Det er virksomheden der låner pengene, og det er en personligt ejet virksomhed.
---- i så fald er det virksomheden, der er part på gældsbrevet / låneaftalen..
Læs retsplejelovens § 478, stk 1, nr 5: --- Et gældsbrev er en ensidig, i hovedsagen ubetinget erklæring om at skylde en pengesum.... dernæst skal långiver have en klausul om 478, hvis han vil kunne gøre gælden gældende overfor dig.
Sætningen "Et gældsbrev er en ensidig, i hovedsagen ubetinget erklæring om at skylde en pengesum" kan måske støde mod vilkåret, x% af omsætningen, for x% af omsætningen er jo netop ikke et objektivt kriterie som fx. x% i rente. Derfor kan långiver måske risikere, at det "gældsbrev" i laver alligevel ikke er et gældsbrev, selvom i kalder det et gældsbrev. det betyder - hvis du ikke tilbagebetaler - at långiver for at tvangsinddrive gælden, skal have en dom eller tilsvarende over dig, for at få et grundlag at tvangsinddrive på.
Jeg har ikke undersøgt forholdet nærmere. I princippet kan du som låntager være ligeglad med dette faktum, men hvis I begge sidder og undersøger forholdet med disse indlæg, så er det rimeligt nok, at ham, der låner dig pengene, er bekendt med dette forhold.
Hvis du skal have en advokat til at hjælpe, gætter jeg på en omkostninger i 2.000 kr klassen + m.