Amino Ekspertblog

Ekspertblogger på Amino om markedsføring af mobile apps

Mobile app trends i 2013 - E-handel via apps vil eksplodere

Skrevet af:
22. januar 2013 | 5.487 Visninger | 8 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Babar Baig fra babarbaig.dk

Ekspertblogger på Amino om markedsføring af mobile apps

Så er der allerede gået et år, siden jeg skrev 2012 forudsigelser for App-markedsføring. 2012 var et godt app-år, men den største udfordring forblev ”discovery”. Der var flere forsøg på at skabe en søgemaskine til App Store, her kan Chomp som blev opkøbt af Apple, blandt andet nævnes. Der er fokus på problematikken og mon ikke der kommer flere tiltag i 2013, men det vil stadig være en stor udfordring.

Indeksering af Apps – hvem løser udfordringen?

Vi går og venter på, at der skal dukke en virksomhed op og løse denne udfordring – akkurat som Google gjorde, da de begyndte at indeksere hjemmesider og derved gjorde livet nemmere for alle. Historien vil gentage sig, men mindre sikkert er det, hvem der kommer til at gøre det. Apple, Google eller en tredje? Google har gode forudsætninger, da de har erfaring og prøver at smelte SEO med ASO (App Store optimization). 

I 2012 kom der også styr på App-analytics og flere aktører som f.eks Flurry har markeret sig med gode løsninger.

Flere kvalitets-apps i 2013

Discovery –udfordringen, dvs. måden, hvorpå man bliver fundet på App Store,  bliver ikke mindre af, at der hver dag kommer flere tusinde apps på markedet. Der har nu været udviklet mere end 1 mio. apps alene til Apple App Store og der udkommer mere end 28.000 unikke iPad-apps om måneden.  Men den hårde konkurrence om App Store placeringer er kun godt for forbrugerne. Det tvinger nemlig udviklere, virksomheder mm. til at tænke over design, usability, funktionalitet mm.  Man kan ikke længere bare lave en app som et hobby-projekt og håbe på, at den bliver fundet af sig selv og at den bliver en succes.

E-handel via Apps vil eksplodere i 2013

I takt med, at handel via mobilen kun bliver større og større, er det afgørende for virksomheders succes at være repræsenteret på mobilmediet. F.eks. er Ebays app blevet downloadet over 100 millioner gange. 16% af Ebays totale omsætning blev generet fra mobilen i 2012 – i hele tal svarer det til 55 mia.! Størstedelen blev generet via Ebays iPhone App.  Det vil sætte skub teknologi-snakken omkring, hvilken løsning som er bedst til at understøtte E-handel, Mobil sites eller Apps?  Og hvad skal man som webshop- ejer satse på? Jeg skriver separat omkring dette emne senere.

Facebook App installs eller Google Adwords til App markedsføring?

2013 bliver året, hvor rigtig mange vil prøve sig med betalt app-markedsføring.  Det er nemlig gået op for rigtig mange udviklere, at fokus på markedsføring er mindst ligeså vigtigt som produktfokus. Her er der 2 aktører som skiller sig ud. Facebook med deres nye App-install funktion og Google Adwords, som jeg tidligere har skrevet om her. Jeg er nu i gang med at teste Facebook App-installs for et par kunder og vender tilbage med mine erfaringer senere.  

Hav et rigtigt godt App-år! :-)

Ps. Det nye år har også betydet nye udfordringer for undertegnede. Jeg har kastet mig ud i et par app-projekter. Blandt andet en ny videnskabelig lærings-app, som kan lære børn at skrive og læse på en meningsfuld måde. Jeg skal til at lancere den i de kommende uger. 

 

 

Læs også


Kommentarer

Jacob Rohde   den 22-01-2013 kl. 12:26

Tak for godt indlæg Jeg ser frem til dit indlæg om E-handel.

Er kommentaren brugbar? 3 0
Peter Skouhus   den 22-01-2013 kl. 13:41

Hej Babar,

Tak for indlægget. Lidt off topic så har jeg et spørgsmål om hvordan man kan undgå at betale 30% til Apple ☺.

Vi ønsker at lave en app hvor man får en række basis funktioner gratis (appen er fuld funktionsdygtig), men man har mulighed for at tilkøbe yderlige features ved at købe en "Super Bruger" konto. Vi ønsker at sælge denne "Super Bruger" konto på et website, som abonnement, for derved undgå at betale 30% til Apple.

Vi overvejer 2 muligheder:

1. I Appen opfordre vi brugerne til at besøge vores hjemmeside og forklarer at man kan købe en "Super Bruger" konto som giver ekstra features i Appen og på hjemmesiden. Må man det?  (Jeg er klar over at der ikke må være et direkte link til selve købe siden) så der er kun tale om information.

