Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

ER BOGHOLDERI EN MOMSPLIGTIG AKTIVITET?

Side 2 ud af 2 (14 indlæg)
Fra Nordsjælland
Tilmeldt 7. Aug 10
Indlæg ialt: 261
Skrevet kl. 09:13
Hvor mange stjerner giver du? :

@ Farid - Jeg vil også anbefale dig i par år i branchen, inden du starter selvstændig. Hos en mindre revisionsvirksomhed eller en anden selvstændig bogholder der har nok at se til.

@ Lars - Jeg har både arbejdet i de større og mindre revisionsvirksomheder.

I de større virksomheder er der, som du sikkkert ved, en momsafdeling man kan henvende sig til. Der er herligt, men synes der er en tildens til ansvarsfralæggelse og en holdning om "det skal vi ikke længere bekymre os om". På den anden side er branchen snart så kompleks at man bliver nødt til at specialisere sig. De færreste kan være eksperter på både moms, skat og revision.

I de mindre virksomheder vil der ofte være vidensdeling og evt. en enkelt "fag-ekspert". Den grundlæggende viden jeg f.eks. fået igennem erfaring og faget momsret på CBS. Det findes endvidere kurser, de fleste klare sig med nyhedsbreve.  

Man kan ikke vide alt, men så længe man ved hvad man ikke ved og hvor man skal slå op, kan man komme langt.

Fra Hadsten
Tilmeldt 16. Mar 08
Indlæg ialt: 462
Fra  Vesterskov Bogføring Skrevet kl. 09:27
Hvor mange stjerner giver du? :

Lars rammer et ømt punkt hos mange her. For en ting er at have de uddannelsesmæssige og erfaringsmæssige kvalifikationer der gør, at man fagligt er godt rustet til at starte sin egen virksomhed indenfor dette område. Uanset om man kalder det et bogføringsbureau, revisor eller lignende. En helt anden ting er viljen til at holde sin viden a'jour.

Viljen til at holde sig up-to-date er noget, man som kunde hos en rådgiver også bør tage med i vurderingen af, hvem man vælger. Undskyldninger som manglende tid høres ofte, men i virkeligheden er det måske mere de økonomiske faktorer der gør det. Det koster trods alt nogle penge. Det er en af de mange ting der gør, at en ydelse hos en rådgiver koster mere end almindelig timeløn + feriepenge.

For mit eget vedkommende består faglig opdatering o. lign. i:

* Være koblet op med diverse nyhedsbreve

* Følge med i medierne

* Købe nødvendigt faglitteratur, der oftest kommer i en ny version en gang årligt. Sidste skud på stammen er et abonnement hos Skatteekstraten, hvor der ligger mange gode artikler.

* Deltagelse i SKATs årlige info-møde for rådgivere

* Kursusdeltagelse efter behov. Oftest ved Økonomi & Personale A/S.

* Have et godt netværk, blandt revisorer o. lign.

mvh
Michael

 

 

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 09:33
Hvor mange stjerner giver du? :

Revisorblogger:
I de større virksomheder er der, som du sikkkert ved, en momsafdeling man kan henvende sig til

Jeps - har selv siddet der i godt 12 år Smile - og kender også problemstillingen. Den går faktisk begge veje - nogle tænker slet ikke moms og afgifter (især) fordi de har eksperter, mens andre synes eksperterne er for dyre, og "gør det selv".

Momsret på CBS - det er jo for dem der vil være ekstra dygtige. Næste niveau er jo masteren.

Men hvad med den nyansatte i et mindre revisionsfirma eller hos en bogholder, hvor man ikke "vil ofre" de dyre akademiske kurser - hvad gør I der rundt omkring ?

Og en lille opinion - hvilke nyhedsbreve abonnerer I på ?

Vh
Lars

Tilmeldt 29. Nov 10
Indlæg ialt: 0
Skrevet kl. 14:44
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Lars

Hvis der er noget, jeg er i tvivl om, vil det næsten altid være på vegne af en kunde og jeg bruger således kundens revisor. Desuden har jeg et godt netværk hos revisorerne og jeg er velkommen til at spørge løs, hvis jeg er i tvivl om generelle spørgsmål. Amino er desuden et fint sted at finde svar på de små spørgsmål, der melder sig...

Michael

Side 2 ud af 2 (14 indlæg)