Erhvervsbladet

Køb et Amino Sponsorlink

Seneste indlæg

E-mail abonnement

  • E-mail: Abonner
  • E-mail abonnenter: 1

Arkiv

oktober 2010 - Indlæg

Uddannelseshjulet ruller
Seks kommuner i Trekantområdet – Vejle, Kolding, Fredericia, Middelfart, Billund og Hedensted – er gået sammen om et fælles iværksætterkoncept sammen med Dana (De selvstændiges A-kasse) og Vejle Handelsskole.Første led i konceptet er gratis informationsmøder. Her gives en række generelle introduktioner til de væsentligste aspekter ved at starte virksomhed. Møderne afholdes hver 14. dag – på skift mellem kommunerne. 
Fremme af klyngedannelser
Den erhvervspolitiske indsats i Ballerup Kommune startede helt tilbage i 70’erne med et ønske om at tiltrække administrative hovedsæder bl.a. inden for IT-branchen og den finansielle sektor. Målet var også at tiltrække internationale virksomheder. Mindstestørrelsen på Lautrupgård blev sat relativt højt, og der blev stillet restriktive krav til bl.a. anvendelse, virksomhedernes forurening, bebyggelsens placering og højde og til bevarelse af bevarelse af grønne områder.Det startede med, at Christian Rovsing, Regnecentralen og Kommunedata etablerede sig på Lautrupgård
De opsøgende virksomhedsbesøg
Aalborg Kommune samlede i 2007 erhvervsfremmeopgaverne i en ny erhvervsafdeling under Borgmesterens Forvaltning. Afdelingen har ansvar for strategiudvikling, erhvervsservice, erhvervsfremme,servicering af politikere og erhvervsråd samt sekretariatsbetjening af det tværkommunale erhvervssamarbejde – Aalborg Samarbejdet.
Mentorordning for iværksættere
erhverv.net er en forening, der udfører erhvervsservice for sine otte medlemskommuner – Allerød,Fredensborg, Furesø, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød og Hørsholm.Foreningen udbyder en vifte af ydelser til områdets iværksættere – herunder individuel rådgivning, kurser og iværksætternetværk.
Konceptet med kapital
I Mariagerfjord kan iværksættere med vækstpotentiale få adgang til en kombination af opstartskapital og sparring med erfarne mentorer. ”Concept Mariagerfjord” er udviklet i et samarbejde mellem lokale erhvervsledere og pengeinstitutter for at udvikle flere attraktive arbejdspladser og innovative virksomheder i kommunen.Seks lokale pengeinstitutter deltager i initiativet og yder de deltagende iværksættere et fælles lån på op til 300.000 kr. 
Opfinderne får hjælp
Vejle Kommune har en ambitiøs iværksætterpolitik med en bred vifte af initiativer. Et af indsatsområder er at hjælpe opfindere med at bringe deres idéer på markedet.Vejle Erhvervsudvikling har siden 2006 samarbejdet med bl.a. kommunens uddannelsesinstitutioner om initiativet ”Åbne Faciliteter”, der handler om at stille ekspertise og faciliteter til rådighed for opfindere, såde kan modne og udvikle deres produkter eller ydelser.Der afholdes et månedligt arrangement, hvor opfinderen kan booke tid og få gratis sparring.
Styr på globaliseringen
Globalisering er et centralt indsatsområde i Odenses vækst- og erhvervspolitik. Odense og omegn er præget af mange eksporterende virksomheder inden for traditionelle erhverv. For at realisere Odenses vækst- og erhvervsstrategis overordnede målsætninger om højere produktivitet og beskæftigelse er det afgørende, at mange virksomheder løfter deres kompetencer inden for områder som strategi, salg, sourcing,leverandørsamarbejde, kulturforståelse og kommunikation.
Højtuddannede til firmaerne
En af hovedudfordringerne i det midt- og vestjyske område er at få flere højtuddannede ind ivirksomhederne. De mange industrivirksomheder i området har ikke tradition for at bruge anden arbejdskraft end faglært og ufaglært arbejdskraft. De stigende krav til innovation, global markedsforståelse mv. gør det nødvendigt at bryde dette mønster.
Fokus på innovation
Horsens Kommune udarbejdede i 2007 – i samarbejde med Horsens Erhvervsråd, områdets uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet – en ambitiøs erhvervsstrategi. En af målsætningerne i strategiener at skabe et markant løft i innovationsindsatsen i områdets virksomheder.Med dette udgangspunkt har ID-Forum (Center for Innovation og Design) under Horsens Erhvervsråd fået tilopgave at sparre med virksomheder i kommunen om deres innovationsindsats. 
Edison kickstarter ungdommen
Vejle Kommune gennemfører sammen med Vejle Handelsskole, Young Enterprise, University College Lillebælt og 10 folkeskoler et årligt entreprenørskabsprojekt - ”Edison” - for 7. klasser. Formålet er at stimulere eleverne til kreativitet og anspore deres nysgerrighed over for innovation og iværksætteri. Under temaet ”Nej far, vi vil hellere blive hjemme i ferien, fordi….” arbejdede i alt 662 elever fra 10 folkeskoler i Vejle i to måneder i 2009 med kreativitet, innovation og iværksætteri.
Det energiske center
Center for Energi og Materialeteknologi – forkortet CEMTEC – ligger i udkanten af Hobro og huser en række innovative virksomheder inden for brintteknologi og brintøkonomi. Centret udgør hjørnestenen i Mariagerfjord Kommunes satsning på at udvikle en stærk energiklynge. Udgangspunktet var, at der i Hobroområdet er en del virksomheder inden for materialeteknologi samt produktionsvirksomheder med et stort energiforbrug. Samtidig lå området centralt i forhold til førende forskningsmiljøer i Aalborg, Århus ogFoulum.
Satser på profilering
Erhvervsråd Lolland-Falster har ”profilering” som et af erhvervsrådets hovedindsatsområder. Målet er at øge dansk erhvervslivs kendskab til området, at forbedre Lolland-Falsters image som vækstområde samt at tiltrække virksomheder og investeringer. Erhvervsrådet bruger bl.a. medierne aktivt og forsøger at udbredegode historier om Lolland-Falster. Fx udgiver erhvervsrådet magasinet ”Erhverv Lolland-Falster”, deru dkommer fire gange årligt, og som bl.a. sendes til landsdækkende medier og nationale investorer.
Flere indlæg « Forrige side - Næste side »