Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Tjene flere penge ved siden af SU'en

Side 1 ud af 2 (14 indlæg)
Fra Vedbæk
Tilmeldt 24. Sep 08
Indlæg ialt: 35
Skrevet kl. 16:10
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Amino.

 

Jeg tjener i øjeblikket alt for mange penge ved siden af SU'en så jeg ofte er nødt til at vælge su fra i flere måneder. Det er jo triste penge lige ud af vinduet, derfor har jeg mange idéer til hvordan jeg kan undgå dette. Jeg står ikke og mangler penge, så i princippet kan lønnen bare blive liggende og vente på mig.

 

Jeg har overvejet at oprette en kapitalpension som kan ophæves før tid. På den måde kan en eller flere af mine arbejdsgivere indbetale min løn til denne og jeg kan derefter hæve den når jeg får brug for pengene til 60% i beskatning.

Jeg synes denne idé er lidt kedelig og da jeg altid har gået med lyst til at starte min egen virksomhed op så kunne dette jo være en god lejlighed. For mine arbejdsgivere har ikke noget imod at betale min løn på en faktura i stedet for at ansætte mig. Den virksomhed vil naturligvis få et overskud. Derfor er det fordel for mig at virksomhedsskatten er så lav som mulig som den f.eks. er i et Aps. Men samtidigt har jeg også hørt noget om at man kan få lavere skat i en enkeltmandsvirksomhed vha. virksomhedsskatte ordningen, hvordan fungere dette.? Jeg sælger viden gennem konsulentbistand inden for informationsteknologi, hvilket også er det jeg beskæftiger mig med allerede idag. 

Så vidt jeg har forstået så siger SU'en hvad min personlige indkomst må være ved siden af studiet. I et Aps så kan indtjeningen vel aldrig have noget med min personlige indkomst at gøre medmindre jeg udbetaler et overskud til mig selv. Men hvad hvis jeg vælger virksomhedsskatteordningen.?

 

Hvad har i af kommentarer. Er det muligt at oprette et ApS (har alligevel de penge det koster stående i kontanter så renten er den samme) sende min løn som en faktura (+12.5% i feriepenge). Lade overskuddet stå i virksomheden og betale 28% i skat af overskuddet, og samtidigt have mulighed for at trække en computer som jeg alligevel kun bruger til arbejde og trække erhvervskørepenge fra i skat.  

 

Håber nogen vil give deres meninger om denne måde. Jeg ved jeg komme til at betale ekstra i skat. Men samtidigt har jeg også nogle skattefordele.

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 16:54
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej!

Du kan i et enkeltmandsfirma opspare dit overskud i VSO mod betaling af 25% forlods skat.

Enten dette eller via ApS, som du selv er inde på.

Fra Vedbæk
Tilmeldt 24. Sep 08
Indlæg ialt: 35
Skrevet kl. 17:09
Hvor mange stjerner giver du? :

Okay det er da super hvis det kan lade sig gøre på samme måde som i et Aps, er der ingen ulemper ved VSO fremfor APS.? Set udfra mit synspunkt.

 

Hvornår registrere man sig til VSO, er det efter man har modtaget sit CVR nummer eller.?

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 19:44
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej!

Nej......bortset fra den personlifge hæftelse.

Nej..det afgøres når selvangivelsen skal laves, og kører på CPR. nr.

Fra København
Tilmeldt 1. Sep 05
Indlæg ialt: 1129
Fra  SANKT PETRI ADVOKATER Skrevet kl. 22:33
Hvor mange stjerner giver du? :

"Er det muligt at oprette et ApS (har alligevel de penge det koster stående i kontanter så renten er den samme) sende min løn som en faktura (+12.5% i feriepenge). Lade overskuddet stå i virksomheden og betale 28% i skat af overskuddet, og samtidigt have mulighed for at trække en computer som jeg alligevel kun bruger til arbejde og trække erhvervskørepenge fra i skat."

 

Nej.. du har kun en hvervgiver, og der er høj risiko for at skat vil betragte dine fakturaer som omgåelse af a-indkomst. hvis du har flere hvervgivere er det en anden sag.

 

tror i øvrigt nok at su styrelsen kun accepterer aps og ikke personlig virkosmhed - men husker ikke præcist - ring til dem.

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 00:45
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej!

