Der findes mange betegnelser for at sælge andres varer, men hvis du sælger produkterne i eget navn, dvs. køberen ved ikke at det er en andens varer du sælger, så er der tale om kommision. Hvis køber ved at du sælger for en anden, så er der tale om at du skal have fuldmagt til at sælge produkterne.
Med hensyn til kommision, så gælder det, at forsåvidt ikke andet følger af aftale eller af handelsbrug eller anden sædvane, så er det primært kommisionsloven der regulerer forholdet mellem kommisionær, kommitent og tredjemand. Jeg vil anbefale dig, at du sætter dig lidt ind i reglerne for kommisionsaftaler, så du kan lave en fornuftig kontraktaftale med leverandørerne. De har uden tvivl også en holdning til hvad varerne skal koste, især minimumsprisen og om de vil aflønne dig med en procentsats eller hvad.
Find lige en leverandør, der i disse tider ønsker at sælge produkter i kommission! Kommission bliver oftes kun anvendt ved varepartier, som er svære at sælge, og hvor køber ik vil have en risiko. Da sælger ik kan komme af med dem, så vælger sælger at smide det i kommission, da det er bedre end ingenting...
Dropshipping er mere moderne, og er langt bedre for "køberen/kunde skafferen", da der er ingen risiko, ingen bøvl, ingen forsikring, ja der skal bare fokuseres på salg.
Det er desuden langt bedre for sælger ligeledes, da sælger ingen risiko har, godt nok skal bruge krafter på pakning mm, men det opvejer en bedre pris.
Pga finanskrisen, så er kredit blevet rigtig svært at få, og derfor vil kommission være en ualmindelig dårlig indgangsvinkel for trådstarter, som risikere at spilde en masse tid på ingenting. Nettet er skabt til dropshipping og ik kommission. Havde det være lagersalg, markedssalg eller andet, så kunne kommission måske være kommet på tale, men der havde det ligeledes nok krævet en del arbejde!