Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Sund chokolade og network marketing!!

Side 4 ud af 7 (62 indlæg)
Fra Rødovre
Tilmeldt 30. Aug 09
Indlæg ialt: 29
Skrevet kl. 21:02
Hvor mange stjerner giver du? :

Hey Tom.

Er denne Xocais måde ikke den samme måde at sælge og få forhandlere på som med herbalife og acn?

Ja hvem er ikke fan af chokolade hehe,..... Også derfor min tanke  faldt på det og fordi jeg selv elsker chokolade og at jeg meget tit har trang til noget sødt (især aften) og (jeg er overvægtig) og så tænkte jeg at xocai var da glimrende, for det skulle jo efter sigende være sundt og smage godt, så man vil vel stadig få følelsen af at have spist guf (dog er det så bare sundt)... Kan I følge mig?

Men så er det jeg igen tænker... VIRKER produktet? Er dette produkt sundt? Er der de ting i som står der er i og ikke bare fup? Smager det godt? Og virker det slankende som der også blir sagt?

Og prisen på chokoladen er da også en smule pebret, hvis man skal sælge den som alm chokolade (hvis det  ikke er som beskrevet, altså sundt osv) Det er 1,2 kg nuggets for mellem 800-1000 kr.... Det gir en ca pris på mellem 8-10 kr pr stk chokolade (et stk vejer 12 g)

Fra Rødovre
Tilmeldt 30. Aug 09
Indlæg ialt: 29
Skrevet kl. 21:05
Hvor mange stjerner giver du? :

Hey Ludox.

Er helt enig, mørk chokolade med så høj procent rent kakao indhold er godt for mange ting.

MEN så kommer spørgsmålet: Hvad gør denne xocai chokolade anderledes end andre mørke chokolader på samme kakao indhold? Feks som buisness skriver, hos Peter Beier fås også 70 % chokolade som smager godt....

Fra Rødovre
Tilmeldt 30. Aug 09
Indlæg ialt: 29
Skrevet kl. 21:06
Hvor mange stjerner giver du? :

Hvad er orac?

Fra Rødovre
Tilmeldt 30. Aug 09
Indlæg ialt: 29
Skrevet kl. 21:10
Hvor mange stjerner giver du? :

Hey igen :)

Hun er lige røget i seng og derfor jeg kan sidde her :D

Jeg vil da lige kigge på siderne, mange tak :)

Fra Frederiksberg
Tilmeldt 7. Jun 07
Indlæg ialt: 1947
Skrevet kl. 21:10
Hvor mange stjerner giver du? :

Azalie:

Hey Ludox.

Er helt enig, mørk chokolade med så høj procent rent kakao indhold er godt for mange ting.

MEN så kommer spørgsmålet: Hvad gør denne xocai chokolade anderledes end andre mørke chokolader på samme kakao indhold? Feks som buisness skriver, hos Peter Beier fås også 70 % chokolade som smager godt....

 

Det kan jeg godt fortælle dig ;o)

Problemet med vitamin- eller antioxidantboostede produkter er, at man har svært ved at vide hvor meget man får. Mere er absolut ikke altid godt, i modsætning til, hvad man kan læse på mange produkter af den slags (og her i tråden i første indlæg, hvor trådstarter PÅSTÅR, at man ikke får nok antioxidanter i normal kost).

Der er absolut intet fornuftigt argument for at spise boostede produkter...................men der er masser af argumenter for at sælge dem $$$$$$$$$$$$

Nu kan det snart være nok..... ;o)

Fra holbæk
Tilmeldt 16. Sep 06
Indlæg ialt: 250
Skrevet kl. 19:33
Hvor mange stjerner giver du? :
Fra holbæk
Tilmeldt 16. Sep 06
Indlæg ialt: 250
Skrevet kl. 19:36
Hvor mange stjerner giver du? :

hej igen

70% og derover er sundt

The antioxidant value of Cocoa, dry powder, unsweetened described in ORAC units is 80933 μ mol TE/100g.