Nej VSO er også accepteret af SU-styrelsen.

Fra Vedbæk
Tilmeldt 24. Sep 08
Indlæg ialt: 35
Skrevet kl. 11:27
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg snakkede med SU kun for at konstatere at de ikke vidste hvad de snakkede om. Så jeg ringede til skat i stedet for og de sagde at både Aps og VSO var godkendt.

 

Men kan jeg risikere at komme i problemer når jeg primært har 1 kunde.? Hvordan kan det være et problem, man skal jo starte et sted. Hvis jeg kan argumentere for at jeg er imødekommende over for tilbud og har gjort reklame for min virksomhed men bare ikke modtaget yderligere tilbud.?

 

Kommer jeg kun i problemer pga. de fradrag jeg foretager mig når jeg kun har 1 kunde, eller er det mht. fradragene ligemeget om jeg kun har en kunde.

 

Jeg betaler jo stadigvæk A-skat af mit overskud som udbetales i løn. Men kan godt se at hvis jeg kun har 1 kunde så kan fradragene være sværere at forklare, men igen en computer og telefon er jo påkrævet til at starte op. Kan forestille mig det er en fin balance, så hvis nogen kan uddybe dette område lidt vil jeg blive meget glad.

 

Og vil jeg være i de samme problemer med kun en arbejdsgiver ved en enkeltmandsvirksomhed og et ApS.?

Fra København
Tilmeldt 1. Sep 05
Indlæg ialt: 1129
Fra  SANKT PETRI ADVOKATER Skrevet kl. 11:32
Hvor mange stjerner giver du? :

ja du kan, du kan læse meget mere om forskellen mellem løn modtager og selvstændig erhvervsdrivende her:

 

"....

Som lønmodtager anses den, der modtager vederlag for personligt arbejde i et tjenesteforhold. I de fleste tilfælde er det ikke vanskeligt at afgøre, om der foreligger et tjenesteforhold, idet indkomstmodtageren udfører arbejdet efter arbejdsgiverens anvisninger og i det hele for dennes regning.

Omvendt kan man normalt uden vanskelighed afgøre, om der er tale om selvstændig erhvervsvirksomhed. Selvstændig erhvervsvirksomhed er normalt kendetegnet ved, at der for egen regning og risiko udøves en virksomhed af økonomisk karakter og med det formål at opnå et overskud.

Endvidere må det være en forudsætning, at virksomheden udøves nogenlunde regelmæssigt og gennem en ikke helt kort periode. Endelig må det være en forudsætning, at virksomheden ikke er af ganske underordnet omfang. Det er uden betydning, om den skattepligtige herudover har indkomst som lønmodtager.

Tjenesteforhold - kriterier

Ved vurdering af, om der er tale om tjenesteforhold, kan der lægges vægt på, hvorvidt

  •  
    • a) hvervgiveren har en almindelig adgang til at fastsætte generelle eller konkrete instrukser for arbejdets udførelse, herunder tilsyn og kontrol,
    • b) indkomstmodtageren udelukkende eller i overvejende grad har samme hvervgiver,
    • c) der mellem hvervgiveren og indkomstmodtageren er indgået aftale om løbende arbejdsydelse,
    • d) indkomstmodtageren har arbejdstid fastsat af hvervgiveren,
    • e) indkomstmodtageren har ret til opsigelsesvarsel,
    • f) vederlaget er beregnet, som det er almindeligt i tjenesteforhold (timeløn, ugeløn, månedsløn, provision, akkord m.v.),
    • g) vederlaget udbetales periodisk,
    • h) hvervgiveren afholder udgifterne i forbindelse med udførelsen af arbejdet,
    • i) vederlaget i overvejende grad er nettoindkomst for indkomstmodtageren,
    • j) indkomstmodtageren anses for lønmodtager ved praktisering af ferieloven, lov om arbejdsløshedsforsikring, funktionærloven, lov om arbejdsskadeforsikring og lov om arbejdsmiljø.
  •  

 

 

 

 

Selvstændig erhvervsvirksomhed - kriterier

 

Ved vurderingen af, hvorvidt der er tale om selvstændig erhvervsvirksomhed, kan der lægges vægt på, hvorvidt

