Jeg forstår simpelthen ikke dit indlæg. Har du et konkret spørgsmål - leder du efter konserveringsmiddel eller leder du efter råd til emner omkring fødevarestyrelsen?
Og er begge emner ikke noget man burde vide noget om, inden man går i gang med produktion af produkter indenfor det område ;)
Pasteurisering er en meget anvendt metode til forbedring af fødevarers holdbarhed uden at forringe deres smag eller ernæringsværdi væsentligt. Den blev opfundet af den franske naturvidenskabsmand Louis Pasteur i 1862.
Pasteurisering kan foregå enten ved høj- eller lavpasteurisering. Lavpasteurisering er en opvarmning af produktet til 72 °C i 15 sekunder, mens højpasteusering er en opvarmning af produktet til 87 °C i 15 sekunder eller til 90 °C i 5 sekunder. Hverken høj- eller lavpasteurisering påvirker det ernæringsmæssige indhold i produktet, men højpasteusering påvirker smagen.[1]
Pasteuriseringen indebærer, at bakterier, som ellers ville fordærve fødevaren, dræbes ved opvarmningen. Når fødevaren derefter emballeres, så den ikke igen udsættes for bakterier, vil den kunne holde sig længere. Pasteuriseringen virker derimod ikke mod andre former for fordærvning, såsom harskning (som skyldes iltning af fedtstoffet i fødevaren ved en rentkemisk proces) eller nedbrydning i stærkt sollys.
Citeret direkte fra entryen om det på wikipedia :)
Hey Mark. Hvad vil det sige at pasteurisere juicen?
@Thomas. Det skal bare være noget, der kan forlænge levetiden :) Tror ikke det vil gå så godt, hvis juicen kun overlever 2-3 dage i køleren
Dit mælk er også pasteuriseret, og bag "hemmeligheden" gælder faktisk bare nogle klare regler for en ultrakort opvarmning ved høje temperature af din juice. Det gør holdbarheden betragtelig længere end et par dage, som ikke-pasteuriseret juice normalt har.