The ORAC value is expressed in micromoles of Trolox Equivalents per 100 grams of sample (this is the laboratory measure of ORAC).

 

Fra Bredevad
Tilmeldt 4. Jul 07
Indlæg ialt: 81
Skrevet kl. 23:54
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej!

Jeg har også hørt om dette fantastiske chokolade firma da alle ringer til mig hver gang der kommer noget nyt på markedet, men prøv lige at se hvad en af mine downline i Lifewave fandt frem til da hun googlede lidt på nettet efter at hun var rendt ind i et par stykker der var vilde med tanken om at kunne spise chokolade og så tabe sig. Det der kommer her nedenfor er et brev hun fik retur fra en chokolade forening der elsker god chokolade, efter at de havde læst på alt det materiale hun kunne sende til dem om chokoladen. Har valgt at holde min downline anonym. Noget helt andet er at det jo igen er en ting man skal putte i hovedet og jeg personlig var heller ikke begejstret for smagen, jeg elsker ellers en god mørk chokolade.

MVH Mianne

Hej Chokolade Eksperter

Jeg er selv chokoladeelsker og prøver, hvad jeg finder rundt i verden,

der ser godt ud.

 

Nu er jeg blevet præsenteret for et chokoladefirma, der distribuerer

deres varer via private kunder. der fortæller til venner og  bekendte

o.s.v. - i øvrigt en genial markedsføring. (70% af prisen  går til de

forbrugere, der finder nye kunder via et bonussystem-  det er fuldt

lovligt)

 

Deres chokolade er koldpresset, og det skulle ifølge firmaet være   den

eneste måde at bevare antioxydanter omega-3,6 og 9 og vitaminer   - læs

venligst vedhæftede.

 

Jeg tager som givet, at der i Chokolade Selskabet er personer, der

kender noget til fremstilling af chokolade og  indhold af aktive

stoffer, og jeg vil meget gerne høre, hvad I mener.

 

Mange hilsner

Anonym

 

 

Kære Anonym


Mange tak for din henvendelse og den vedhæftede information.

Lovligheden af aflønningssystemet skal jeg undlade at forholde mig
til, da jeg ikke er ekspert på det område. Det skal nok være lovligt,
så længe indtjeninge opgives til SKAT. Jeg har dog heller ikke
indtrykket af, at det er det, der er kernen i dine spørgsmål til
Chokoladelselskabet.

Chokolademæssigt vil jeg meget gerne forholde mig til produktet - og
til den kommunikation, der bruges for at markedsføre det.

Tillad mig først at gøre opmærksom på nogle deciderede faktuelle fejl
i den flyer, du har sendt med din henvendelse.


Punkt 1:

Dutching er en proces, hvorved kakaopulver behandles med et kemikalie
for dels at mildne smagen - dels at gøre det nemmere at opløse i vand.
En yderligere virkning ved dutching er, at kakaopulveret bliver mørkere.

Da der ikke tilsættes kakaopulver til ret mange chokolader - og slet
ikke chokolader af høj kvalitet - er det ikke korrekt at hævde, at
dutching "anvendes overalt i dag", når sammenhængen i øvrigt er
chokolade.


Punkt 2:

Det anføres, at produktet fremstilles uden gæring eller ristning af
kakaobønnerne. Det fremstår som om, soltørring er alternativet til
disse processer. Soltørring anvendes - efter gæringen - som
tørringsmetode i en stor del af de kakaoproducerende områder. Gæring
og risting er procestrin, der har til formål at frembringe den smag i
kakaobønnerne, som vi kender fra chokolade. At udlade disse trin
svarer langt hen ad vejen til at udlade at gære og lagre vin - og kan
man så kalde det vin, selvom det er fremstillet af druesaft?

Det hævdes at "bl.a. omega 3, 6 og 9" bevares ved processen. Det er
ikke os bekendt, at der skulle findes væsentlige mængder af disse
fedtsyrer i kakao. Ved nærmere undersøgelse viser det sig dog også, at
omega-fedtsyrerne er tilsat.

