Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Hvad er en iværksætter type?

Side 1 ud af 1 (5 indlæg)
  • 1
Fra Lyngby
Tilmeldt 26. Mar 05
Indlæg ialt: 9717
Fra  DEMIB HOLDINGS ApS Waimea Digital Skrevet kl. 12:34
Hvor mange stjerner giver du? :

Hvad er det for nogle kvalliteter, som gør nogle til "iværksættere" og andre til "lønmodtagere" (ikke at der er noget galt i nogle af delene)?
Jeg har naturligvis nogle ideer - men hvad mener du? Nedenstående er nogle af mine bud på hvad der tæller - tilføj dine ...
Gamblermentalitet
Der skal en hvis portion gambler til at kaste sig ud i det. Som selvstændig er der mange usikre forhold, som man ikke med garanti kan vide hvordan udvikler sig. Hvor meget kommer man til at sælge? Hvor godt synes folk om produktet? Hvordan tager pressen imod det? Hvor hurtigt kan vi vokse? Alene det at tro på et virksomhedsbudget indeholder en vis portion "gambling".
Tro og Udholdenhed
Nogle gange går det godt og andre skidt. Man skal være stædig nok til at stå de hårde tider imod også selom det gør lidt ondt. Der er EN afgørende forskel på de iværksættere der får succes og dem der ikke gør: De første bliver ved hvor de andre giver op! Mange af mest succesfulde projekter jeg har set er blevet haglet ned af alverdens kloger hoveder det første lange stykke tid. I min gamle branche, musikbranchen ses dette forhold særlig tydeligt. Mange af tidens største succeser lige fra Beatles til Aqua er blevet afvist og nedgjort i årevis inden de for alvor fik succes. Og så kunne alle lige pludselig se det ... Personligt husker jeg f.eks. hvordan samtlige pladeselskaber slog sig på lårene af grin da Me & My og Cut''n Move sendte deres ting ind. Og hvem husker ikke det kendte ciat fra en (tidligere) prominent pladeselskabsmand i starten af 60''erne da han afviste Beatles med ordene (sådan cirka): "Guitarmusk er på vej!" Der tog han vel, nok fejl :)
Kreativitet
Kreativitet forbindes ofte kun med kunsteriske aktiviteter, men for mig handler kreativitet også om at finde løsninger på problemer, hvor det ellers ser umuligt ud. Som selvstændig støder du hele tiden ind i problemer som der ingen umiddelbare løsninger er på. Der er ingen facitliste du kan slå op i. Ofte er det nødvendigt at se på tingene med helt friske øjne - op til flere gange, vende det hele på hovedet og glemme alt det man har lært. 
Aktivitet
Du kender det godt, ik? Der er mange der har gode ideer til alt muligt, men der er nogle der aldrig får gjort noget ved det og andre der gennemføre det meste af det de snakker om. Det virker næsten som om tingene bare smuldre mellem fingrene på nogle mens det blomstre i hænderne på andre. Der er intet galt med den første gruppe, men de klarer sig bare ikke godt som selvstændige. De er nok bedre tjent med en lønmodtagerjob. De er ikke nødvendigvis specielt dumme eller dovne, men af en eller anden grund bliver det meste af det de snakker om bare aldrig til noget.
Arbejdsnarkoman
Man skal kunne lide at arbejde. Det er også derfor det er så vigtigt at den virksomhed man starter beskæftiger sig med noget man brænder for. Når jeg siger "arbejde" betyder det ikke nødvendigvis at man sidder på kontoret 18 timer i døgnet. Arbejde kan være mange ting, men er i alle tilfælde fokuseret på virksomhedens bedste. Meget af mit bedste arbejde laver jeg når jeg ser dårlige videofilm - der slapper min hjerne af og det giver den ro til at løse problemer, den ellers ikke får tid til. Også når jeg sover, kører den. Jeg arbejder i virkeligheden altid - det er bare ikke altid andre kan se det, eller at der direkte kommer noget produktivt ud af det :)
Grådighed
Omend det ikke er en af de mest feterede dyder er det ikke desto mindre en vigtig egenskab at have, i den rette mængde. Hvis du blot sigter efter at det hele bare skal løbe rundt går du på røven. Du bliver nødt til at knokle på at blive rig af det du laver. Det er ikke sikkert du når millioner, men selv med lidt mindre overlever du. Hvis man sigter efter et lille nul, blive

Fra Skodsborg
Tilmeldt 24. Mar 05
Indlæg ialt: 12289
Fra  Amino ApS Hotel Klippen Skrevet kl. 08:17
Hvor mange stjerner giver du? :
God ide med den tråd Mikkel :-)

For mit vedkommen er drivkraften at få en ide og se den bliver til noget. Se andre mennesker få gavn af den og mærke deres glæde. Det er nok min største drivkraf. Jeg kan stadigvæk huske første gang jeg så de spil jeg havde konceptet, hænge i Metro og folk gik rundt og kiggede på dem og nogle puttede dem i indkøbskurven. Det var et kick jeg aldrig glemmer og det er nok det der driver mig.
Iværksætter-debatten har jeg jo ikke selv programmeret, men jeg har sat den i værk og inviteret de rigtige mennesker m.m. og det kilder sgu i maven at se at der nu er opstået et helt lille "samfund" hvor folk hjælper hinanden og forretning opstår. Jeg ELSKER det!

