Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Babar Baig fra babarbaig.dk Mobile app trends i 2013 - E-handel via apps vil eksplodere

Mobile app trends i 2013 - E-handel via apps vil eksplodere

6,862 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
22 January 2013

Så er der allerede gået et år, siden jeg skrev 2012 forudsigelser for App-markedsføring. 2012 var et godt app-år, men den største udfordring forblev ”discovery”. Der var flere forsøg på at skabe en søgemaskine til App Store, her kan Chomp som blev opkøbt af Apple, blandt andet nævnes. Der er fokus på problematikken og mon ikke der kommer flere tiltag i 2013, men det vil stadig være en stor udfordring.

Indeksering af Apps – hvem løser udfordringen?

Vi går og venter på, at der skal dukke en virksomhed op og løse denne udfordring – akkurat som Google gjorde, da de begyndte at indeksere hjemmesider og derved gjorde livet nemmere for alle. Historien vil gentage sig, men mindre sikkert er det, hvem der kommer til at gøre det. Apple, Google eller en tredje? Google har gode forudsætninger, da de har erfaring og prøver at smelte SEO med ASO (App Store optimization). 

I 2012 kom der også styr på App-analytics og flere aktører som f.eks Flurry har markeret sig med gode løsninger.

Flere kvalitets-apps i 2013

Discovery –udfordringen, dvs. måden, hvorpå man bliver fundet på App Store,  bliver ikke mindre af, at der hver dag kommer flere tusinde apps på markedet. Der har nu været udviklet mere end 1 mio. apps alene til Apple App Store og der udkommer mere end 28.000 unikke iPad-apps om måneden.  Men den hårde konkurrence om App Store placeringer er kun godt for forbrugerne. Det tvinger nemlig udviklere, virksomheder mm. til at tænke over design, usability, funktionalitet mm.  Man kan ikke længere bare lave en app som et hobby-projekt og håbe på, at den bliver fundet af sig selv og at den bliver en succes.

E-handel via Apps vil eksplodere i 2013

I takt med, at handel via mobilen kun bliver større og større, er det afgørende for virksomheders succes at være repræsenteret på mobilmediet. F.eks. er Ebays app blevet downloadet over 100 millioner gange. 16% af Ebays totale omsætning blev generet fra mobilen i 2012 – i hele tal svarer det til 55 mia.! Størstedelen blev generet via Ebays iPhone App.  Det vil sætte skub teknologi-snakken omkring, hvilken løsning som er bedst til at understøtte E-handel, Mobil sites eller Apps?  Og hvad skal man som webshop- ejer satse på? Jeg skriver separat omkring dette emne senere.

Facebook App installs eller Google Adwords til App markedsføring?

2013 bliver året, hvor rigtig mange vil prøve sig med betalt app-markedsføring.  Det er nemlig gået op for rigtig mange udviklere, at fokus på markedsføring er mindst ligeså vigtigt som produktfokus. Her er der 2 aktører som skiller sig ud. Facebook med deres nye App-install funktion og Google Adwords, som jeg tidligere har skrevet om her. Jeg er nu i gang med at teste Facebook App-installs for et par kunder og vender tilbage med mine erfaringer senere.  

Hav et rigtigt godt App-år! :-)

Ps. Det nye år har også betydet nye udfordringer for undertegnede. Jeg har kastet mig ud i et par app-projekter. Blandt andet en ny videnskabelig lærings-app, som kan lære børn at skrive og læse på en meningsfuld måde. Jeg skal til at lancere den i de kommende uger. 

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Babar skriver Skriv dig op