Det hævdes desuden, at chokolade "koges" i dagevis. Den proces der
menes, må være det, der i fagsproget kaldes conchering. For det første
er der ikke tale om kogning med derimod æltning ved en temperatur på
omkring 60 grader. Desuden er der ikke ret mange, der gør dette i
dagevis, som det hævdes. Der er tale om timer i langt de fleste
tilfælde. Æltningen har til formål at fjerne uønskede stoffer -
primært eddikkesure fra kakaomassen.

Endelig hævdes det, at produktet helt fri for kemikalier,
konserveringsmidler, emulgatorer osv. Dette gør - bortset fra
emulgatorer sig gældende for langt de fleste bedre mørke chokolader.
Det anføres derpå, at "det hele holdes sammen af en lille mængde
økologisk sojaprotein". Denne sojaprotein kaldes også sojalecithin -
og sojalecithin er karakteriseret som en emulgator. Dette er i direkte
modstrid med påstanden om, at der ikke er tilsat emulgatorer.



Vi har efterfølgende søgt lidt på nettet og fundet firmaets officielle
kommunikation om produkterne. Denne kommunikation har styrket os i
vores holdning. Vi har primært koncentreret os om siden:
http://www.mxicorp.com/.


På siden http://www.mxicorp.com/ingredients/ing_om.html findes
ingredienslisten for produktet "omega squares". Listen har jeg
gengivet her:

Dark Chocolate (Unsweetened Chocolate, Raw Cane Juice Crystals, Cocoa,
Lecithin [emulsifier]), Orange Peel Bits, Omega-3 Powder (Glucose
Syrup Solids, Algae Oil, Mannitol, Sodium Caseinate, Protein Isolate,
High Oleic Sunflower Oil, Sodium Ascorbate, 2% or less of Tricalcium
Phosphate, Tetrasodium Diphosphate, Natural Flavors, Lecithin, and
Mixed Natural Tocopherols and Ascorbyl Palmitate as Antioxidants),
Flaxseed, Antioxidant Blend (Natural Cocoa, Açaí, and Blueberry
Powders), Natural Flavors.

Som det fremgår indeholder produktet lidt af hvert - her under f.eks.
"Tetrasodium Diphosphate" (Tetranatriumdifosfat) der af FDA (de
amerikanske fødevaremyndigheder) såvel som af de danske
fødevaremyndigheder karakteriseres som et tilsætningsstof - et såkaldt
stabiliseringsmiddel. Læg desuden mærke til, at indholdet af
antioxidanter ikke er deklareret.

Det kunne desuden tyde på, at det såkaldt koldpressede kakao kun udgør
en meget lille del af produktet. Denne antagelse grunder i, at den
næstsidste ingrediens i listen - og dermed den, der er næstmindst af i
varen - er: Antioxidant Blend (Natural Cocoa, Açaí, and Blueberry
Powders). "Natural cocoa" står i modsætning til "cocoa" højere oppe i
listen. Som jeg tolker det - men jeg kan tage fejl - er "natural coca"
den ingrediens, der anprises som "vidundermidlet", og den udgør blot
en del af den ingrediens i varen, der er næstmindst af. Det der i
ingredienslisten er angivet som "unsweetened chocolate" og "cocoa" kan
meget vel være fremstillet på helt traditionel vis.

Problemet er overordnet, at produkterne både markedsføres som et
kosttilskud og som chokolade. Det har i bedste fald meget lidt at gøre
med chokolade, og dets værdi som kosttilskud kan jeg ikke udtale mig
om. Jeg bider dog mærke i, at det gang på gang nævnes, at produkterne
er totalt fri for tilsætningsstoffer og kemikalier - uagtet, at det af
ingredienslisterne fremgår, at der er en del af slags i en stor del af
produkterne.

Vi har ikke nok indsigt til at vurdere markedsføringen af produkterne
som kosttilskud, men vi tager afstand fra, at det markedsføres som
"sund chokolade". Vi tager særligt afstand fra, at det - som i flyer,
du vedhæftede, markedsføres med delvis usande påstande om fremstilling
af "almindelig" chokolade.

Jeg beklager, at vi ikke har noget mere positivt at sige. Som du
fohåbentlig forstår, retter vores kritik sig mere mod markedsføringen
og anprisningerne af produkterne end de gør mod selve produkterne.

Venlig hilsen
Tom Hansen, formand for Chokoladeselskabet

Kære Tom

 

Tusind tak for din omhyggelige besvarelse af min forespørgsel.

 

Jeg prøvede at spørge neutralt, fordi jeg var forvirret omkring produktet.

 

Jeg er meget følsom omkring hvad jeg spiser (Jeg er kinesiolog) og kan

mærke lige så snart jeg får noget i munden (og mange gange allerede når

jeg ser varen) om det er godt for mig eller ej.(tester  også andre)

Chokolade af god kvalitet i ikke for store mængder er gudernes føde.

 

Vi sad 5 mennesker i en anden forbindelse, og ved mødets afslutning

Var der én der bød chokolade og kort fortalte, hvor godt og sundt det var.

Alle ville selvfølgelig gerne smage, for tænk hvis de kunne spise

chokolade med god samvittighed - (hvordan kan man andet)

I samme øjeblik, jeg fik det ind i munden, lukkede mine bihuler i

hovedet som for mange år siden, da jeg havde kraftig allergi.

Jeg sagde ikke noget, for de andre syntes, at det smagte dejligt.

Bagefter spurgte jeg min mand, og han sagde, at det ikke var nogen

oplevelse og ikke noget han kunne finde på at købe.

Jeg har et par stykker liggende og får det dårligt, bare jeg kigger på

dem.

 

Så tak for dit svar - jeg var lige ved at tro, at jeg havde mistet   min

gode smag og sensivitet.

 

Må jeg give din besvarelse videre?

 

Mange hilsner

Anonym

 

 

Kære Anonym!

 

Selv tak. Jeg giver dig helt ret mht. dit syn på chokolade.

 

Din henvendelse har fået mig til at forfølge emnet yderligere, så bliv

ikke forbavset, hvis du hører om det i nærmeste fremtid.

 

Jeg har ikke selv smagt produkterne, men jeg har erfaring med

tilsvarende produkter, og det er tydeligt, at det ikke er smagen, der

har været i fokus.

 

Du er velkommen til at videregive min besvarelse. Under alle

omstændigheder forventer jeg snarest muligt at lave et indlæg om emnet

på min blog http://blog.chocoholic.dk/#home hvor jeg nok vil bruge meget af

det, jeg har skrevet til dig.

 

Mange hilsner

Tom

Fra Rødovre
Tilmeldt 30. Aug 09
Indlæg ialt: 29
Skrevet kl. 00:56
Hvor mange stjerner giver du? :

Tusind tak for dette indlæg :)

Det giver lidt mere viden om emnet, sund chokolade og jeg har simpelthent valg at det ikke skal være det jeg begiver mig ud i, i mlm.

Jeg fik også smagsprøver ind af døren idag og de tiltalte mig ikke. Man kunne sagtens spise dem, men det vare ikke fordi man sad og nød den med fugle svævende rundt om hovedet af nydelse (hvis dette forstås).

Sååå jeg leder videre efter et produkt :)

Mvh Anja

Fra Bredevad
Tilmeldt 4. Jul 07
Indlæg ialt: 81
Skrevet kl. 09:48
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Anja!

 

Ja det er netop den samme oplevelse som nogle stykker har haft, og så er det jo godt at en var så smart at kontakte en forening der virkelig ved noget om chokolade og som er uafhængige af noget som helst chokolade firma, så de ser nøgternt på det.

MVH Mianne

Side 4 ud af 7 (62 indlæg)