Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Thomas Bigum N - Networking er stadig main game

N - Networking er stadig main game

2.549 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
21 January 2012

Da jeg gik i skole, var der små plancher med alfabetets bogstaver over tavlen bag læreren. Alfabetet stod i to flotte rækker fra væg til væg. Røde vokaler og blå konsonanter, og jeg kan huske den dag i dag, at bogstavet N var det sidste i øverste række. Tænk hvis faget Facebook havde været valgfag dengang. Så havde jeg sikkert stadig stor tilknytning til min lærer, fordi jeg så stod i gæld for mange succesoplevelser.

Jeg er nået halvvejs i rækken fra A til Å, og har nostalgiske bobler i årerne. N kunne være for nostalgi, men det bliver N for networking.

Hvad skal jeg egentlig på Facebook?
Der er stadig rigtig mange der står på tærsklen til Facebook, eller måske faktisk har stået i entreen i et par år, og stadig ikke fundet svar på hvad det hele går ud på.

Kender du til følelsen af at kigge på et blankt statusfelt, hvor det er meningen du selv skal skrive en opdatering, og hvor trængslen af andres opdateringer nedenunder føles som en kæmpe flok af mennesker, der med deres kæften op egentlig mest af alt pålægger dig et pres for også at sige noget ligegyldigt?

Så kender du nok også situationen, hvor man dropper at skrive noget, lukker for Facebook og mærker en aftagende lyst til at vende tilbage, fordi man ikke kan se pointen med at være der.

Du er ikke alene.

Jeg har stadig masser af kundehenvendelser og kursister på mine hold som melder sig fordi de (stadig) ikke kan se meningen med Facebook. IKKE fordi ikke kan få det til at virke. De føler at de slet ikke er kommet rigtigt i gang.

Der er forskel, og faktisk en meget stor forskel. For først skal man kunne se meningen. Bagefter skal man have det til at virke.

Eksempler på modstykker
Tag f.eks. en smykkewebshop. 1 år med en Facebook-side, 154 Facebook-fans og INGEN der reagerer når den frustrerede iværksætter i ny og næ prøver med en opdatering. Så er der jo ikke noget at sige til, at det er svært at forstå meningen med at være på Facebook.

Men i et andet eksempel har vi Christina som sælger malerkurser. Hun har på godt 7 måneder samlet 1.000 fans i en Facebook-side om gratis malerkurser. Når hun opdaterer, er der snildt 20 kommentarer, selvsagt også en bunke likes og også delinger, som jf. D- Det nye sort på Facebook er kronjuvelen alle bør gå efter.

Tætte kontra flygtige relationer
Forskellene på de to eksempler ligger som udgangspunkt i forretningskonceptet. Christina sælger viden og læring. Hun er i centrum, og hun har dybere berøring med sine kunder. Af disse grunde opstår der en ganske tæt relation, og det er netop i den tætte relation der opstår tiltrækningskraft - dvs. kommer fans til truget - samt sker reaktioner på Christinas opdateringer.

Smykkebutikken, hvis bestyrer jeg lader forblive anonym, knytter ikke de samme relationer ved at sælge smykker. "Goddag. Kan jeg hjælpe? Tak for besøget." Relationen er flygtig, og det er tiltrækningskraften dermed også.

Bliv fan af os på Facebook for at få flere reklamer, men vi skal nok huske også at stille spørgsmål. Please?... not so much.

Mere networking
Står du i den situation jeg beskrev i indledningen af indlægget? Der, hvor det er meget svært at se meningen med at være på Facebook, så er det en god idé at tænke networking ind i hele dit forretningskoncept. Hvis du, til trods for du sælger simple solide varer såsom smykker, kan blive venner med dine kunder, så behøver du ikke bagefter spørge hvad du skal bruge Facebook til, for da er det åbenlyst. Det loiver jeg.

Facebook bruges til at pleje relationerne, men hvis du ikke knytter nogen i dit forretningskoncept, så er det jo klart der er rungende tavshed på din Facebookside.

Interessér dig for kunderne på et personligt plan, og giv dem mere menneske og mindre ekspedientfacade. Ram dem dybere i hjertet med hjælpen og vejledningen, og suppler med oprigtigt ment interesse i hver enkelt kunde. Så begynder Facebook at give mening. Både for dig og for dem - og så er der harmoni.

Du kan vælge at droppe - eller vælge at oppe
Hvis din forretningsmodel er at sidde i en garage og drive webshop med mindst mulig kontakt til kunderne, så fortsæt med det, og drop Facebook. Det er slet ikke en skam, men bare et valg af en anderledes og mindre social forretningsmodel, end den der bestyres af en som elsker networking og berøring med kunderne.

Der er masser af iværksættere, hvis tid er bedre brugt på konverteringsoptimering af webshoppen, og hvis penge er bedre brugt på Adwords.

Ophæv dig til lærer
Hvis du har webshop, men faktisk også er vild efter at investere mere af dig selv i kunderne, så kunne du starte et parallelt univers for målgruppen med særlig fokus på hjælp og vejledning? Undervisning i at vælge de rette smykker, måske med valgfag hvis man vil lave selv. Du ville da stå i rollen som læreren som eleverne husker til evig tid, fordi du har beriget deres liv med succesoplevelser. I princippet en skole hvor du over tavlen kunne hænge to rækker med alfabetets bogstaver, med N som det sidste i øverste række.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Thomas skriver Skriv dig op