Rettigheder til billeder - Amino.dk
på Amino
Bliv gratis medlem på Amino
 

Køb et Amino Sponsorlink

 

Nye ekspertblog-indlæg
om  Administration & Finansiering

Læs flere ekspertindlæg
 

Top karmaliste (30 dage)

De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Jura, kontrakter, lovgivning, ophavsret m.m. "

 

Rettigheder til billeder

Side 1 ud af 1 (4 indlæg)
Amino-karma 12
Tilmeldt 22. aug 06
Indlæg ialt: 3


Skrevet 23-08-2006 kl. 21:53
Hej,

 

Hermed lige et juraspørgsmål omkring billeder og rettigheder, da jeg overvejer at benytte et billede fra www.sxc.hu hvor man gratis kan hente builleder til for design. Billedet er taget indendørs i en restaurant på et hotel og mit spørgsmål går blot på om hotellet har rettigheder i forhold til billedet selvom fotografen og sxc.hu tillader at billedet bruges af alle andre? Er man strengt taget ikke også nødt til at have hotellets godkendelse til at bruge billedet? Ellers kan hotellet jo ikke selv styre hvad det bliver kædet sammen med.

 

På forhånd tak :-)

Debatten er sidst flyttet af Martin Thorborg
Amino-karma 20.317
Fra Allerød
Tilmeldt 28. mar 05
Indlæg ialt: 3.288
Amino Plus Amino Ekspert
Jesper Norbøll
Fra MediaMouse ApS - Trykkeri
Skrevet 23-08-2006 kl. 22:16
  Du har lige ramt en problematik som ikke så mange tænker over.

Men ja, det kan faktisk potentielt gå hen at blive et problem - det er der dog en meget lille sandsynlighed for. Hvis det er et billede taget på et offentligt sted (også i USA) så er der ingen problemer. Men hvis det er et billede taget inde et privat sted (virksomhed, hotel, restaturant m.m.) så kan det godt gå hen og give lidt problemer. Men det er som sagt meget sjældent det giver problemer - enten fordi man på billedet ikke helt konkret kan se hvor det er, eller også fordi stedet tager det som en slags gratis promovering.

Der var for nogle år tilbage en lidt grim sag hvor der var blevet taget fotos på et pænere dansk hotel (ingen navne nævnte - ingen sure opringninger/breve). Som sådan var der ingen problemer med billeder taget i hotellets poolområde, hvis det dog ikke var fordi ejerne ikke helt havde fået fat i at det faktisk var nøgenbilleder billeder og ikke blot noget fremvisning af badetøj. Problemet var så navnlig at det var ret tydeligt at se på billederne hvilket hotel disse billeder var taget på, hvilket bevirkede at der blev en større ballede ud af det, da magasinet satte billederne i bladet.

Men jeg så også mene at du skal ud i sådan noget før det bliver et problem. F.eks. vil de fleste restuaranter vil med stor sandsynlighed ikke se det som et problem at deres lokaler kan genkedes på nogle billeder som blot er stemningsbilleder af et middags-selskab.

MediaMouse ApS - Grafisk produktionhus og trykkeri

Se min nye Vlog: https://www.youtube.com/user/JesperNorboell
Send mig en email: jesper snabelA mediamouse.dk
Følg mine tanker på twitter: MediaMouse_dk
Besøg vores Facebook-side: http://www.facebook.com/MediaMouseDenmark

Amino-karma 1.142
Fra København
Tilmeldt 20. jan 06
Indlæg ialt: 280

Benny Thaibert | bitmedia.dk
Skrevet 24-08-2006 kl. 22:53
Du skal også lige passe på hvad der er på motivet. Især hvis du bruger det i kommercielt øjemed. Fx ejes rettighederne af den lille havfrue af en familie, der faktisk holder øje med markedet. Så selvom du selv kan drøne ned og tage billedet, eller hente det på en eller anden webportal, ændrer det ikke ved at nogle andre kan eje retten til at bruge det kommercielt.

Fx. er det ulovligt at bruge personen Einstein i reklamer. Dem der ejer rettighederne tolererer det ikke og det betyder igen at din tegnebog ryger i brødristeren hvis du ikke ved det og bliver snuppet med fingerne i dåsen.

 

Amino-karma 47.769
Fra Sandkrogvej 12, 7790 Thyholm
Tilmeldt 14. apr 05
Indlæg ialt: 8.395
Amino Plus Amino Ekspert
Hans Stokholm Kjer
Fra Kajaktrip.dk, Kjers Kommunikation
Skrevet 24-08-2006 kl. 23:34
.... og så står der ellers en masse om det her: http://www.copydan.dk/Rettighedsbruger/Billeder.aspx

 

mvh Hans

Partner søges
til   

Tekstspot    

Side 1 ud af 1 (4 indlæg)

RSS-feed
 
Administration & Finansiering er venligst sponseret af:

Besøg vores andre hjemmesider :
lll