Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Hjælp og gode råd til opstart af franchise forretning i udlandet søges ..

Side 1 ud af 1 (5 indlæg)
  • 1
Fra Sorø
Tilmeldt 14. Nov 07
Indlæg ialt: 22
Fra  Softmobile ApS Skrevet kl. 07:31
Hvor mange stjerner giver du? :

Kære Aminoer,

Jeg forsøger at starte en international franchise forretning op omkring et produkt som længe har været en success i Danmark. Produktet (har lovet ejeren ikke at nævne det ved navn her, sorry) er en reel nyskabelse indenfor kosmetik branchen og har indenfor det sidste år solgt fantastisk alene ved hjælp af "word of mouth" - vel at mærke ikke via MLM/NM men i detailbutikker.

Min egen baggrund er indenfor opstart af traditionelle virksomheder både herhjemme i England og USA, men jeg er temmelig meget på bar bund når det gælder opstart af en franchise forretning. Jeg leder derfor efter gode råd og ressourcer fra nogen der selv har prøvet at tage et dansk produkt/koncept og udbygget det i Europa og USA. 

Grunden til at jeg gerne vil forsøge franchisemodellen, er dels at det har været svært at få de rigtige detailforretninger i tale i udlandet på trods af nogle gode kontakter i mit netværk, og dels for at sikre en lidt bedre indtjening end den man bliver tilbudt som nystartet grossist hos feks Boots i UK/USA. Omvendt vil jeg gerne høre jeres mening omkring franchise i forhold til feks at forsøge sig med web shop(s) + affiliate marketing. Jeg har også tænkt lidt på MLM/NM i USA, men er lidt skræmt af de debatter som har været blandt andet her på Amino.

På forhånd tak

Hans Hansen

Tilmeldt 31. Mar 05
Indlæg ialt: 68
Skrevet kl. 07:43
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Hans

Jeg har rådgivet, og deltaget i  international franchising i et par omgange. Primært i Europa. Jeg har et veludbygget netværk af specialister i hele verden, som ved hvad der skal til for at lave franchising.

Et råd vil jeg gerne give med det samme. Forsøg ikke at starte med franchising i USA. USA er det uden sidestykke vanskeligste marked, at starte noget som helst i, vedr. franchising. Start på nær-markederne, og få nogle erfaringer. 

Det er ligeledes vigtigt at være klar over at franchising nok er en billig ekspansionsform, men oversæt det ikke til at det er en let form.

Du er velkommen til at kontakte mig for yderligere informationer.

Mange hilsner og god jul

Bo Zoffmann

2015 4559 bzj@ps4.dk

Fra Sorø
Tilmeldt 14. Nov 07
Indlæg ialt: 22
Fra  Softmobile ApS Skrevet kl. 08:00
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Bo,

Tak for de gode råd. Jeg kan godt forestille mig at det amerikanske marked er et af de mest vanskelige og konkurrenceprægede franchise markeder, men det er jo omvendt også fantastisk at se hvordan især en række franchisekæder fra feks en flække som Louisville, Kentucky idag repræsenterer nogle af verdens største restaurantkæder (KFC, Papa Johns, etc) .. men jeg hører hvad du siger og vil nok også holde mig til Europa i første omgang .. ikke mindst p.g.a. den juridiske side af at starte virksomhed i USA :)

Jeg kan også godt forestille mig at franchisemodellen ikke er så enkel som den umiddelbart virker. Specielt må det være en udfordring at få sine franchisetagere til at "spille sammen" så det kommer til at virke som en virksomhed og ikke en række tilfældige forhandlere. Jeg vil meget gerne diskutere dine erfaringer omkring såvel rekruttering som at fastholde et "team" som trækkker i samme retning og som respekterer brand'et osv.

Også en rigtig god jul til dig!

Tilmeldt 31. Mar 05
Indlæg ialt: 68
Skrevet kl. 08:16
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej

Det er netop de juridiske elementer i franchising som gør USA til et super vanskeligt marked. Der skal udarbejdes oplysningsskemaer om alt vedr. franchisegiver virksomheden og disse oplysninger skal tinglyses i de stater som du ønsker at lave franchising i. Det er et interessant marked, men virkelig vanskeligt og advokatbudgettet skal være ganske stort :0)

du er velkomme til at kontakte mig.

 

Bo

Fra Sorø
Tilmeldt 14. Nov 07
Indlæg ialt: 22
Fra  Softmobile ApS Skrevet kl. 08:49
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg har lige talt med Bo Zoffmann og det var virkelig et opkald værd. Istedetfor at power-sælge mig på sine konsulentydelser gav han mig nogle rigtigt gode og upartiske råd. Jeg kan kun varmt anbefale andre med franchisetanker at kontakte Bo som første skridt :)

 

Side 1 ud af 1 (5 indlæg)
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere