Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Opstart af Cafe/Take Away i KBH.... Endnu et??

Side 1 ud af 2 (11 indlæg)
Tilmeldt 13. Dec 12
Indlæg ialt: 12
Skrevet kl. 21:41
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej alle Aminoer. 

Det er første gang jeg skriver en tråd på dette forum, så derfor beklager jeg hvis jeg ikke rammer sagens kerne første gang, men kom endelig med spørgsmål og jeg vil rigtig gerne besvare dem. 

Jeg har skrevet de spørgsmål jeg endnu en gang har med fed og resten af teksten er baggrunds information omkring mig og min ide.. 

Fik for et halvårs tid siden en rigtig god ide til en cafe/take away, som jeg nu har tænkt over og drejet så mange gange at jeg har besluttet at realisere den ide, ellers kommer jeg aldrig til at sove igen ;) 

jeg gør det hverkan fordi jeg er forelsket i ideen om at have mit eget sted, eller fordi jeg tror det er nemme penge, jeg gør det fordi jeg bliver nød til at prøve det og fordi jeg tror det kan blive en succes.

Mange af jer vil nu tænke på om det er ENDNU en salat/sandwich bar eller pizzaria eller sushi restaurant, som der allerede er mange af i KBH... Men nej det bliver det ikke, har et lille Es, i ærmet som der kan få netop mit sted til at skille sig ud af mængden af spise steder i KBH... Jeg vil ikke komme nærmere på hvad det er, da det kan forpure min planer en smule, men vil sige så meget, det er noget som kan spises og som man ikke kan få nogen steder i KBH og som 90% af alle danskere kan lide.... Desuden er det noget som mange turister vil finde spænderne og som ikke lige har råd til NOMA Smile

Så langt så godt, jeg har en god ide... MEN nu begynder de utrolige mange spørgsmål at melde sig.

Kort om mig: 

Er 27 år, har arbejdet som tjener, guide og igennem de sidste mange år været ansat i rejsebranchen som produktansvarlig. Jeg har det bedst når jeg kan være fysisk til stede med mine kunder eller kollegaer og har derfor altid godt kunne lide service branchen. Jeg er ikke bange for at arbejde mange timer og er vant til det, og min vilje fejler bestemt ikke noget.... Jeg er en god forretningsmand og har gode forhandlingsevner, som jeg har erhvervet mig, gennem mit arbejde som produktansvarlig og er god til at holde en god styrring på mine udgifter/indtægter, plus jeg har en vindene personlighed.

Men jeg er ikke kok eller har en uddannelse inden for restaurations branchen, men har viljen.... 

Det sted jeg planlægger at åbne skal igennem det første år primært drives af mig, det skal være et sted med køkken og der skal være plads til 10-20 gæster indenfor. Temaet er at der skal være få retter 1-3 dog med mulighed for at kunden selv kan variere dem og at de skifter efter årstiden. Det andet er at maden skal være hurtig/nem at servere når den først er lavet, da det kun er mig der skal stå for den daglige drift, så der skal hurtigt kunne langes noget mad udover disken, når der er tryk på... 

Jeg har derfor en del spørgsmål jeg håber i kan hjælpe mig med: 

Hvor meget skal man cirka regne med for leje af lokaler med fuld godkendt køkken og plads til 10-20 siddende gæster på enten Nørre- eller Vesterbro? 

Er det helt urimeligt at regne med at der kan komme 13.000 til 15.000 menesker igennem det første år? det er henholdsvis 43-50 personer om dagen? med 25 åbnings dage om måneden. 

Er det meget svært at blive godkendt som person/virksomhed til at lave og servere mad? 

Hvad skal man cirka regne med af etablerings omkostninger til sådan en virksomhed? 

Hvis ikke det er muligt at finde lokale med fuldt godkendt køkken, kan man så evt leje sig ind på et køkken? for derefter at opvarme og servere den på cafeen? 

