Hvordan og hvorledes med ejer af restauranten ??? Jeg har nemlig en kone som skal være med, men skal vi begge 2 stå som ejer, eller skal jeg fortsætte mit job da jeg tjener 30000+/måned så vi da har lidt indkomst eller hvordan står vi bedst.
Håber at der er nogen der har nogen rigtig gode råd/forklaringer hvordan man grejer den bedst så man får mest muligt ud af det.
Og en anden ting.
Må man bo i sin restaurant hvis den er opført som ren erhverv? I hvert fald bare for en periode... |
Hej Marc,
Jeg ville ikke opgive mit faste job i opstartsperioden, hvis jeg kunne beholde det. Du har brug for alle de penge, som du kan skrabe sammen til at leve for i starten.
Stort set ingen får overskud fra dag 1. De penge du tjener, bør gå til at afbetale gæld, sikre økonomien i projektet og få det hele til at løbe rundt uden at kassekreditten er oppe og ringe i det røde felt hele tiden. Jo hurtigere du får vendt minus til plus, jo sjovere er det.
Iøvrigt regner jeg da med at din kone er med på hele ideen og vil give en hånd i det daglige arbejde i restauranten? Hør banken hvad der skal til. Vi andre kan sidde og give dig en masse gode råd, men tilfældet kunne være at banken tænker anderledes end vi og måske slet ikke stiller så store krav i sidste ende.
En ting er helt sikkert. Du skal tale med din bank og det kan ikke gå stærkt nok. Så snart du ved hvordan de stiller sig overfor projektet, jo snarere kan du komme videre med planerne. Men hvis det blot forbliver ved tanken og snak om det, så kommer du ingen vegne.
Og endelig: Nej, du må ikke lovligt bo i din restaurant. Men du har da også et hus? Så hvorfor skulle du bo i restauranten?
Jeg kan heller ikke komme i tanke om en restaurant, der var så lækker, at jeg ville bo i den. Du har jo i bund og grund få rum til rådighed: Køkken, kontor, lager/kølefaciliteter og selve spisesalen. Jeg ville ikke for alt i verden overnatte nogen af de steder!
Med venlig hilsen
Flemming