2. Hvis ovenstående er "ulovligt" må man så – UDEN at man i Appen opfordre brugerne til at besøge websitet - give brugerne mulighed for at købe en "Super Bruger" konto på vores website som så giver dem ekstra features i Appen (og på hjemmesiden).

Har du en helt anden ide?

Med venlig hilsen,

Peter

Er kommentaren brugbar? 1 0
Babar Baig   den 22-01-2013 kl. 16:24

Tak Peter

løsning 2 er helt lovlig. Det har jeg selv erfaret med andre Apps. Jeg har selv været dybt nede i problematikken da Apple pludselig ændrede reglerne.

Vedr. løsning 1 - så må man gerne have link til hjemmesiden (for eksisterende brugere) men du må ikke samtidig "signe" nye brugere op til din service. Enten eller.

Der står: 11.13 Apps that link to external mechanisms for purchases or subscriptions to be used in the App, such as a “buy” button that goes to a web site to purchase a digital book, will be rejected

dvs. at det ikke er eksplicit forbudt at nævne det i teksten - kun at bruge et link.

håber det gav lidt afklaring

mvh

Babar

Er kommentaren brugbar? 3 0
Peter Skouhus   den 23-01-2013 kl. 00:57

Heh Babar,

Tak for dit svar, ikke lige det man kalder et "ønskesvar" men ikke destomindre så ved jeg hvor jeg står :-).

Med venlig hilsen,

Peter

Er kommentaren brugbar? 1 0
Melanie C. Kristensen   den 23-01-2013 kl. 01:13

Go-nyheds indlægge :)

Er kommentaren brugbar? 2 0
Mikkel Skafte   den 25-01-2013 kl. 10:38

Godt indlæg - interessant udvikling, må man sige.

Nu spørger (lettere uvidende), men hvilke betalingsmetoder tror du vil blive mest populært, når man foretager et køb over en app?

Vil den traditionelle metode med konto/reg. nr, eller kan man betale via. sit mobil abonnement f.eks.?

I så fald, hvordan ser det ud rent sikkerhedsmæssigt?

God weekend

Er kommentaren brugbar? 1 0
Babar Baig   den 25-01-2013 kl. 13:40

Hej Mikkel

Det er et godt spørgsmål du stiller.

I princippet kan man implementere flere løsninger i ens backend, som kan tilgås via en app. Alm. Konto/reg. vil i første omgang genere mest omsætning (e-handel). Men der er flere spillere som vil markere sig. (kommer an på hvilken ydelse man sælger) Digital indhold er begrænset i forhold 11.13 klausulen nævnt i tidligere kommentar for oven.

Betaling over mobilen bliver i det hele taget meget stort og der er flere store spillere som gerne vil ind på dette marked; Paypal (allerede meget stort i US), Google Wallet/Checkout, Bankerne, Telekom-industrien mm.

Jeg er ikke inde i sikkerheds-spørgsmålet, men jeg tror, at det bliver rimelig sikkert at handle via mobilen, da der er så mange interessenter, som har interesse i at det lykkedes.

Mvh

Babar

Er kommentaren brugbar? 1 0
Michelle Lynge   den 06-05-2013 kl. 14:35

Super godt og informerende indlæg. Er ikke helt inde i Apps verdenen, men meget givende at læse spørgsmål og svar også!!

Er kommentaren brugbar? 1 0
 

Tilføj en kommentar

 

 
For at holde spammere ude, fortæl os hvad er: en + tre =
Husk Mig

Få besked når der kommenteres (Log ind for at få tilsendt mail)
 

Om denne blog


Få besked når Babar skriver


Om mig

Jeg har arbejdet med Mobile Apps siden 2005, hvor jeg var med til at stifte en af de første web baseret App Stores. Jeg hjælper virksomheder med udarbejdelse af mobilstrategi og rådgiver omkring, hvordan man udnytter potentialet med mobil-mediet. Jeg har stor erfaring med at markedsføre Apps og har senest været marketing direktør for Mobile Voip-udbyderen Vopium, hvor jeg har været ansvarlig for online, mobile og App Store marketing. Jeg er desuden medstifter af WriteReader, som er en ny videnskabelig lærings-App til iPad, der lærer børn at læse gennem meningsfulde skriveaktiviteter.

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller brug for rådgivning.

Min hjemmeside: babarbaig.dk


Babar på Twitter

Hvis du vil have besked når Babar og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her:


Seneste kommentarer