Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Aldrig har jeg set så tåbelig en lov!

Side 1 ud af 6 (51 indlæg)
Fra Nyborg
Tilmeldt 19. Oct 13
Indlæg ialt: 121
Fra  Firmakal Skrevet kl. 14:10
Hvor mange stjerner giver du? :
Fra Nykøbing Falster
Tilmeldt 17. Jul 08
Indlæg ialt: 5906
Fra  Casper Schneidereit A/S Skrevet kl. 14:19
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5.0 stjerner givet af 2 person

Forbrugerbeskyttelse. El-giganten har en udvidet returret, der minder om den nye lovgivning. Det ser alligevel ud til at køre for den, selvom de betaler 100% tilbage og efterfølgende må sælge varen som brugt, via de opstillede montre. 

Det er heldigvis ens vilkår for alle (EU) netbutikker. Forretningen har en frihed til at vurdere, hvad der skal retuneres i forhold til en brugt vare. Det skal nok give nogle sure miner, men vil også virke som en barriere i forhold til misbrug. Slutteligt kan de brugae vare gensælges igen :-).

Fra Hundested
Tilmeldt 7. May 14
Indlæg ialt: 3
Fra  Veronese.dk Skrevet kl. 14:20
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5.0 stjerner givet af 4 person

"Til gengæld kan netbutikken bestemme, hvor meget du skal have retur."

Kære trunte, du har købt et par sko fra vores shop til 399 "de var på tilbud", løbet med dem, for efterfølgende at returnere dem til os igen. Vi gerne gerne have lov til at sende 10 kroner tilbage til dig...!

- Problem løst? :D


Andreas 

Fra Nyborg
Tilmeldt 19. Oct 13
Indlæg ialt: 121
Fra  Firmakal Skrevet kl. 14:32
Hvor mange stjerner giver du? :

Haha.. Men som Andreas skrev, så kommer der nok også en masse sure kunder ud af det. Men jeg glæder mig til at høre mere om loven – for hvis den enkelte webshop som beskrevet får muligheden for at bestemme beløbe uden videre, så er det vil retfærdigt nok Big Smile .. 

Gad godt, at vide hvordan miinto vil komme til at håndtere det. De får nok en del at se til  

Fra Nyborg
Tilmeldt 19. Oct 13
Indlæg ialt: 121
Fra  Firmakal Skrevet kl. 14:33
Hvor mange stjerner giver du? :

Sorry – mente som Casper skrev :) **  

Tilmeldt 16. Mar 06
Indlæg ialt: 851
Skrevet kl. 15:34
Hvor mange stjerner giver du? :

Det burde være tilladt for butikken at sætte de "brugte" varer på auktion med kommission, sådan at hvis varen sælges får kunden pengene retur -10% i kommission til butikken.

Under alle omstændigheder er loven tåbelig. Det er jo heller ikke en lov der er venlig mod små butikker. Den favoriserer på sin vis store butikker, som har bedre råd til det.

Tilmeldt 10. Oct 13
Indlæg ialt: 13
Skrevet kl. 16:05
Hvor mange stjerner giver du? :

"Returnering af brugte varer

Reglerne betyder, at kunder fremover kan fortryde køb af varer, selv om de har taget dem i brug. En eventuel værdiforringelse skal så fradrages i det beløb, som butikken refunderer kunden.

FDIH:

De danske lovbemærkninger fastlægger, at det beror på en konkret vurdering hos butikken, om varen er forringet og i givet fald hvor meget. Eventuelt ingen værdi for butikken i handelsøjemed."

