte om vektor regning og integraler. jo mere du ved om matematik jo mere komplekse programmer kan du lave f.eks. et program der kan forudsige resultatet af et event ved hjælp af monte carlo princippet.

Så måske det næste skridt i uddanelse er matematik relateret? det bliver i hvert fald nok en del af mit videre studie.

Fra cebu
Tilmeldt 7. Jul 11
Indlæg ialt: 7
Skrevet kl. 07:03
Hvor mange stjerner giver du? :

Kære Hans, jeg synes du glemmer nogle meget vigtige punkter her - Hedam har idag den spæde start på en virksomhed - den vej er vi vel alle gået. Men springer man ikke ud i det burde man vel sidde i et firma og hæve sin (?) velfortjente løn. Der kan være fordele i at tage en uddannelse som ung - hvis man skal være bogholder! eller lignende. Det jeg ofte oplever er, at der kommer mennesker midt i 20erne som har et flot stykke papir - og så ikke ret meget andet. Jeg er godt klar over at i min branche - call center - er det andre ting, der skal lægges vægt på. Men jeg vil nu hellere ansætte en mand der vil ud over stepperne og har bevist at han med godt eller skidt resultat har haft modet på at prøve selv. Det er jo stadigt sådan - blandt andet pga folk med holdning som din - at mange unge ikke på det tidspunkt i deres liv har lyst til at tage uddannelsen - men mor og far sagde jeg skulle... Hvorfor ikke overveje som Hr. Hedam: er min plan at jeg vil have kone og barn inden for de næste 5 til 10 år så man sidder med forsørger byrden - jamen så sikr dig. Hvis du selv ved hvor du vil henad og hvorfor så tag dog chancen men forstå konsekvenserne. Skulle han ikke lykkes som selvstændig, så er der jo et system i Danmark som vi alle kan trække på. Vel er det da ikke sjovt at leve på su. Men det må da være sjovere at kunne leve på en su senere og sidde med viden om JEG PRØVEDE

Fra Silicon Valley (USA)
Tilmeldt 31. Mar 05
Indlæg ialt: 4047
Fra  InspireAnalytics Inc. Skrevet kl. 07:21
Hvor mange stjerner giver du? :

Alle software udviklere kan lave software der virker. Og det er lige netop hvad mange nøjes med at gøre, især hvis ikke de har den rette baggrund, de udvikler software som lige akkurat virker. Når jeg ser kode, kan jeg øjeblikkelig se, om det er en dygtig software udvikler der har lavet det, eller en mindre dygtig, hvilket typisk (men ikke altid) afspejler deres baggrund.

Metoder, strukturer, anvendelse af frameworks etc. afslører lynhurtigt om det er robust kvalitetskode, eller noget der lige er flækket sammen for at tilfredsstille en kunde. Noget der måske virker fint med 100 brugere, vil måske være dræbende langsomt med 1.000 brugere. 

Jeg arbejder til dagligt med udvikling af software til analyse af data i terabyte størrelse, og der betyder dataflowet hele vejen igennem softwaren noget. Om man bruger en for-løkke eller en while-løkke kan gøre en forskel. Det er ganske vist super specialiseret det vi laver, men det afspejler lønnen og karrieremulighederne jo så også. 

Vore ambitioner er naturligvis individuelle, og man kan sagtens få jobs selvom man ikke har en formel uddannelse. Men nogle af de sjove er måske vanskeligere at få. 

Mvh Carsten

Tilmeldt 27. Sep 10
Indlæg ialt: 4595
Fra  Lukmitfirmanu Skrevet kl. 08:12
Hvor mange stjerner giver du? :

Vi havde også lige diskussionen igår, og jeg prøver lige igen, HTX er ingen uddannelse Yes 

Driver til dagligt DroneInfo.dk - Her går den meste af min tid.

Fra Odense
Tilmeldt 19. Feb 08
Indlæg ialt: 636
Skrevet kl. 11:05
Hvor mange stjerner giver du? :

Carsten Jacobsen:
Det er jeg totalt uenig med dig i. Jeg kan udvikle i 15 sprog, og det kan jeg fordi jeg har den grundlæggende forståelse for hvordan man programmerer. Om man lærer at programmere i C++, Java, C# eller noget fjerde betyder minimalt. Om man vil udvikle mobil apps, PC apps, web apps etc. betyder ligeledes minimalt. Har man den grundlæggende forståelse for programmering og software arkitektur, kan man nemt skifte mellem de forskellige programmeringssprog og app typer.

