Erhvervsbladet news05

Køb et Amino Sponsorlink

Seneste indlæg

E-mail abonnement

  • E-mail: Abonner
  • E-mail abonnenter: 0

Arkiv

januar 2009 - Indlæg

Lange lån er attraktive med højere inflation

Array

Created: ons, 01/28/2009 - 18:07
Kommer man i tide over i lange lån, kan man få en meget fordelagtig rente, hvis inflationen stiger betydeligt.

Det er ikke kun for de professionelle aktører i ejendomsmarkedet, at timing er et nøgleord med udsigten til inflation. Det samme gælder de private danskere, der har ejerbolig.

For dem vil det blive afgørende at se på realkreditlånet i den kommende tid. Lige nu er den korte rente meget lav, og målt på den aktuelle rente betyder det en tilsvarende lav ydelse. Men den vil stige drastisk, hvis inflationen, og dermed renten, stiger.

Derfor gælder det om at komme over i lange lån, men det skal naturligvis helst ske, mens det er allermest fordelagtigt. Der er forventninger om, at også de lange renter skal mere ned, inden det vender.

- Vi har meget fokus på at finde bunden i de lange renter. Hvis man finder bunden, kan det være meget fordelagtigt, og så får man mulighed får at skære en stor del af restgælden væk ved en senere ny konvertering. Men når renterne begynder at stige, vil man sandsynligvis se en ketchup-effekt, hvor det går hurtigere end normalt, siger Elisabeth Toftmann Asmussen, cheføkonom i Realkredit Danmark.

Lave renter

Hendes kollega Ulrikke Eberhardt i BRF Kredit anfører, at de korte renter lige nu er meget lave i forhold til de lange, og at man derfor her og nu kan spare væsentligt på ydelsen ved at ligge i flekslån. Hun er ikke så bekymret for, at boligejerne ikke får skiftet til lange lån, inden renten pludselig er steget, og det dermed er for sent.

I den optimale verden vil der kommer en indikation fra den europæiske centralbank om, at man nu begynder at frygte inflation og forbereder rentestigninger,« anfører Ulrikke Eberhardt.

Heller ikke seniorøkonom Rasmus Gudum-Sessingö fra Handelsbanken opfordrer folk til at flygte over i lange lån – blot at de skal være opmærksomme på, at det er en hårdt spændt elastik, der bliver sluppet, når de lange renter først begynder at stige. Hans bedste bud lige nu er, at det vil ske i slutningen af året. Men det kan sagtens være, at flekslånsrenterne stadig ligger lavt til december, når renterne for 2010 bliver fastlagt.

Polske håndværkere bor i campingslum
Ifølge fagforbund byder århusiansk byggeplads på uacceptable sanitære forhold for håndværkerne.
Realkreditinstitutter overtager langt flere ejendomme
Gennem det seneste kvartal er der sket en kraftig stigning i antallet af ejendomme, som realkreditinstitutterne overtager, viser nye tal fra Realkreditrådet.
Borgmester ønsker havnearealer vurderet igen
Havneformand og borgmester Henning G. Jensen, (S) i Aalborg har bedt en lokal ejendomsmægler om at værdisætte arealer og ejendomme på havnen. For et år siden solgte havnebestyrelsen en grund for en lav pris uden at få den vurderet først.
Ejendomsmæglere får gigantbøde
Ejendomsmægleren Mûhldorff har fået en anseelig bøde for ikke at have uddannede ejendomsmæglere på firmaets forretningssteder.
Butiksindehavere vender ryggen til lejemål
Ifølge en af landets største portaler for udlejning af erhvervsejendomme, er antallet af butiksindehavere, der ønsker at komme ud af deres butikslejemål steget markant det seneste år.
Tvangsauktioner kan fastsætte prisniveau
Januar og februar byder på en stribe tvangsauktioner over boligudlejningsejendomme. Priserne ved hammerslag vil give en klar indikation af præcis, hvor meget priserne er faldet.
Dansk Byggeri advarer om asbest på skoletoiletter
Forestående renovering af forfaldne skoletoiletter kan frigøre asbeststøv, lyder advarslen fra Dansk Byggeri
Største fald i byggebeskæftigelse
Beskæftigelsen i byggeriet er faldet med 1,5 pct. eller 2600 personer fra tredje til fjerde kvartal.
2009 bliver købers marked
Formanden for Dansk Ejendomsmæglerforening, Steen Winther-Petersen, ser ikke forbedringer lige med det samme. Men for solide investorer er der mulighed for at handle
Realdania skærer ned på aktiviteterne
Det bebyggede miljøs store velgører, Realdania, venter for første gang i mange år at opleve et faldende aktivitetsniveau i 2009 og de efterfølgende år. Ikke så meget på grund af fondens negative formueudvikling (beskrives andetsteds, red.) men på grund af finanskrisen og den økonomiske recession.
Ingen byggekrise i Århus
Byggerier, der var planlagt inden krisen, forløber som planlagt
Flere indlæg Næste side »