 

taget fra : http://www.fdih.dk/nyheder/2013/dec/forbrugerne-faar-nye-muligheder-for-fortrydelse-og-returnering/

 

Så dvs. at man faktisk ikke behøver at betale tilbage, hvis forringelsen er stor nok eller genhandels værdien for lille :)

 

Fra København
Tilmeldt 13. Feb 10
Indlæg ialt: 3636
Fra  My-phoneshop.dk Skrevet kl. 16:35
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5.0 stjerner givet af 1 person

Kristian s:
Så dvs. at man faktisk ikke behøver at betale tilbage, hvis forringelsen er stor nok eller genhandels værdien for lille :)

Det er nok kun teoretisk rigtigt. Der skal selvfølgelig nok være nogen forbrugere der mener at de kan returnere en vare de er kommet til at ødelægge, hvis det sker indenfor de første 14 dage, "for det står i forbrugerloven". Men skal vi ikke gå ud fra at det er et fåtal, og at størstedelen af returneringerne er varer der har været udsat for "almindelig test". I det tilfælde bliver det nok svært at sandsynliggøre at varen har lidt i værdiforringelse på 100 %.

Og som Henrik Theil ganske rigtigt udtaler i artiklen:

"- Du får ikke hele beløbet tilbage. Du får det beløb, som forretningen vurderer, at varen har af værdi, efter den har været i brug, siger Henrik Theil og bemærker, at det bliver noget, man vil se prøvet ved rigtig mange sager i Forbrugerklagenævnet.

Fordi der nemt kan opstå uenighed om reduktionen i den oprindelige købspris."

Det tror jeg han har ret i, og det bliver godt for alle parter at der kommer retningslinjer for hvordan værdiforringelsen fastsættes. 100% er nok noget nær udelukket, og jeg har på fornemmelsen at bl.a. dba.dk og Gul&Gratis vil blive inddraget når der skal påvises hvad brugte varer er værd, og om det er muligt at sælge brugt tøj.

(Tilføjet): Og inden man bliver for kreativ i sin ansættelse af værdiforringelsen, er det værd at have for øje at en tabt sag i forbrugerklagenævnet koster mellem 4.400 kr. og 8.300 kr. (og 13.600 kr. hvis man sælger motorkøretøjer).

Indgås der forlig med kunden, efter at sagen er havnet hos forbrugerklagenævnet, koster dette 3.100 kr. (Link til gebyrsatster)

Så det er bestemt værd at overveje, hvad der bedst kan svare sig. Som udgangspunkt er Forbrugerklagenævnet ikke upartisk men er, som navnet også antyder, primært på forbrugerens side. Så der skal meget til, hvis man ikke skal tabe en sag.


Omar:
Man skulle jo næsten tro, at det var en joke! Hvordan kan man overhovedet finde på, at føre sådan en latterlig lov ud i livet. 

Nu ved jeg ikke om du har en shop / butik, men hvis du har er det i første omgang ikke ovenstående du skal bekymre dig mest om. Det er derimod de nye udvidede oplysningskrav. Det er en hel del der skal oplyses, og der er lagt op til at der gives bøder - uden advarsel -, allerede i førstegangs tilfælde hvor de ikke er overholdt. Så hvis du ikke allerede har gjort klar til at overholde de nye oplysningskrav, er det nok en god idé at begynde at forberede det. Jeg har på fornemmelsen at der ret hurtigt vil blive statueret nogle eksempler (i form af bøder), da det her uden tvivl er noget der har høj prioritet i hele EU.

Mobiltelefoner, mobiltilbehør, mobilreparation: https://www.my-phoneshop.dk

Tilmeldt 28. Nov 05
Indlæg ialt: 181
Fra  http://www.labagatelle.co.uk Skrevet kl. 16:40
Hvor mange stjerner giver du? :

Uanset hvordan man vender og drejer det, så er det tåbeligt. Jo tak, vi kan selv værdisætte en brugt vare, men du kan være 100% sikker på at køberen nok ikke er enig i din vurdering. Dette lov forslag vil kun gøre det besværligt for alle parter, og jeg kan se en masse klager i den kommende fremtid. Kan overhovedet ikke se hvad den skal gøre godt for.

labagatelle.co.uk Erotiske luksus produkter i højeste kvalitet.

Tilmeldt 3. Feb 06
Indlæg ialt: 12067
Skrevet kl. 16:43
Hvor mange stjerner giver du? :
Side 1 ud af 6 (51 indlæg)
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere