Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Er det firmaet eller personen der hæfter for bøden?

Side 1 ud af 1 (5 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 2. Mar 10
Indlæg ialt: 28
Skrevet kl. 08:01
Hvor mange stjerner giver du? :
Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 08:19
Hvor mange stjerner giver du? :

Jumi:
Er det så virksomheden eller personen selv, der skal betale bøden?

Udgangspunktet er, at det er den "enhed" som er registreret (eller har undladt at lade sig registrere) som hæfter. Det vil sige, drives virksomheden i selskabsform, vil det være selskabet som hæfter for bøden.

Hvis der er tale om et selskab, der ejes af en eller få personer (og det er jo de fleste) ses det somme tider, at SKAT retter kravet mod personkredsen bag. Det man kigger på er, hvor pengene er blevet af.

SKAT har imidlertid endnu et skud i bøssen, nemlig at statuere "maskeret udlodning". Her handler det så ikke så meget om den eventuelle bøde, men om at SKAT afgør, at fortjenesten er blevet udbetalt til aktie- eller anpartsejerne som udbytte - som de så skal indkomstbeskattes af.

Svaret på dit spørgsmål er med lidt andre ord, at man reelt har mulighed for at gå efter både selskab og ejere - men at det afhænger af de konkrete forhold i den enkelte sag.

Vh
Lars

Tilmeldt 10. Nov 09
Indlæg ialt: 0
Skrevet kl. 08:23
Hvor mange stjerner giver du? :

Bøder er vel en afgift og afgifter betales vel ikke af virksomheden ?

Får jeg en p-bøde i firmabil hæfter jeg personligt og kan ikke trække den fra.

 

Mikkel

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 08:31
Hvor mange stjerner giver du? :

Lige præcis P-afgifter og fartbøder er ikke gode at sammenligne med, fordi der netop er en "dobbelt hæftelse", nemlig for ejeren af køretøjet og brugeren af køretøjet.

En sådan objektiv dobbelt hæftelse findes ikke i skatte- og afgiftslovgivningen *). Så ville det jo betyde, at de medarbejdere som direkte eller indirekte er involveret i et afgiftsscam (men uden at få udbytte af det) ville hæfte for bøden.

Vh
Lars

*) Der er ét sted, hvor der er objektiv dobbelt hæftelse og det er efter vægtafgiftsloven, og så er vi tilbage hos bilerne.

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 10:22
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej

Som denne sag er beskrevet i den lokale avis, er der, som jeg opfatter det, 2 forhold i sagen.

1) Den rent strafferetlige som går på virksomhedsejeren, hvor der af anklageren kræves personlig straf og bøde for, som indehaver at have overtrådt lovgivningen.

2) Overtrædelse af moms- og afgiftlovgivningen hvor selskabet skal udrede de manglende afgifter og moms samt bøder i denne forbindelse.

Nu er det ikke særligt gennemskueligt, hvordan præmisserne i sagen ellers er, men i og med indehaveren i realiteten frikendes i forholdet om spiritus-købet, så er der kun forholdet omkring bøden tilbage. Her kan der på dette grundlag ikke konkluderes, hvem der hæfter for denne, da det formentlig fremgår af dommen, men ikke af artiklen.

Iøvrigt er jeg enig med Lars omkring sondringen mellem selskaber og selskabers ledelse, og kan da også tilføje at der forefindes tilfælde, hvor der samtidig med statuering af "Maskeret udlodning" tillige fastsættes, at beløbet er indgået i selskabet som skattepligtigt tilskud, hvorpå selskabet skal betale skat af beløbet. Herved er yderste konsekvens, at der er tale om dobbeltbeskatning, og endog en sjælden gang triplebeskatning.

Derfor skal man tænke sig godt om i sager som denne, hvilket virksomhedsejeren i denne sag åbenbart også har gjort, som det fremgår med at assistere SKAT med udredningen af sagen.

Hilsen

Side 1 ud af 1 (5 indlæg)