Hvad er avancen på drikkevare?

Vil i anbefale mig at bruge en af de personer der sidder i væksthuset på Njalsgade på Amager og der nogen der har erfaringer med det og om hvordan man bruger dette tilbud bedst? 

Jeg har prøvet at lave et drifts budget, men det er lidt svært når man sådan skal "sjuse" sig frem til mange af talene. Fx udgifter til revisor, forsikringer. jeg ved at alle disse tal jo kan findes på gammeldags facon, men det kunne være rart, hvis der fandtes nogle cirka tal, som jeg kunne bruge her i starten, og når jeg så er blevet lidt mere klar i spyttet, kan jeg anskaffe mig meget mere præcise til. 

Er der nogen der bare generelt ligger inde med en masse viden/hjemmesider/kontakter person, der kan hjælpe mig med at realisere min drøm? 

Jeg har et godt job nu og har ikke behov for at gøre det om 3 måneder, men kan sagtens vente et halv til et helt år, indtil de rette lokaler melder sig. 

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig med den viden jeg søger og/eller kan hjælpe mig til at blive bedre til at finde de svar jeg søger på Amino...

Mange tak. 

Tilmeldt 13. Dec 12
Indlæg ialt: 12
Skrevet kl. 10:24
Hvor mange stjerner giver du? :

Er det tilladt at bumpe???

Fra Helsingør
Tilmeldt 27. Jun 11
Indlæg ialt: 277
Fra  Gurrelund Skrevet kl. 12:43
Hvor mange stjerner giver du? :

Det er et svært projekt du kaster dig ud i med garanteret meget arbejde. Jeg kender ikke huslejepriserne men en måde at få et bedre budget grundlag er ved at se på lignende cafeer der er til salg og så få en salgsopstilling med tilhørende regnskab.

Men når det er sagt så ser det svært ud med så lille en forretning. Hvis vi antager at du har et vareforbrug på 25% og du sælger for gennemsnitlig 50 kr til hver kunde i 25 dage om måneden

så bliver din omsætning: 50kr*50 personer*25dage*12 måneder 750.000 inkl moms om året

Hvis vi trækker moms og vareforbrug fra

Omsætning  750.000

moms 20% -150.000

Vareforbrug 25% -150.000

Netto  400.000

Ud af de 400.000 skal du så betale alt det andet så som renter, el, vand varme, husleje, forsikring, dankort , revsior og, og,og ... der bliver ikke meget løn til dig - og ferie er udelukket

Nu kender jeg ikke dit koncept og hvis du kan hæve din kuvert pris til 90 eller 100 så bliver det sjovere :-)

Men prøv først at se på nogle forretninger der ER til salg

Tilmeldt 13. Dec 12
Indlæg ialt: 12
Skrevet kl. 19:58
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Peter og mange tak for dit svar.... 

Jeg er klar over det byder på masser af arbejde og ingen ferie, det er jeg sådan set indstillet på.... jeg kan se med de tal du stiller op det bliver snævert med regningerne... 

Har siddet og regnet lidt på talene og kan se at det jeg regner med at hver kunde vil bruge er for lidt... altså det med de 50 kr og med de priser jeg påtænker mig at tage løber det nærmere op i 75 pr person....

Jeg forstår ikke lige helt, og undskyld mig for hvis lyder som en tosse, men er det faktisk muligt at bede om salgsopstilling og så få indblik i den tidligere resturant/cafe budgetter

Mange tak

Fra Helsingør
Tilmeldt 27. Jun 11
Indlæg ialt: 277
Fra  Gurrelund Skrevet kl. 20:17
Hvor mange stjerner giver du? :

Kaspersherman:

Jeg forstår ikke lige helt, og undskyld mig for hvis lyder som en tosse, men er det faktisk muligt at bede om salgsopstilling og så få indblik i den tidligere resturant/cafe budgetter? 

