Problemet er moral hazard, som betyder at too big to fail banker nu ved med sikkerhed at de vil blive reddet. Det sætter markedsmekanismerne ud af spil og er defacto stærk konkurrenceforvridende.
Det var så bare ikke det du skrev - men at det var direkte penge fra bankpakkerne.
Too big to fail banker har i mine øjne snarere problemer ud af kravene, for de SKAL jo op og ha en klart højere egenkaptial forrentning eller alle andre banker, og det giver dem vel alt andet lig ikke en konkurrencefordel, men en bagdel.
De ved vel også, at hvis de alligevel failer - ja så bliver det da ikke bare med penge tilført men som tvangslukning og indlæggelse i andre banker.
Den naturlige markedsrente og den kunstige nationalbank rente er to helt forskellige ting, selvom den almene holdning er at det er det samme. Fra et økonomisk synspunkt forvrider nationalbank systemet kun markedet og leder til fejlinvesteringer.
den såkaldte naturlige markedsrente findes vel ikke i den verden vi lever i og du har i alle fald ret, at det ikke er mange økonomer der går ind for afskaffelse af nationalbankerne - selvom eksperimentet var sjovt, så ville det nok bare øge kaos totalt, i forhold til ex sydeuropas vanskeligheder, men hvis man mener, at bor man i Vanløse, får det ikke den store betydning om Grækenland og Spanien må lukke ned - så er den vel fjong nok 
Der er bare ingen tvivl om at nationalbankerne må tage meget af skylden for boligboblen og derfor for at trådstarter ikke kan få en indløsningsaftale ;-
Jo det er der da en del sandhed i. Subprime krisens start af de nye problemer har et ansvar - dog ikke et dansk, men JO danske banker med nationalbanks velsignelse og meget andet - var jo ude i sovsen med en masse bolig karuseller hvor ejendomme blev handlet helt urealistisk op, hvilket så også kostede visse banker livet og andre bare penge - og det er jo typisk en af de ting man må bebrejde bankerne - den, lad os bare kalde det grådighed - som VISSE banker var ude i. Siden er det jo desværre meget andet som skaber problemer og får bankerne til at ryste på hånden i den del fald.
Faktisk er en af de store syndere når vi taler deres nedskrivning på tab idag fra - private og små virksomheder - ofte ikke udløst af virksomhedens problemer men af noget så simpelt som den ene parts arbejdsløshed eller endnu værre skilsmisse, som ofte river hele tæppet bort under en mindre virksomheds økonomi. Bankerne er i kreditvurderingen ofte nødt til at se på, hvad sker der hvis de bliver skilt - huset skal sælges hurtigt, pengene deles, begge leve videre på EN økonomi osv.
vh