juli 2010 - Indlæg
Det er de kreative forretninger, der har gjort Jens Peter Svendsen til en kendis. Men alt har sin ende.
Tennisstjernen er nået længere i medierne end i nogen Grand Slam turnering. Og heller ikke i musikbranchen kom han øverst på podiet. I maj 2007 gik Frederik Fetterlein ind i en anden branche, der som sportsindustrien genererer mange kendte ansigter og navne – nemlig musikindustrien. Han var medstifter på selskabet IAM-Production ApS, der havde indspilning af lydoptagelser og udgivelse af musik som forretningsområder.
Succes på det store lærred betyder ikke nødvendigvis succes med forretningerne.
Mød fem kendte håndboldspillere, der også har haft succes uden for håndboldhallen.
Danmarks mest succesfulde håndboldtræner gennem tiderne har også sin egen virksomhed. Den vigtigste vare på hylderne er dog ham selv. Ved siden af sin trænerkarriere har han oparbejdet en virksomhed som en eftertragtet foredragsholder, ikke mindst i erhvervslivet, hvor fortæller om sine erfaringer med at skabe samarbejde på et hold bestående af meget forskellige mennesker. Det er også blevet til et par bøger fra Wilbeks hånd om ledelse og motivation.
De to tidligere håndboldlandsholdspillere, Søren Stryger og Claus Flensborg ejer sammen TimeOut Management. Virksomheden rådgiver sportsfolk om indgåelse af kontrakter, sponsorater og andre forhold i livet som professionel idrætsudøver. Claus Flensborg lagde håndbolden på hylden efter et langt skadesforløb tilbage i 2007. Han nåede 81 landskampe i karrieren, og han var aktiv for klubberne Randers Freja, Bjerringbro, Zürich, KIF Kolding og GOG Svendborg.
Rikke Solberg har solgt dametøj i 10 år fra sin butik i Århus-forstaden Egå. Butikken hedder ganske enkelt Rikke Solberg, og den tidligere håndboldstjerne står selv bag disken sammen med sine fem ansatte. Hun sælger en lang række forskellige tøjmærker som Second Female og Saint Tropez og i den lidt dyrere ende Day Birger et Mikkelsen og Bruuns Bazaar. Tøjbutikken giver overskud, og Rikke Solberg har udvidet den 100 kvm store butik to gange.
Han nåde at spille 233 kampe for det danske håndboldlandshold og scorede 1015 mål. Erik Veje Rasmussen havde en lang karriere som håndboldspiller i en række klubber og lande, før han kastede sig over trænergerneningen. Her har han en lang periode været i Århus GF, som han forlod i 2009. Efter et års pause vendte han tilbage til Århus-klubben i dette forår. Han er også forretningsmand, der har introduceret og forhandlet de såkaldte MBT-sko, som er er fysiologisk korrekt fodtøj.
Den tidligere håndboldstjerne Camilla Andersen har for længst lagt håndbolden til side og driver i dag et rejsebureau. Sport har dog ikke helt forladt hendes tilværelse, for Travel Sense A/S handler med oplevelser, der ofte har store sportevents som omdrejningspunkt. Siden 2002 har Camilla Andersen drevet og været medejer af sportsrejsebureauet, hvor hun har sendt tusindvis af danskere af sted til store sportsbegivenheder i hele verden. Selskabet arrangerer koncerter og sportsbegivenheder i Danmark til virksomheder i forbindelse med medarbejder- og kundearrangementer.
Brug dine penge på det, der kan gøre dig til en succes, og ikke på de ting, der får dig til at se ud eller føle dig som en succes.
De kunne få bolden til at rulle, men kan de få pengene til at gøre det samme? Læs om 7 danske fodboldspillere der prøver kræfter med livet som virksomhedsejer.
Klaus Berggreen var en af 1980’ernes store fodboldhelte. I dag har han sit eget tøjmærke, men på et punkt har intet ændret sig: Han vil være den bedste på sit felt og opfordrer erhvervsdrivende til at følge samme opskrift.
Flere indlæg
« Forrige side -
Næste side »