Ja Absolut! En cafe sælges og prissættes på baggrund af den indtjening den kan generere, så du skal ikke have budgetter, men realiserede tal fra tidligere år, så du kan se hvordan forretingen hænger sammen. Indsigt i realiserede tal er normen. Hvis nogen tilbyder dig at købe en cafe UDEN at du må se realiserede tal, skal du være på vagt.

Og hvem ved måske ender du med at ville købe eksisterende forretning - der allerede har et kundeunderlag Smile

Check Berlingeren om søndagen, der er masser til salg.

Fra Helsingør
Tilmeldt 27. Jun 11
Indlæg ialt: 277
Fra  Gurrelund Skrevet kl. 20:26
Hvor mange stjerner giver du? :

Kaspersherman:
Har siddet og regnet lidt på talene og kan se at det jeg regner med at hver kunde vil bruge er for lidt... altså det med de 50 kr og med de priser jeg påtænker mig at tage løber det nærmere op i 75 pr person....

DET er det stor spørgsmål ! Vil kunderne betale så meget? Det er dyrt for en frokost og billigt for aftensmad. Det er dyrt for en pølse med brød og billigt for en 3 retters menu. Det er dyrt for en studerende og billigt for...

Det er mindre end 2 cafee latte hos Starbucks i lufthavnen - men mere end dagens ret i Kaspers kaffebar...

Hvem er dine kunder og hvem er dine konkurrenter? Hvad kan de vælge i stedet for dig? Jeg kan ikke bedømme om 75 kr er realistisk - men du må du få klarhed over

Tilmeldt 13. Dec 12
Indlæg ialt: 12
Skrevet kl. 20:27
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Peter.... 

Ahh se det er snedigt, det kan jeg lide.... og så kan jeg jo så holde min ide op med det som en cafe tidligere har realiseret og se hvordan det passer.... hvad med cafer der er til leje? kan man på sammevis gøre det? 

Fra Helsingør
Tilmeldt 27. Jun 11
Indlæg ialt: 277
Fra  Gurrelund Skrevet kl. 20:30
Hvor mange stjerner giver du? :

Kaspersherman:
hvad med cafer der er til leje? kan man på sammevis gøre det?

Ja hvis du forpagter en cafe kan du ofte/måske få indsigt i den tidligere forpagters nøgletal

Tilmeldt 13. Dec 12
Indlæg ialt: 12
Skrevet kl. 20:35
Hvor mange stjerner giver du? :

Mange tak Peter.... 

Jeg vil knokle videre med det herfra.....

mange tak for hjælpen... 

Fra Aalborg
Tilmeldt 19. Apr 12
Indlæg ialt: 122
Fra  CIBIS - Fødevarerådgivning Skrevet kl. 22:41
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg kan hjælpe lidt med dine fødevare spørgsmål:0)

Du skal finde det køkken som du ønsker at producere i og dernæst ansøge om registrering hos FVST. Før i tiden kom FVST ud og godkendte et nyt køkken inden det tages i brug. Det gør de ikke mere og kommer ca 14 dge efter du er startet op. Dermed er det knald eller fald med hvor vidt det lever op til lovkravene. Hvis du fx. forpagter et allerede eksisterende køkken/igangværende køkken, skal du søge om ejerskifte.
Når du kigger køkken så vær sikker på at der er kapacitet nok i køkkenet til det du ønsker og vær fremad seende i forhold til dit ambitionsniveau. Når kontrakten er underskrevet og virksomheden kører på fuld tryk, er det svært pludselig at skaffe sig mere plads til fx ekstra køl eller frys.
Du skal have en hygiejneuddannelse for at håndtere madvarer og den kan du tage på nettet.

Sæt dig endelig ind i reglerne, for der er mange.

http://www.foedevarestyrelsen.dk/Kontrol/Ny_virksomhed_hvordan/Sider/Forside.aspx

Håber jeg kunne hjælpe lidt.

Mvh Kristina

Side 1 ud af 2 (11 indlæg)