Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Produktion og salg af gourmet slik

Side 1 ud af 1 (4 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 8. Oct 12
Indlæg ialt: 1
Skrevet kl. 21:07
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Amino'er,

Vi er 2 nysgerrige mennesker som gerne vil udforske muligheden for at starte egen virksomhed indenfor søde sager.
Det forholder sig sådan at vi er blevet fanget af at producere gourmet slik hjemme i køkkenet. I den forbindelse tænkte vi på at det kunne være interessant og spændende at udvide til en større produktion med henblik på salg

Der dukker jo en del tanker op som vi håber I kan hjælpe os med. Indtil videre er vi nået frem til følgende spørgsmål:

1) Hvilke forhold er der at tage højde for i forbindelse med holdbarhedsmærkning? (hvordan finder man ud af frist for holdbarhed.)

2) Er der i Danmark lovkrav om at der skal stå hvad produktet indeholder pr. 100 gram? Hvordan forholder vi os til det? 

3) Hvilke hensyn er der at tage, hvis man ønsker at producere slikket i sit eget hjem til at starte med?(såsom hygiejnekursus,  hygiejneforhold hvor slikket bliver produceret, emballage etc.)

4) Hvordan søger man tilladelse til at sælge fra en cykelvogn(i stil med dem der sælger kaffe) og hvad indbefatter det af omkostninger?

På forhånd tak.

Fra Aalborg
Tilmeldt 19. Apr 12
Indlæg ialt: 122
Fra  CIBIS - Fødevarerådgivning Skrevet kl. 21:30
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej, 

Jeg kan hjælpe med jeres 3 første spørgsmål Wink

1) Holdbarhedsmærkning er noget i skal udføre.. Det kommer lidt an på produktet, men i kan teste jer frem til det, eller købe jer til analyse. 

2) Ja der er lovkrav i Dk til mærkning af emballerede produkter. I skal lave en fuld mærkning på produkterne samt næringsdeklaration (træder i kraft i 2013). 

3) Som udgangspunkt er det ikke lovligt at producere fødevarer og efterfølgende sælge til forbruger/virksomhed fra eget hjem. Alle som producerer/håndterer fødevarer, skal som udgangspunkt have hygiejneuddannelse. Emballage/udstyr skal være godkendt til at komme i kontakt med fødevarer. 

I skal søge hos FVST, hvis I ønsker at producerer og sælge fødevarer. Der er mange regler som man skal være opmærksom på i forbindelse med salg af fødevarer. 

Håber at mine svar var afklarende for jer. 

MVH Kristina 

Fra Nivå
Tilmeldt 17. May 12
Indlæg ialt: 33
Fra  GaZoo.dk Skrevet kl. 23:20
Hvor mange stjerner giver du? :

I skal ihvertfald have et godkendt industri-køkken, for det er ikke tilladt at lave "organiseret salg" af fødevare produceret i et normalt køkken...

min kone har samme problem med sit bolsje projekt Wink

GaZoo.dk -- Fritidsjobs til alle!

Fra Måløv
Tilmeldt 9. Jan 11
Indlæg ialt: 8
Fra  Fødevarekurser.dk Skrevet kl. 10:41
Hvor mange stjerner giver du? :

Hvis du er interesseret, så tilbyder vi hygiejnekurser med online eksamen for 295,-

Mvh Katrine (Fødevarekurser.dk)

Side 1 ud af 1 (4 indlæg)