Nå, men så vil jeg da prøve at gøre nogle ting klart, nu har vi efterhånden startet tre webshops, så jeg er da ved at være inde i det. Jeg smider det måske i en større pærevælling, men jeg håber I kan hitte ud af det.
Jeg vil gå ud fra, at der er tre muligheder for at starte en webshop: 1. Programmer en selv, 2. Brug et gratis stykke software, 3. Brug et købt stykke software.
Nummer 1
Det har jeg selv erfaring med, med XCLUSIF, hvor vi sælger eksklusive møbler. Det tog cirka 200 timer at programmere siden, og der vil stadig være store mangler og fejl efter sådan 200 timer, hvis man ikke har prøvet det før. Dog vil du kunne opretholde den rigtig store fleksibilitet, alt vil ganske enkelt kunne udføres i praksis. Min anbefaling er denne løsning, hvis du skal lave en umådelig stor webshop, som kræver mange specifikke ønsker eller at du eksempelvis selv programmerer. Hvis du vil igang med det samme, så glem den. Det sker ikke.
Nummer 2
På CINEMASTER bruger vi osCommerce, og det har faktisk rigtig mange af de styrker, som det er programmere en selv, har. Det skyldes, at den er kodet i php, som gør den utrolig let for os php-programmører, at modificere den. Hvis du ikke selv er programmør skal igen på udkig efter en osc-haj, som har prøvet at sætte den op før, men til gengæld, så kommer dine omkostninger helt i bund, og du kan opnå større fleksibilitet end i de købte løsninger. Der er udviklet afsindigt mange moduler til osc, som man bare kan bruge frit, så hvis omkostningerne skal i bund, og du har en smule tid til rådighed, så vælg denne løsning.
Nummer 3
Sidste punkt er den købte webshop. Det kan eksempelvis være den meget benyttede dandomain.dk webshop. Købte webshops finder sin styrke i den meget brugervenlige tilgang til opsætning af design. Man skal dog være opmærksom på, at det sker på bekostning af fleksibiliteten. Ved eksempelvis dandomain køber man også adgang til deres support, som er yderst kompetent, i hvert fald når det kommer til opsætning af deres egen shop, men også tit problemer udover den. Vælg denne løsning, hvis du har 20.000 kr. til rådighed og vil igang i morgen.
Derudover, så kommer ting som betaling og markedsføring:
Betaling
Her kan du bruge enten PBS eller DIBS. Jeg har ingen erfaring med DIBS. Priserne for dankort finder du her og priser for udenlandske kort finder du her.
Markedsføring
Ja det er jo tit op til ens egen fantasi, men mange bruger typisk Google Adwords. Her kan du fuldstændig selv styre dit budget, de ord du vil komme frem og samtidig måle alt. En af de bedste måder at lave markedsføring på.
Jeg har en del mere erfaring med mange løsninger indenfor webshops, så hvis du ikke har fået svar på alle dine spørgsmål, så må du endelig skrive.