Amino Ekspertblog

Ekspertblogger på Amino om markedsføring af mobile apps

App-markedsføring vil eksplodere i 2012

Skrevet af:
31. januar 2012 | 6.090 Visninger | 23 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Babar Baig fra babarbaig.dk

Ekspertblogger på Amino om markedsføring af mobile apps

Inden jeg fortsætter rækken af mine indlæg vedrørende optimering af app-marketing, vil jeg ganske kort nævne 3 ting som jeg mener vil præge app-markedet i 2012, og som også kan være relevant for danske udviklere af apps.

2011 var et super app-år hvor der med udgangen af 2011 har været over 1 mio. apps på alle appstores tilsammen. Ikke nok med det; størstedelen af venturekapital inden for mobilbranchen gik netop til mobilmarketing-virksomheder, og det forventes at danske smartphone-ejere i 2012 vil købe apps for mere end 200 millioner DKK.

Den største udfordring

Den største udfordring for udviklere forbliver ”discovery”, dvs. måden man bliver fundet på appstores på, og de forskellige tiltag man kan benytte sig af for at blive opdaget på appstores.

App discovery-udfordringen stiger i takt med at der kommer flere apps. Derfor skal udviklere være opfindsomme mht. ASO (Appstore optimering) og app-marketing.  Sidste år så vi især ”In app” marketing og ”incentivized” downloads som de primære kilder til at markedsføre ens app. Men i 2012 vil vi se flere nye initiativer når der drejer sig om betalt app-markedsføring. Der kommer nemlig til at være et større samspil mellem de sociale communities og app-markedsføring.

Første mobil-syndication-network i Danmark?

Der er stadig ingen mobil-syndication-network i Danmark (de første kommer til at tjene kassen :-)), men internationalt er der et par stykker som begynder at rykke, og de vokser med lynets hast. I al sin enkelthed går det ud på at pushe apps (evt. via app push) til større communities – når der sker et stort ryk i downloads (inden for 24 timer) af en app, rykker den op i rankings, og derefter opnår man appstore-nirvana ved at bryde ind i top 10 eller top 5 (forskelligt fra land til land). Dette bliver en selvforstærkende effekt i og med brugere automatisk downloader apps som ligger i top 10/top 5. Det er selvfølgelig en forudsætning at man har en god app – ellers vil ens app hurtigt falde i rankings. Ovenstående virker bedst med IOS i og med algoritmerne er forskellige fra appstore til appstore. Men der er også Android-løsninger på vej. Syndication networks kommer til at spille en stor rolle for større brands når disse lancerer deres apps. Større brands er villige til at betale meget for at starte ud med at ligge nummer 1 i appstores. Men der er også muligheder for mindre udviklere som får en reel chance for at få vurderet deres apps af flere tusinde potentieller kunder. Jeg er i gang med at teste 2-3 af disse internationale syndication networks og vender tilbage med mine erfaringer.

App eller mobilside

2012 bliver stadig et år hvor mobilsites og apps går hånd i hånd, og begge dele vil vokse markant. Ikke desto mindre er det vigtigt at man fokuserer på sin mobilstrategi. HTML5-apps vil også rykke frem. Der vil komme flere markedsføringsmuligheder til begge dele, og netop markedsføringsmulighederne kan være med til at danne grundlag for hvad man skal starte med at udvikle. I de forgangne år har man snakket meget om de ”tekniske” fordele og ulemper ved enten at vælge en mobilside eller app. I år vil man tage markedsføringsparametre med i denne diskussion og nøje se på hvilke muligheder der findes, når valget skal træffes.

App tracking tager til

Der har været store udfordringer med at måle app-kampagne-performance de tidligere år. I år bliver der rådet bod på dette, og jeg forudser at mobile/app tracking kommer på højde med web-tracking. Dvs. at det som man kan måle på web, vil man også kunne måle på app- og mobilkampagner. Helt konkret vil man kunne måle hvilke kampagner der giver mest ROI, og dermed får man mulighed for at optimere sine app- og mobilkampagner. 

Læs også


Kommentarer

Anders   den 31-01-2012 kl. 11:50

Endnu et super indlæg, kunne dog godt bruge en kilde hist og her, keep up the good work!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Babar Baig   den 31-01-2012 kl. 12:31

Tak for god feedback Anders :-) lad mig vide hvis du søger en kilde på noget specifikt. Det kan nemlig godt gå stærkt nogle gange.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Danieljill   den 31-01-2012 kl. 12:39

Lækkert indlæg.

Men man man skal vel også passe på, at tage alt for gode varer når det kommer fra en person der selv er i en virksomhed der virker inde for området ;-)

Men jeg får meget ud af dine indlæg :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Philip Mahler   den 31-01-2012 kl. 13:54

Hej Babar godt indlæg.

Daniel, jeg synes netop man skal tage det for gode varer når det kommer fra en person med virke ind for området.

Jeg kender flere småudviklere der er begyndt at markedsføre hinandens apps i en in-app menu. Dette tror jeg også vi får set fra de større firmaer der styrker hinanden imellem deres app udgivelser og udnytter hinandens communities.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Babar Baig   den 31-01-2012 kl. 14:40

@Daniel - tak, Jeg er glad for at høre, at i får noget ud af det - det er jo hele meningen med at jeg skriver :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Babar Baig   den 31-01-2012 kl. 14:54

Enig Philip, iøvrigt - håber du får succes med din e-bog – held og lykke herfra.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Betty Koudal   den 01-02-2012 kl. 13:00

Har nogle ideer til apps! - ER det helt umuligt selv at lave nogle fede apps, og/eller er det dyrt at få lavet proff:???

Iøvrigt tusind tak for et fedt og lærerigt indlæg!

Betty

Er kommentaren brugbar? 0 0
Babar Baig   den 01-02-2012 kl. 14:01

Hej Betty og tak for positiv feedback.

Det kommer helt an på, hvilke ideer man har til Apps. Prisen afhænger af kravspecifikationerne samt, hvilke ambitioner man har? Jeg er sikker på, at man kan få en masse gode tilbud herinde.

Philip som også er aktiv herinde har skrevet en bog om emnet (har ikke læst den fulde version) men den ser meget spændende ud(klik på hans navn foroven) Held og lykke med dine ideer :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Robert Perz-Rathmann   den 01-02-2012 kl. 14:46

Super indlæg - overbevisende og værdifuld info som skulle deles :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Babar Baig   den 01-02-2012 kl. 15:29

Tak Robert :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Hardy Henneberg   den 04-02-2012 kl. 10:25

Interessant,

Jeg er ny her på Amino, og vil straks gå igang med at læse mere fra din blog.

Jeg er een af de her udviklere, som synes det ku være sjovt at lave en app, og som tænkte 'fint med de her app shops, så kan man bare lægge app'en der, og ikke bekymre sig om det med salg'. Hurtigt blev man jo klogere, og begyndte at læse lidt om markedsføring, SEO, AdWords osv.. Men selvom det er en spændende verden er det jo dybest set ikke rationelt, at vi små udviklere, der er gode til det vi laver, skal bruge tid på de områder, hvor vi er amatører. Så kan man naturligvis købe sig til hjælp med SEO m.m.. Men hvad er det lige man skal købe - hvornår - og køber man ikke bare katten i sækken?

Jeg har på et par andre fora efterlyst virksomheder, som er specialiseret i at markedsføre apps, andre har lavet. Der findes garanteret masser af apps, lavet af små udviklere som jeg, som er rigtigt gode, men aldrig bliver solgt pga. manglende markedføring. De virksomheder jegefterlyser udfylder et tomrum mellem SEO rådgivere, pressebureauer og så venture virksomhederne. Disse virksomheder påtager sig hele markedføringen incl. salgsstrategi og får til gengæld en procentdel af indtjeningen.

Den eneste respons, jeg har fået indtil videre kommer fra andre udviklere, der syntes det var en god ide.

Men nu fornemmer jeg, at det du kalder 'mobil-syndication-network' er noget i den retning. Jeg vil være dig taknemmelig om du vil skrive lidt mere om det, så een der er helt blank også er med - gerne med henvisninger til steder på nettet, hvor man kan læse mere. Selvfølgelig kan jeg google - men som helt nybegynder er det nu langt mere værdifuldt at få informationen direkte fra een, der ved noget om det.

på forhånd tak

Hardy Henneberg

Er kommentaren brugbar? 0 0
Babar Baig   den 05-02-2012 kl. 23:15

Hej Hardy og mange tak for feedback

Du rammer hovedet på sømmet mht. udvikler-udfordringen. Jeg er også helt enig i, at der findes gode apps som aldrig bliver fundet. Lad os ikke glemme, at Angry Birds jo var et flop, da de ramte Appstores i 2009 (ifølge Rovio selv). De skulle først overbevise Apple om promovering i UK før det for alvor begyndte at rulle for dem.

Det mellemled som du efterspørger kaldes ESD sites som jeg har beskrevet her: www.amino.dk/.../appstores-s-229-dan-henter-du-flere-kunder.aspx . Lad mig vide hvis du har brug for en liste med disse sites.  

Jeg skal nok skrive mere om syndication networks og give henvisninger til relevante sites.

Jeg er meget glad for al jeres feedback – også fra jer som har skrevet direkte til mig.  

Held og lykke med din app – ser spændende ud. :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Høy   den 12-02-2012 kl. 17:03

Spændende. Vi benytter faktisk app-tracking, det er dog ret nyt(for os altså). Virkelig gode indlæg du skriver...

