Afvisningsprocenten i f.eks. Google Analytics, er et udtryk for dem, der kommer ind på dit website og kun ser den ene side.
Den international anerkendte webanalytiker Avinash Kaushik forklarer det med "They Came, They Puked, They Left". Brugeren kommer ind på sitet, synes ikke om hvad de ser, og forlader derfor sitet igen med det samme.
Afvisningsprocenten kaldes bounce rate på engelsk, og når man snakker om antal frem for procent, giver det også mere mening at snakke om dem, der bouncede (man kan jo ikke sige, "dem der blev afvist").
Afvisningsprocenten er et udtryk for hvor godt sitet er til at fastholde brugeren og få dem til at blive og gøre det man ønsker de gør. Det gælder dermed om at have en lav afvisningsprocent.
Hændelsessporing kan påvirke afvisningsprocenten
Hvis du bruger hændelsessporing på siden (kaldet event tracking på engelsk), så kan dette også påvirke din afvisningsprocent. Hvis du fx sporer klik væk fra sitet med hændelsessporing, kan følgende opstå: Brugeren ser kun den ene side, klikker på et link væk, og registreres ikke som afvisningsprocent. Dvs. det kan ske at brugeren kun ser en side, men ikke er en del af afvisningsprocenten.
Man kan justere i koden til hændelsessporing, så det ikke påvirker afvisningsprocenten.
Hvad er en god afvisningsprocent?
Hvis man kan få afvisningsprocenten ned omkring 20-30% så er det ganske pænt. Faktisk er det ikke så mange sites, der har en så lav afvisningsprocent.
Når man kigger på afvisningsprocenten er det vigtigt at segmentere sine data. Dvs. man skal dele sin afvisningsprocent op i dem der kommer fra søgemaskinerne, med direkte indtastning og fra andre sites. Typisk er afvisningsprocenten højere for søgemaskinerne, og du skal derfor se hvilke søgeord, der har en høj afvisningsprocent, så du kan arbejde på at fastholde disse brugere.
I nogle tilfælde er en afvisningsprocent ikke negativt. Fx kan du have besøg fra søgningen "firmanavn telefonnummer" (hvor firmanavn er dit firmanavn), og i dette tilfælde har brugeren fundet det de søgte og har formentlig ringet til dig.
Forskellen på afvisningsprocent og afslutningsprocent
Hvis du er i tvivl om forskellen på afvisningsprocent og afslutningsprocent, så kan du læse dette Amino ekspertblog indlæg:
Hvad er forskellen på afvisningsprocent og afslutningsprocent?
Her kan du følge en god debat om afvisningsprocent