Mvh Carsten

Hvad er det for en forståelse for programmering og software arkitektur du snakker om? Tænker du på design patterns f.eks. MVC eller Singleton, eller er det UML, Use Cases osv? Jeg droppede ud af Datamatiker, fordi jeg fandt det for teoretisk og man var helt nede på maskinkode-niveau, altså 0'er og 1'er, og jeg har siden taget den praktiske vej (ud over en WebIntegrator der ikke just har noget højt niveau samt MultimedieDesigner hvor fokus er et andet sted - selvom man lærer om UML inkl. Use Cases mm), og jeg vil mene at jeg ret hurtigt kan sætte mig ind i nye sprog, selvom jeg hverken er gået Datalog- eller Datamatikervejen.

Det er i mit hoved mere dine mange mange års erfaring der giver dig den erfaring som gør at du kan udvikle i mange sprog og hurtigt kan sætte dig ind i nye sprog. Ikke en uddannelse som jeg ser det.

Når det så er sagt, så fornemmer jeg at du opponerer mod Hedams arrogante statement om at han ikke behøver lærer mere, og der kan jeg godt følge dig. Omvendt igen skal man jo ikke go nuts i sprog hvis ikke det giver mening/er behov for det.

@Hedam

Gør HTx færdig. Hvem ved, måske du om 1-2 år eller mere, lige vil tage en eller anden uddannelse som kræver gymnasiel adgang. Så vil det da være lidt irriterende lige at skulle bruge lidt tid på at samle op. Nu ved jeg ikke hvor lang tid du har tilbage, men gør dit studie færdigt, og byg din virksomhed op ved siden af, mens du har lidt økonomisk sikkerhed i SU (hvor lidt det end måtte være :) ) 

 

Tilmeldt 17. Jul 12
Indlæg ialt: 2178
Fra  PerfGrid Skrevet kl. 11:18
Hvor mange stjerner giver du? :

Martin Hjort:

Carsten Jacobsen:
Det er jeg totalt uenig med dig i. Jeg kan udvikle i 15 sprog, og det kan jeg fordi jeg har den grundlæggende forståelse for hvordan man programmerer. Om man lærer at programmere i C++, Java, C# eller noget fjerde betyder minimalt. Om man vil udvikle mobil apps, PC apps, web apps etc. betyder ligeledes minimalt. Har man den grundlæggende forståelse for programmering og software arkitektur, kan man nemt skifte mellem de forskellige programmeringssprog og app typer.

Mvh Carsten

Hvad er det for en forståelse for programmering og software arkitektur du snakker om? Tænker du på design patterns f.eks. MVC eller Singleton, eller er det UML, Use Cases osv? Jeg droppede ud af Datamatiker, fordi jeg fandt det for teoretisk og man var helt nede på maskinkode-niveau, altså 0'er og 1'er, og jeg har siden taget den praktiske vej (ud over en WebIntegrator der ikke just har noget højt niveau samt MultimedieDesigner hvor fokus er et andet sted - selvom man lærer om UML inkl. Use Cases mm), og jeg vil mene at jeg ret hurtigt kan sætte mig ind i nye sprog, selvom jeg hverken er gået Datalog- eller Datamatikervejen.

Det er i mit hoved mere dine mange mange års erfaring der giver dig den erfaring som gør at du kan udvikle i mange sprog og hurtigt kan sætte dig ind i nye sprog. Ikke en uddannelse som jeg ser det.

Når det så er sagt, så fornemmer jeg at du opponerer mod Hedams arrogante statement om at han ikke behøver lærer mere, og der kan jeg godt følge dig. Omvendt igen skal man jo ikke go nuts i sprog hvis ikke det giver mening/er behov for det.

@Hedam

Gør HTx færdig. Hvem ved, måske du om 1-2 år eller mere, lige vil tage en eller anden uddannelse som kræver gymnasiel adgang. Så vil det da være lidt irriterende lige at skulle bruge lidt tid på at samle op. Nu ved jeg ikke hvor lang tid du har tilbage, men gør dit studie færdigt, og byg din virksomhed op ved siden af, mens du har lidt økonomisk sikkerhed i SU (hvor lidt det end måtte være :) ) 

Det er faktisk godt at kunne finde ud af binary kode - fordi det giver forståelse for hvordan kode virker, og hvordan netværk virker :)

PerfGrid - High performance webhoteller. Kvalitet i næste kaliber.

Side 4 ud af 6 (54 indlæg)