Det er min umiddelbare erfaring at SSL's performance impact ikke er noget brugerne kan se eller mærke på et gennemsnitligt website. Og hvis man alligevel vil optimere på det, er det heldigvis meget simpelt at sætte HTTP2 op i dag.
Hej
Vi kører betatest på et caching system til SSL, prøv denneher
Jo men det har servere som LiteSpeed haft i langtid, og FastCGI Cache, samt Squid, et setup kan sågar også laves med Varnish som desværre ikke understøtter HTTPS i sig selv, så det kræver en front-end så som eks. nginx til at proxy videre, gættede nu heller ikke på det var backend cache.
Med hensyn til SSL, så er det jo sådan idag det er noget man er nød til at have, da google netop har det med i deres SEO vurdering, og i den her tid hvor alle hungre efter bedre SEO ville det være selvmord ikke at have SSL, man kan så også sige det er blevet nemt at få et SSL Certifikat rigtig nemt! Let's Encrypt tilbyder et gratis der dog skal fornyes hver 90'enes dag, men det er ikke penge der skal holde en tilbage længere når det handler om at få et SSL certifikat.
Jo men det har servere som LiteSpeed haft i langtid, og FastCGI Cache, samt Squid, et setup kan sågar også laves med Varnish som desværre ikke understøtter HTTPS i sig selv, så det kræver en front-end så som eks. nginx til at proxy videre, gættede nu heller ikke på det var backend cache.
Hej
Lige netop, og det er rimeligt nemt at lave hvis du har din egen server/vps, det er således ikke det vi taler om her da det jo netop er et modul man kan tilknytte som så kører som en layer 7 SSL termination proxy foran webserver (shared system uden at kende backend CMS).
Har du et eksempel på en server der kører f.eks LiteSpeed og SSL, kunne være sjovt at teste responstiden.
Jeg er ikke sikker på jeg forstår relevansen, men jeg mistænker at du stadig holder på at SSL er et performance downgrade som bør behandles?
Jeg testede dit site på pingdom som du sagde: http://i.imgur.com/bCVskNm.png - umiddelbart synes jeg ikke 1.75 sekunder er meget imponerende, men du har også knap 13 MB data der skal indlæses, så det kan jo nemt være en forklaring.
Det jeg til gengæld synes der er mere interessant er den reelle implementering. Hvis du tester din SSL implementering på SSLLabs.com, får du den laveste karakter mulig: https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze.html?d=www.simplesolution.dk - det har ingen indvirkning på hastigheden, men det fortæller lidt om implementeringens sårbarheder.
det har ingen indvirkning på hastigheden, men det fortæller lidt om implementeringens sårbarheder.
Valg af ciphers har faktisk stor indvirkning på hastigheden, jo flere bits du har jo længere tid tager det for CPUen at lave dit handshake og generelt med encryption og decryption af dine data - det er ikke uden grund at man oftest vælger EECDH ciphers med en lavere kryptering over en række ældre ciphers - fordi EECDH bringer samme eller højere sikkerhed, selv ved 128 bit encryption sammenlignet med ældre normale RSA 256 bit encryption, så ikke nok med det er samme sikkerhed eller bedre, så er det også langt hurtigere CPU mæssigt at lave disse - og det kan have kæmpe betydning i et miljø med en hel del trafik.
Et meget godt eksempel ved at gå fra et ikke gennemtænkt cipher-suite til et der prioritere EECDH-AES128 - på en box med en hel del trafik:
Og selvfølgelig ved stadig at have en god score på SSL labs :-)
PerfGrid - High performance webhoteller. Kvalitet i næste kaliber.
Valg af ciphers har faktisk stor indvirkning på hastigheden, jo flere bits du har jo længere tid tager det for CPUen at lave dit handshake og generelt med encryption og decryption af dine data [...]
Når jeg lige tænker mig om, så ved jeg jo godt at det er tilfældet - kryptering har altid været resourcekrævende, naturligvis. Det var lige en tankeprut fra min side.
Det skal ikke forstås sådan at jeg betvivler at det faktisk har et performance impact, mit postulat er blot at for en gennemsnitlig webshop eller blog, så er det nok ikke noget som man vil bemærke hverken som besøgende eller ejer af sitet.
PHP Freelancer med speciale i Laravel og API integrationer
Vi tog faktisk cachen af tidligere igår da der var et mindre problem, responstid var under 0.2 sekunder, på regner at sætte det på igen sandsynligvis imorgen, kigger lige dine, men ved ikke hvad der ligger bag, kan du beskrive dette?
umiddelbart synes jeg ikke 1.75 sekunder er meget imponerende, men du har også knap 13 MB data der skal indlæses, så det kan jo nemt være en forklaring.
Hej
Satte cache på igen, dette er resultatet af en pingdom test (andet forsøg så det er cached)
Sitet tager 1.5 sek ca, men har også en video og en del embedded materiale fra eksempelvis facebook.