Dbh Martin
Tilmeldt 8. Apr 05
Indlæg ialt: 43
Skrevet kl. 13:39
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Mikkel


Det kunne være spændende at udarbejde dels en sandsynlig model for hvad en iværksætter er, og så derefter udarbejde en oversigt over alle de stopklodser, der findes for almindelige danskere som os med vores skolebaggrund etc.etc.

Masser af mennesker har en drøm om at udrette noget, være af betydning, blive fri fra rotteræset og dens slags, men at gøre det helt alene? Det kan betyde at stress tårner sig op, og vi, verden, går glip af en virksomhed som kunne have tilbudt noget, der kunne have gjort en forskel for os eller nogen som os.

Hvis man kunne tage stopklodserne en efter en og angive en praktisk kurs forbi dem, så ville folk måske få mod til at gøre det, som de synes er "deres bestemmelse".

Ville det være et spændende projekt?

Erik Frimann

Tilmeldt 8. Apr 05
Indlæg ialt: 1
Skrevet kl. 15:03
Hvor mange stjerner giver du? :
Hej Begge.

Den undersøgelse som der omtales i det tidligere indlæg er umiddelbart nemt at udarbejde. Enten som der næves via en sandsynlighedsmatrice, der forudser betingede sandsynligheder eller med andre ord, sandsynigheden for at blive iværksætter (eller stort set hvilket som helst andet potentiale), givet bestemte baggrundskarakteristika.
Det kan også laves i form af et kompetence kort, hvor sansynligheden er givet score mellem 1-100 indenfor en given kompetence. Undervisningsministeriet er allerede ved at udarbejde sådant et kort i det "Nationale kompetenceregnskab", der lanceres når den høring det er i nu, er overstået. (måske noget som i alle tilfælde en af jer kunne være interesseret i)

Men... ellers pænt tak for et lækkert site. Det er rart som iværksætter at have denne slags netværk at støtte sig til.

R.
Fra Århus
Tilmeldt 29. Mar 05
Indlæg ialt: 378
Fra  Thomsen Business Information Skrevet kl. 15:49
Hvor mange stjerner giver du? :

Fire typer af iværksættere

En kollega og jeg lavede for godt et år siden analyse af de iværksættere vi personligt havde vejledt. 
Karakteristikken bygger på to analyser og praktiske rådgivningserfaringer med godt 100 iværksættere, som har været til personlig rådgivning på VirksomhedsStart & Vækst.

 

En kort beskrivelse af de fire typer:


1. Den vækstpotentielle iværksætter
Som vækstpotentiel iværksætter har man en ambition om at den velfunderede og næsten færdigt udviklede idé eller det projekt, man har været leder for det sidste stykke tid, skal udvikle sig til en virksomhed. Den må gerne vokse og få ansatte og helst en stor omsætning. Man har i hvert fald i forretningsplanen indregnet en løbende vækst over en vis årrække. I det hele taget er man ambitiøs med sin virksomhedsidé og med sit liv. Man vil opnå noget.


2. Den projektorienterede iværksætter
Som projektorienteret iværksætter har man en stor faglig viden inden for et overvejende humanistisk fagområde. Måske er man cand. mag i kinesisk, skuespiller med erfaring i at lave rollespil for grupper af medarbejdere eller jordmoder, der kan se at førstegangsfødende ikke tilbydes de kvalitetskurser, man mener, burde være tilgængelige.
Man har dog ikke helt præcist styr på, hvad det er, man skal sælge og hvad ydelsen koster, men det er heller ikke så vigtigt, da det er ideen og den ydelse, man vil tilbyde det omgivende samfund, der tæller. Indtjeningens størrelse er derfor ikke det afgørende argument for at starte.

3. Livsstils-iværksætter
Som livstils-iværksætter har man sandsynligvis et kreativt gen som i de sidste år er blevet udviklet gennem uddannelse eller kurser. Man er måske blevet en habil glaskunstner, faldet over et koncept der sælger Aloe Vera eller slankeprodukter, har genfundet glæden ved at tegne og skrive eller fundet en mission i at yde forskellige personlige services til andre som f.eks. håndspålæggelse eller auratydning.
Man har et stort ønske om at sin virksomhed skal blive en del af sit liv, men virksomhedsdelen skal ikke tage overhånd så man ikke kan passe sine børn eller andre vigtige aktiviteter i sit liv.

4. Den traditionelle iværksætter
Som traditionel iværksætter har man god faglig uddannelse som f.eks. tømrer, elektriker, frisør eller blikkenslager og er nu blevet træt af at være svend. Man kan lige så godt selv tjene de penge mester tjener på dig, da man mener, at det alligevel er der dig, der laver arbejdet.
Det kan også være at man ikke har en uddannelse inden for det område, man vil starte virksomhed i, men man har fået mulighed for at overtage et pizzaria eller en café eller åbne en butik med modetøj og brugsting i midtbyen. Helt typisk for dig er, at man har et meget veldefineret produkt eller en ydelse som har været solgt igennem mange år på mere eller mindre samme måde.

Læs evt hele artiklen på www.startogvaekst.dk/sw1036.asp

 

mvh
Mogens Thomsen
mt@startogvaekst.dk
Side 1 ud af 1 (5 indlæg)