Hej Siranee
Først og fremmest skal du tage kontakt til udlejer og hører om de er interesseret i dette. Dette er afhængigt af naboer og udlejers ide med sin ejendom.
Hvis det er din egen ejendom kan du selvfølgelig selv bestemme, men du skal stadig igennem fødevarestyrelsen, arbejdsmiljø, politi (alkoholdbevilling) og bygge tekniskforvaltning hvis jeg ikke tage helt fejl for at få lov til at tilberede og sælge mad.
Herunder skal tages i betragtning, at der er forskellige retningslinier fra kommune til kommune, i henhold til, at du skal tilberede mad. I mange tilfælde skal du redegøre for hvilken type mad og om der er brug for udsugning, fedtudskiller m.m..
Ligeledes vil det højst sandsynlig kræve en ombygning, da der skal bestemte toilet forhold samt diverse retningslinier for køkken, personale serveringsområde, nødudgange i forhold til hvor mange gæster du kan have m.m..
I bund og grund er det en omkostelig affære og mit bedste råd er kontakt først og fremmest at tage til udlejer, hvis det er tilfældet, også til de angivne myndigheder for at se om det overhovedet er muligt.
Mange gange er det alt for bekosteligt og svært at få en alkoholbevilling m.m. i ny opstartet lokaler, at det bedre kan betale sig at købe en eksisterende forretning, derfor også det større afståelses beløb for disse forretninger set i forhold til liberale erhverv.
God arbejdslyst og påske