Er kommentaren brugbar? 0 0
Babar Baig   den 13-02-2012 kl. 17:40

Tak Høy, Spændende side i har. held og lykke med den.

mvh

Babar

Er kommentaren brugbar? 0 0
Henrik Kirkeby   den 06-03-2012 kl. 15:43

Hej

Vi arbejder pt. med at sparke gang i downloads af App's, i vores nye koncept - 'Det Mobile Storcenter'. codeshopping.dk/.../det-mobile-storcenter

Det kunne være spændende at høre jeres mening om dette koncept ift. ovennævnte dilemma.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Babar Baig   den 12-03-2012 kl. 14:21

Hej Henrik - spændende initiativ. Jeg er ikke den helt store fortaler for QR koder. Der er for mange, som ikke forstår at bruge mediet rigtigt - og det har ødelagt det for de andre. men ja, hvis der virkelig ligger en øget merværdi, så skal folk nok scanne.

Man kan nok godt bruge det som supplement.

mvh

Babar

Er kommentaren brugbar? 0 0
Michael Thorborg   den 06-04-2012 kl. 19:47

det bedste google kunne gøre var at få deres play butik, til at være mere som deres søgemaskine og lade populariteten af app'en være mere gældende end hvor mange gange den downloades.

inden for forskellige kategorier kunne man evt. tracke hvor lang tid en app var på en mobil før den blev slettet igen (jo kortere tid, jo lavere rating) og lade rating systemet tælle med. et download burde også vægte højere, hvis man hentede den via en søgning. det betyder jo at man henter den på opfordring/kendskab, og at andre dermed har anbefalet/omtalt den

Er kommentaren brugbar? 1 0
Babar Baig   den 02-05-2012 kl. 11:04

Hej Michael

Meget enig – det er som om, at området omkring app store search har været forsømt fra begge af de store spillere (Play + App Store) Heldigvis er det andre som har set svaghederne og udviklet deres egen måde at indexere og finde apps. ”Chomp” har netop specialiseret sig i dette og blev faktisk solgt til Apple i Februar 2012, så det bliver spændende at se, hvilken betydning det får.

Mvh

Babar

Er kommentaren brugbar? 1 0
Marty McFly   den 28-09-2012 kl. 21:59

Hej

Jeg er ved at lave nogle regnestykker til min businesscase.

Jeg skal vide hvormange mennesker der pontentielt vil købe min App.

Kan det overhovedet lade sig gøre ?

På forhånd tak

Er kommentaren brugbar? 1 0
Babar Baig   den 29-09-2012 kl. 15:10

Hej Marty

Man kan aldrig vide med sikkerhed, hvor mange der vil købe ens app. Der kommer an på mange ting. Hvis der findes lignende apps kan du måske få en idé om antal kunder ved at følge en formel, som jeg har skrevet lidt om her.  

http://www.amino.dk/blogs/babarbaig/archive/2012/08/06/kan-du-tjene-penge-p-229-din-app.aspx

Man ganger antal reviews med 30 for at finde et kvalificeret estimat på antal kunder.

Mvh

Babar

Er kommentaren brugbar? 1 0
Lasse R. Birk   den 23-10-2012 kl. 14:49

Kan du kontakte mig på lasse@zeox.dk Jeg er meget interesseret i at tale med dig vedr. en god ide til en app.

Er kommentaren brugbar? 1 0
anders larsen   den 29-10-2012 kl. 23:26

Hej

Jeg leter etter en bundle making app eller combo product app til brug på shopify. Findes det?

Er kommentaren brugbar? 1 0
Babar Baig   den 31-10-2012 kl. 13:20

Hej Anders

Kan desværre ikke hjælpe dig - men der er gode chancer for at få hjælp, hvis du skriver på Shopify´s forum: http://ecommerce.shopify.com/

mvh

Babar

Er kommentaren brugbar? 1 0
 

Tilføj en kommentar

 

 
For at holde spammere ude, fortæl os hvad er: tretten + to =
Husk Mig

Få besked når der kommenteres (Log ind for at få tilsendt mail)
 

Om denne blog


Få besked når Babar skriver


Om mig

Jeg har arbejdet med Mobile Apps siden 2005, hvor jeg var med til at stifte en af de første web baseret App Stores. Jeg hjælper virksomheder med udarbejdelse af mobilstrategi og rådgiver omkring, hvordan man udnytter potentialet med mobil-mediet. Jeg har stor erfaring med at markedsføre Apps og har senest været marketing direktør for Mobile Voip-udbyderen Vopium, hvor jeg har været ansvarlig for online, mobile og App Store marketing. Jeg er desuden medstifter af WriteReader, som er en ny videnskabelig lærings-App til iPad, der lærer børn at læse gennem meningsfulde skriveaktiviteter.

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller brug for rådgivning.

Min hjemmeside: babarbaig.dk


Babar på Twitter

Hvis du vil have besked når Babar og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her:


Seneste kommentarer