  • a) indkomstmodtageren tilrettelægger, leder, fordeler og fører tilsyn med arbejdet uden anden instruktion fra hvervgiveren end den, der eventuelt følger af den afgivne ordre,
  • b) hvervgiverens forpligtelse over for indkomstmodtageren er begrænset til det enkelte ordreforhold,
  • c) indkomstmodtageren ikke på grund af ordren er begrænset i sin adgang til samtidig at udføre arbejde for andre,
  • d) indkomstmodtageren er økonomisk ansvarlig over for hvervgiveren for arbejdets udførelse eller i øvrigt påtager sig en selvstændig økonomisk risiko,
  • e) indkomstmodtageren har ansat personale og er frit stillet med hensyn til antagelse af medhjælp,
  • f) vederlaget erlægges efter regning, og betaling først ydes fuldt ud, når arbejdet er udført som aftalt og eventuelle mangler afhjulpet,
  • g) indkomsten oppebæres fra en ubestemt kreds af hvervgivere,
  • h) indkomsten afhænger af et eventuelt overskud,
  • i) indkomstmodtageren ejer de anvendte redskaber, maskiner og værktøj eller lign.,
  • j) indkomstmodtageren helt eller delvis leverer de materialer, der medgår til arbejdets udførelse,
  • k) indkomstmodtageren har etableret sig i egne lokaler, f.eks. forretning, værksted, kontor, klinik, tegnestue m.v., og arbejdet helt eller delvis udøves herfra,
  • l) indkomstmodtagerens erhvervsudøvelse kræver særskilt autorisation, bevilling o.l. og indkomstmodtageren er i besiddelse af en sådan tilladelse,
  • m) indkomstmodtageren ved annoncering, skiltning eller lignende tilkendegiver, at vedkommende er fagkyndig og påtager sig at udføre arbejde af en nærmere bestemt art,
  • n) indkomstmodtageren i henhold til lov om merværdiafgift er momsregistreret, og ydelsen er faktureret med tillæg af moms,
  • o) ansvaret for en eventuel ulykke under arbejdets udførelse påhviler indkomstmodtageren.

 

Afgrænsning

Ingen af nævnte kriterier, der taler henholdsvis for tjenesteforhold og selvstændig erhvervsvirksomhed, er i sig selv afgørende. De anførte momenter har endvidere ikke lige stor betydning i alle situationer.  

I praksis kan det være således, at visse sider af forholdet mellem hvervgiver og indkomstmodtager taler for at statuere tjenesteforhold, mens andre sider taler for, at der foreligger selvstændig erhvervsvirksomhed. I sådanne tilfælde må afgørelsen bero på en samlet vurdering.

Det er i princippet forholdet mellem indkomstmodtageren og den enkelte hvervgiver, der skal bedømmes. Er der flere hvervgivere, kan indkomstmodtageren således godt oppebære indkomst som lønmodtager og som selvstændig erhvervsdrivende samtidigt. Ved bedømmelsen af det enkelte forhold kan der dog lægges vægt på, om indkomstmodtageren i øvrigt er etableret som selvstændig inden for sit erhverv.

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 11:42
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej!

Problemet er, at når du kun har een kunde, kunne du ligesågodt være ansat som  lønmodtager hos kunden, sådan kunne SKAT statuere.

Dermed følger så A-indkomst....0 fradrag mv.

Fra København
Tilmeldt 1. Sep 05
Indlæg ialt: 1129
Fra  SANKT PETRI ADVOKATER Skrevet kl. 11:47
Hvor mange stjerner giver du? :

netop, og for arbejdsgiver er der den ganske fortræffelige konsekvens, at han hæfter for den A-skat du skal betale, dvs. betaler du den ikke, så må han punge ud.

 

.. fører vi den konsekvens overpå et situation mange kender, så løber IT virksomheden, der har meget små iværksætterkonsulenter "skal vi sige" tilknyttet den risiko, at underkender SKAT "konsulentens" eksistens som selvstændig, er konsulenten fx. "gået ned" og har han ikke betalt skat, så kommer SKAT og kræver betalingen af IT virksomheden - der så må betale en gang til - altså den A-skat konsulenten burde have betalt.

Man skal derfor som virksomhed også være meget varsom med at tilknytte folk som "konsulenter" fx. fordi det er lettere end at have dem som ansatte.

Advarslen er hermed givet videre.

Side 1 ud af 2 (14 indlæg)