Forestil dig, at du bestiller, betaler og overnatter EN nat på hotel. Og når du checker ud om morgenen kræver hotellet, at du skal betale for EN HEL EKTRA nat!!!
Du opsagde jo ikke værelset TO TIMER før du spiste morgenmad og checkede ud.
Baseret på erfaringer, vil jeg advare mod Surftown.dk - firmaet bagved hedder egentligt "COHAESIO A/S".
Betingelserne hos Surftown er simpelthen urimelige, hvis ikke ulovlige i.h.t. markedsføringsloven.
Surftown forsøger at håndhæve forretningsbetingelser, der gør, at kunderne AUTOMATISK forlænger deres kontrakt, hvis kunden ikke opsiger sit abonnement hos dem en hel måned før udløbet af det første eller efterfølgende år. Det er, hvad normale mennesker populært kalder "bonde-fangeri".
I årevis har Forbrugerombudsmanden været på jagt efter firmaer der forsøger at binde kunder på denne urimelige måde. Sø- og Handelsretten har afgivet en dom den 15. juni 2005 en dom mod Viasat for at have betingelser helt ens med dem hos Surftowns. Sådanne AUTOMATISKE forlængelser er simpelthen ulovlige når fristerne er urimelige - og Visat er blevet beordret til at stoppe med den praksis.
Det nemmeste er at læse dommen direkte, prøv: http://www.domstol.dk/media/-300011/files/v003003_og_v003103.pdf
Selve dommen findes på sidste 1-2 sider. Et vigtigt punkt i dommen: "Det forbydes Viasat A/S i aftaler om løbende tjenesteydelser vedrørende levering af tv-signaler over for forbrugere at anvende en kontrakt som indeholder følgende eller lignende vilkår: ”Hvis kunden ikke opsiger aftalen med mindst 30 dages skriftligt varsel til udgangen af en abonnementsperiode, forlænges aftalen automatisk med en tilsvarende abonnementsperiode og så fremdeles”."
Flere har prøvet at gøre dem opmærksom på problemet, men Surftown ( COHAESIO A/S) er selvfølgelig bedøvende ligeglad med deres ulovligheder.
Hvis man vil opsige et abonnement hos Surftown skal man klikke på en lille grøn/rød knap et eller andet sted på deres web site (hvis man får logget ind og ikke får fejlmelding).
Det har Surftown selvfølgeligt gjort meget svært, men det er anstrengelsen værd !
Jeg vil mene at der fortsat ikke er noget til hindre for at en service udbyder stadig automatisk kan forlænge et abonnement, man skal blot tydeliggøre dette, og evt. sikre sig at kunden i tide kan opsige abonnementet.
Det er korrekt, at der er afsagt dom på urimeligt lange bindinger og at forbrugerombudsmanden har interesseret sig meget for dette de sidste par år - der var også nogle sager omkring mobiltelefoner.
Det er dog ikke min opfattelse, at disse kendelser vedrører handelskøb, hvor kunden er en erhvervsvirksomhed, som ved hvilke betingelser de skriver under på. Jeg ved jo ikke, om det er tilfældet her!?
Det er noget nemmere ved Surftown end ved B-one fx. Hos B-one skal man sende et anbefalet brev senest tre måneder inden udløb, ellers bliver det automatisk forlænget.
Jeg har prøvet det samme hos andre udbydere, men til kun lidt over 100 kr pr år, synes jeg ikke det er nogen katastrofe, hvis man misforstår, og derfor betaler et år ekstra. Det vil for mig være meget mere ærgerligt, hvis det ikke automatisk bliver fornyet, og en forglemmelse resulterer i at webstedet forsvinder. Jeg har faktisk et webhotel ved Surftown, som jeg skal have styr på, om jeg har opsagt. Har for længst flyttet domænet til en ny udbyder, men refererer stadig til databasen hos surftown, og filerne ligger der stadig, så det er reelt et billigt back-up sted :)
Jeg skal selvfølgelig have ryddet op og checket det hele, men til den pris, så er der vigtigere ting i livet, der får højere prioritet
Et år på webhotel er billigere end en overnatning på et hotel, og billigere end strømforbruget på en PC, som man selv kunne bruge som webserver, så det er forståeligt, at det nogle gange kan knibe med servicen.
Fordelen for os er til gengæld, at de er nødt til at spare på servicen og derfor gør meget ud af at tingene fungerer hele tiden. Og det lykkes faktisk meget godt for mange af dem. . Henning Buddig.
Det er fuldstændig urimeligt! Jeg er også blevet opkrævet for endnu ét år hos B-one, men sagen er røget til forbrugerklagenævnet. Ved ikke endnu om de vil tage den, skal nok holde jer orienteret :)
Dato: 5/18/2006 9:35:41 PM Forfatter: ripNroll Det er fuldstændig urimeligt! Jeg er også blevet opkrævet for endnu ét år hos B-one, men sagen er røget til forbrugerklagenævnet. Ved ikke endnu om de vil tage den, skal nok holde jer orienteret :)
Hvorfor bruger du ikke bare webpladsen ? 500 Mb kan man vel altid bruge. Jeg har flere domæner ved B-one og er jeg godt tilfreds med dem. Da tingene er let aat sætte op, var de tænkt som test, men det fungerer så godt, at der desværre bliver testet for lidt, og kørt for meget seriøst web i stedet for. Jeg har hørt fra andre, at de har nogle begrænsninger, så der findes vel også nogle tricks, så b-one automatisk lukker kontoen, hvis det skulle blive nødvendigt, og så ophører abonnementet vel automatisk. Henning Buddig
Det er rigtig mange webhotel-firmaer der kører med den praksis.
Både hos web-10.dk og 1go.dk har jeg oplevet det samme. Og man får ingen form for påmindelse.
Praksisen hos Unoeuro.com er derimod helt anderledes. Her bliver dit webhotel simpelthen slettet hvis du ikke forlænger inden udløb, og det får du op til 3 mails som advarsler.
Dato: 5/18/2006 9:35:41 PM Forfatter: ripNroll Det er fuldstændig urimeligt! Jeg er også blevet opkrævet for endnu ét år hos B-one, men sagen er røget til forbrugerklagenævnet. Ved ikke endnu om de vil tage den, skal nok holde jer orienteret :)
Jeg har hørt fra andre, at de har nogle begrænsninger, så der findes vel også nogle tricks, så b-one automatisk lukker kontoen, hvis det skulle blive nødvendigt, og så ophører abonnementet vel Henning Buddig
Jo, den er nu ret simpel.. eller hvis man kan overkomme det.
Køre feks et phpbb2 forum på deres server, og få alt for meget traffik, det ripper de andre webhotellers CPU og ens webhotel bliver lukket grundet man suger for meget på den delte server. Men så er det jo lige at få nok traffik...og det kan jo være svært her i lille danmark. Jeg har formået dette 2 gang i på amerikanske webhoteller. (dog ikke med vilje)
Her er et lille fif: Forbrugerrådet anbefaler, at man sender et alm. brev til firmaet om at du er forbruger og ikke anerkender regningen/kravet og at man må anse det for en fejl. Et brev med kvittering koster kun 5 kr. oven i porten. Man skal dog ned på posthuset.
Derefter kan man bare ignorere rykkere etc. Dog kan du event. sende dem mail efter hver rykker om at du ikke anerkender deres krav. De truer så med inkasso etc, men webhotel kan ikke sende et krav til inkasso som forbrugeren ikke anerkender. Det vil kræve en retssag for webhotel, og det vil blive dyrt og de ville tabe ref: