Hvad er Multi Level Marketing (MLM)? - Iværksætter Debatten Amino
på Amino

Genveje

Tak for hjælpen

Artiklen er skrevet af:
wiki
den 23-10-2008
Sidst rettet af:
Martin Thorborg
den 20-04-2011
17 læsere kunne lide artiklen.

Hvad er Multi Level Marketing (MLM)?

MLM står for multi-level marketing, også kendt som network marketing eller team marketing.

MLM angiver en type salgsvirksomheder, som har til formål at oprette et netværk bestående af forhandlere og kunder. Firmaet tilbyder deres forhandlere provision, ved at de sponsorerer nye forhandlere og/eller kunder til deres netværk: Dette netværk danner derved base for en given omsætning af firmaets produkter, og via denne omsætning modtager den enkelte forhandler provision.

En provisionsfordeling varierer fra firma til firma. Men en forenklet version af en provisionsfordeling kunne være; at den person nr.1 som har sponsoreret en forhandler nr.2, modtager provision fra producenten af denne forhandlers omsætning samt en mindre provision af omsætningen hos den forhandler nr.3, som er blevet sponsoreret af forhandler nr.2 osv.

Ved gradvist at opbygge et netværk, kan en forhandler opbygge en større status og provision ved firmaet. Dette sker ved opnåelsen af specifikke omsætningsresultater i det etablerede netværk og derved er forhandlerens placering i netværket uden betydning, ligesom det er uden betydning hvornår forhandleren tilsluttede sig firmaet.

Enhver der kan akkumulere et netværk og en omsætning stiger i status og provision, og dermed er det muligt at sponsorere forhandlere der tjener mere end man selv gør, ligesom man selv kan tjene mere end den forhandler man er blevet sponsoreret af. Det netværk man som forhandler etablerer vil typisk ligge i niveauer under ens position. Jo større et netværk man har etableret, og jo større omsætning der via forhandlere og kunder skabes i dette netværk, jo større provision tjener man. Heraf navnet "multi-level" som betyder flere lag eller niveauer.

Af MLM firmaer kan nævnes:

  • Herbalife
  • Amway
  • Agel
  • Dubli
  • ACN
  • Shineclub
  • LR

Der er delte meninger om MLM's lødighed, da der findes mange eksempler på fejl og misbrug (se artikel om pyramidespil).
Men mange MLM virksomheder omsætter milliarder af kroner, og det er en meget respektabel måde at tjene sine penge på i udlandet.

80% af Amino'erne kunne lide artiklen

Nyeste kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar til denne artikel...

Skriv en kommentar

Besøg vores andre hjemmesider :
lll