Læreruddannelsen skal forlænges til en kandidatuddannelse.
Børnene skal belønnes med materielle goder i de mindre klasser.
Der skal være flere projekter, så børn i en tidlig alder kan lære at arbejde seriøs og fokuseres med et bestemt emne.
Karakter skal indføres i de mindre klasser, så forældre og lærere har større muligheder for at hjælpe eleverne.
Gode fataliteter!
Eventuelt niveauopdeling klasserne.
Fjerne "ligegyldige" fag f.eks.: Religion, sløjd, hjemkundskab, håndarbejde, etc..
Tilføje nye fag f.eks.: Innovation, science, økonomihistorie, teknologihistorie.
De naturvidenskablige fag skal indføres tidligere i skolegangen.
Kom meget gerne med respons til vores forslag, specielt det med niveauopdelingen! :)
Børnene skal ikke "belønnes" med materielle goder, men skal undervises med og på tidssvarende undervisningsmaterialer. Min datter bliver p.t. undervist med samme læsebog som jeg blev undervist efter... For 30 år siden!
Læreruddannelsen skal ikke nødvendigvis forlænges til en kandidat, det skaber ikke nødvendigvis en bedre underviser. Til gengæld skal der stilles større krav til det faglige og pædagogiske niveau.
Projekter er der rigeligt af, undervisning på tværs m.m. Det er ikke alle børn der trives i undervisningssituationen, hvis de også skal forholde sig til en masse andre børn, mens de lærer. Unervisningsmetoderne bør varieres.
Jeg forstår ikke hvorfor der skal indføres karakter i de mindre klasser, ej heller karakterer. Det giver ikke mening, at indføre karakterer før 3. eller 4. klasse. Nemlig omkring den tid, hvor de fleste kan læse, skrive og regne i rimelig grad.
Gode fataliteter
Fataliteter i skolen, ville nok skabe overskrifter og kan vel ikke være gode.
Niveauopdeling, fungerer allerede på enkelte skole. Det er som regel skolebestyrelsen på den enkelte skole, der afgør om der skal være flere spor.
De "ligegyldige" fag, er og bliver ikke ligegyldige. Danmark kan ikke leve af viden alene. Der skal også produceres varer i Danmark og det alment dannede menneske, bør have grundlæggende viden om, hvordan mad laves, tøj syes og træ behandles. Religion bør også fortsat være en del af undervisningen. Dels er Danmark kulturkristent og hvis vi ikke skal miste vores identitet og nationalitetsfølelse, er det nødvendigt at vide lidt om hvad og hvorfor. Dels er det meget praktisk, at forstå kulturen og religionen hos de mennesker der kommer til Danmark for at bo og arbejde, dels hos de mennesker vi handler med, i udlandet.
Økonomi og teknologihistorie er sådan set allerede en del af faget samfundsfag/kultur og samfund. Det kræver blot, at det faglige niveau blandt lærere og elever hæves.
Faktisk mener jeg, at folkeskolen kunne blive en hel del bedre, om forældre ville opdrage deres børn hjemmefra. Hvis lærerne ikke skulle spilde deres tid på, at lære ungerne at sidde stille og være stille, samt tage hensyn til andre omkring sig, så ville rigtig meget undervisningstid være vundet. Og skulle der ikke foregå så meget inklusion af børn der har særlige behov, fordi man sparer på specialundervisning, så ville der også være meget ekstra undervisningstid. Og hvis forældrene så ville lade være med at kræve, at deres barn og deres barn alene, var det vigtigste i hele verden. Så ville lærerne heller ikke spilde tid på at forklare Anne-Mette-Dorde eller Nikolaj-Frederik-Emil, hvorfor h*n ikke må høre musik eller spille bold i timen, fordi det forstyrrer de andre elever og bagefter forklare for en rasende forælder, hvorfor det ikke var i orden, når nu guldklumpen så gerne ville høre musik eller spille bold.
I øvrigt, så ville det være fint, at en lærer med 20 års undervisning bag sig, kunne forventes at have behov for kortere forberedelse end en ny lærer.
Og så mener jeg, at børn også skal have lov at være børn. Det vil sige, at de skal have tid hvor de selv skal finde på og lege spontane, ikke-skemalagte, upædagogiske lege, hvor der ikke foregår nogen form for indlæring!